Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie The creator ★★1/2

desc

donderdag 28 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De Amerikaanse sci-fi film The creator doet ons bijzonder weinig. De prent die Gareth Edwards regisseerde én meeschreef met Chris Weitz probeert heel erg om de kijker voedsel te geven voor het hoofd én het hart, maar slaagt daar uiteindelijk nauwelijks in. Dat komt wellicht omdat je als kijker de puzzel van het plot helemaal probeert te leggen maar je gaandeweg steeds meer tot het besef komt dat er stukjes ontbreken waardoor het verhaal niet helemaal te verklaren valt. Nochtans is de context bijzonder actueel én relevant.

Recensie: The creator ★★1/2

Recensie The nun 2 ★★★

desc

woensdag 27 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

5 jaar na The nun is er met The nun 2 nu een vervolg van deze Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm in de cinema uit. De prent die Michael Chaves regisseerde is ondertussen de achtste in The Conjuring-reeks. Eerlijk? Het duurde een tijdje eer we terug de draad opgepikt hadden waar die op het einde van The Nun was blijven liggen. Kort samengevat was het Maurice (Jonas Bloquet) die bezeten werd door de duivel en sindsdien op zoek moest naar waar die naar verlangde, de ogen van St. Lucia. En het is opnieuw de non Irene (Taissa Farmiga) die dat moet zien te verhinderen, ook al voelen de twee zich in zekere zich tot elkaar aangetrokken.

Recensie: The nun 2 ★★★

Recensie WIL ★★★★

desc

woensdag 27 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

WIL is het soort film dat erin slaagt om een gekend kinderliedje zo’n andere betekenis te geven in een specifieke context dat één zin eruit nog lang nadat je de prent van Tim Mielants naar het boek van Jeroen Olyslaegers hebt bekeken, blijft nazinderen. In dit geval: ‘Ik stond erbij en ik keek ernaar’ uit ‘’k zag twee beren’. Waar het ook schuurt voor de kijker is het spreekwoord ‘waar een wil is, is een weg’. Als je iets écht wil, zal dat je ook lukken, wil dat zeggen. WIL blijkt dat gezegde te nuanceren tot zelfs de nek om te wringen.

Recensie: WIL ★★★★

Recensie Gala met Pretty Yende ★★★★★

desc

zaterdag 23 september 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Voor haar jaarlijkse gala-avond gaf het Antwerp Symphony Orchestra voor de gelegenheid de baton aan de Italiaanse dirigent Lorenzo Passerini en mocht de Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende het publiek betoveren met haar fenomenale stemgeluid. Op het menu stonden Händel, Rossini, Mozart, Donizetti, Verdi en Puccini. Met een toporkest, een energieke dirigent, een fenomenale zangeres en keur van klassieke componisten had deze avond alle ingrediënten om memorabel te worden en … dat werd het ook.

Recensie: Gala met Pretty Yende ★★★★★

Recensie Sex education ★★★★1/2

desc

maandag 25 september 2023 NetflixBert Hertogs

Het vierde en laatste seizoen van Sex Education, de hit op Netflix, is meer dan bevredigend. Enkele jaren geleden kwam de serie ons ter ore. Heel wat onze vriendinnen bleken laaiend enthousiast. Toch is het er pas dit voorjaar van gekomen om de reeks te beginnen bingewatchen. Daar komt nu een einde aan nu we het ganse vierde seizoen uitgezeten hebben. En hoewel heel wat fans het einde maar niks vinden (het verhaal voor sommige personages is dan ook niet afgerond) en de centrale vraag hoe het nu afloopt tussen Maeve (Emma Mackey) en Otis (Asa Butterfield) beantwoord wordt, vonden wij het allemaal erg realistisch overkomen.

Recensie: Sex education ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter