Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Moulin Rouge De Musical ★★★★

desc

donderdag 19 september 2024 Beatrix Theater UtrechtSascha Siereveld

“De Moulin Rouge is een gevoel.” Het zijn niet alleen de woorden waarmee eigenaar Harold Zidler zijn publiek charmeert wanneer hij ze in zijn etablissement verwelkomt, maar het is ook wat je ervaart wanneer je de zaal van het Beatrix Theater in Utrecht binnenwandelt. Je stapt binnen in een andere wereld: een wereld van verlichte molens, olifanten, schaars geklede figuren en … spektakel. ‘Moulin Rouge De Musical’ van Stage Entertainment is een sprankelend schouwspel met opvallende kostuums, ‘larger than life’ decor, bruisende choreografie en een schat aan bekende liedjes die verknipt en samengesmolten zijn om het verhaal te vertellen van een driehoeksverhouding die slecht afloopt. De verhaallijn is simpel, maar de manier waarop het verteld wordt is heerlijk: de liedteksten van de gebruikte popsongs vormen een cruciaal deel van de dialogen. ‘Moulin Rouge De Musical’: een show waar de muziek het hoogste woord voert.

Recensie: Moulin Rouge De Musical ★★★★

Recensie Strange Darling ★★★★1/2

desc

woensdag 18 september 2024 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

JT Mollner heeft verdomd straf werk afgeleverd als schrijver en regisseur van Strange Darling. Deze Amerikaanse thriller is volgens ons een psychologische thriller. Het is een van de grootste verrassingen wat ons betreft van dit filmseizoen met dank ook aan de waanzinnig straffe acteerprestatie van Willa Fitzgerald als the Lady.

Recensie: Strange Darling ★★★★1/2

Recensie Beetlejuice Beetlejuice ★★★1/2

desc

maandag 16 september 2024 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Best geestig. Ja zelfs hilarisch bij momenten. Dat is Beetlejuice Beetlejuice, de Amerikaanse donkere fantasy horrorkomedie van Tim Burton.

Recensie: Beetlejuice Beetlejuice ★★★1/2

Recensie Grease De Hitmusical ★★★★1/2

desc

zondag 15 september 2024 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Albert Verlinde mag dan wel een Nederlandse producent zijn, zijn ‘Grease De Hitmusical’ is echt wel een Vlaamse musical. Een sterrencast met toppers als Tinne Oltmans, Lauren De Ruyck, Danny Dorland, Pieter Casteleyn en Ruth Beeckmans voeren het publiek mee naar de wereld van de opgroeiende pubers van Rydell High School in de tijd van de rock-’n-roll. Kostuums en muziek schreeuwen jaren ’50, maar decor, choreografie en taalgebruik zijn wel degelijk 2024. Floris Devooght zorgde voor een hippe, Vlaamse hertaling die een musical van meer dan vijftig jaar oud weer helemaal bij de tijd brengt. De vernieuwde Stadsschouwburg in Antwerpen wordt de plaats waar de liefde tussen Sandy en Danny Zuko mag openbloeien en Tinne Oltmans de harten verovert met haar pakkende versie van ‘Hopeloos verlang ik naar jou’ (‘Hopelessly Devoted To You’).

Recensie: Grease De Hitmusical ★★★★1/2

Recensie Zusje! ★★★★1/2

desc

vrijdag 13 september 2024 Arenberg AntwerpenBert Hertogs

Zusje! van Johnny Mus werd - terecht - geselecteerd voor het Theaterfestival als een van de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Een gedeeltelijke staande ovatie kreeg ze in de Arenberg en wat ons betreft mocht dat gerust wat meer zijn. De tekst van Peter De Graef zit namelijk bijzonder ingenieus in elkaar. Als een thriller bouwt de dialoog tussen hem en Mieke Laureys zich op. Hij kruipt in de huid van 8 personages (waaronder die van de psycholoog) om zo een trauma bloot te leggen. Zij speelt Hildegard, die soms een loopje neemt met wat er écht gebeurd is als ze vertelt over Herbeumont bijvoorbeeld. Het is die fictie in de fictie die dan even voor een interessant spanningsveld zorgt. ‘Wat en waarom heeft die vrouw iets te verbergen?’ vraag je je dan af. Terwijl de personages die Peter neerzet dan weer zachtaardig tot ronduit kwaadaardig zijn, en we onder andere chantage belichaamd zien.

Recensie: Zusje! ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter