Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Een grot vol slijm met een rietje ★★★★1/2

desc

zaterdag 4 november 2023 HetPaleisBert Hertogs

In Een grot vol slijm met een rietje krijgen bestaande decors van de Mechelse beeldsmederij De Maan die al sinds de jaren ’70 bestaat (toen weliswaar onder de naam Mechels Stadspoppentheater), een nieuw leven en komen ze er ook in tot leven. Wie dat wil kan daar een duurzaamheidsverhaal in zien, wat absoluut een meerwaarde is en perfect aansluit bij de huidige ecologische tijdsgeest. Maar vooral levert de eerste kindervoorstelling van Benjamin Verdonck (51) samen met Lucas van Haesbroeck een prachtige, beeldige tot de verbeelding sprekende drie kwartier durende voorstelling op die de toeschouwertjes doet dromen én bovenal decor, belichting en rook de hoofdrol geeft.

Recensie: Een grot vol slijm met een rietje ★★★★1/2

Recensie Metejoor ★★★

desc

vrijdag 3 november 2023 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Afgeraden hadden ze het Metejoor om een concert te geven in het Sportpaleis. Uiteindelijk werden het er 2 dit weekend voor in totaal zo’n 34.000 toeschouwers. De 32-jarige zanger sloeg namelijk het advies in de wind. Tja, als je zoiets leest als recensent die wat aan de zijlijn notities neemt, dan voelt dat al snel als een bal die voor de goal gelegd wordt. Je moet hem er alleen nog intrappen door te bewijzen dat het inderdaad geen goed idee was, te vroeg, 7 jaar na zijn eerste single en 2 jaar na zijn debuutalbum. Punt is dat Metejoor in het Sportpaleis toonde dat ie wel degelijk op zijn plaats staat in de grootste concertzaal van het land. Maar niet altijd gaf ie ons die indruk.

Recensie: Metejoor ★★★

Recensie DIVA ★★★★

desc

donderdag 2 november 2023 Victoria and Albert Museum LondonBert Hertogs

Nog tot zondag 7 april 2024 kan je in het V&A museum in Londen naar de tentoonstelling DIVA. Die zoomt in op diva’s uit de negentiende eeuw tot nu. Het fenomeen, de negatieve connotatie die het woord ook heeft meegekregen. Maar vooral ook hoe de term volledig samenvalt met feminisme, komt er onder andere aan bod. Het waren en zijn namelijk steeds vrouwen die vrijheid nastreven, financiële onafhankelijkheid en komaf willen maken van het patriarchaat waar zeker in de negentiende eeuw en nog een stuk tot het einde van de twintigste eeuw vrouwen mee te kampen hadden.

Recensie: DIVA ★★★★

Recensie The time traveller’s wife ★★★★

desc

woensdag 1 november 2023 Apollo Theatre LondenBert Hertogs

Tijdreizen is duidelijk in als thema voor musicals. Want na Back to the future the musical dat aan haar derde seizoen is begonnen in Londen, ging onder grote mediabelangstelling The time traveller’s wife in première. Niemand minder dan Joss Stone en Dave Stewart, die laatste ken je van Eurythmics, schreven de liedteksten en muziek voor deze gloednieuwe musical die zowel de romantische kaart, de komische, de sci-fi als de goochelkaart trekt. Plots verdwijnen en verschijnen, is dan ook het steeds terugkomende tafereel.

Recensie: The time traveller’s wife ★★★★

Recensie The old oak ★★★1/2

desc

maandag 30 oktober 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Een prachtige en ontroerende maatschappelijk geëngageerde prent. Die levert regisseur Ken Loach af met The old oak. Een film die gaat over mededogen, mensen helpen en meandert tussen hoop en wanhoop om zo te komen tot een bijzonder emotionele catharsis.

Recensie: The old oak ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter