Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Billy Joel ★★★★★

desc

vrijdag 7 juli 2023 Hyde Park LondenBert Hertogs

Een mooier cadeau kon Billy Joel BST Hyde Park niet bieden. Tijdens het laatste weekend van het festival zette de 74-jarige New Yorker een weergaloos en exquis optreden neer in Londen waar gerust het adjectief ‘legendarisch’ voor gehanteerd mag worden. Joel bleek humoristisch, goedgezind, bescheiden, goed bij stem en vooral datgene uit zijn hoed te toveren waarvoor het publiek gekomen was: de hits.

Recensie: Billy Joel ★★★★★

Recensie Bruce Springsteen ★★★★1/2

desc

donderdag 6 juli 2023 Hyde Park LondenBert Hertogs

In 2009 stond Bruce Springsteen op het Hard Rock Calling Festival in Hyde Park, Londen. Een jaar later verscheen van dat concert een uitstekende DVD die ons zo enthousiasmeerde dat wij vanuit België op een dag naar Londen wilden trekken om The Boss er live aan het werk te zien. BST Hyde Park heeft de man dit jaar maar liefst twee keer geboekt, goed voor twee keer dat het bordje ‘uitverkocht’ mag bovengehaald worden. Het festival dat aan haar tiende editie bezig is, heeft trouwens een droomaffiche weten opstellen.

Recensie: Bruce Springsteen ★★★★1/2

Recensie Indiana Jones and the Dial of Destiny ★★★1/2

desc

dinsdag 4 juli 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Er is nu een vijfde deel van Indiana Jones in de bioscoop te zien. Of u daar op zat te wachten 15 jaar na de vorige prent is maar de vraag. Wij alvast niet om de heel eenvoudige reden dat we geen enkele andere Indiana Jones-film gezien hebben. Wat deze anders maakt dan alle andere? Het is de eerste keer dat niet Steven Spielberg maar wel James Mangold in de regiestoel zat. Maar ook: je hebt al jaren de pretparkattractie en nu dus een nieuwe film. Waarom die twee niet gewoon combineren, dachten we. En dus kozen wij voor de 4DX-ervaring wat ook maar sinds deze prent mogelijk is bij ons.

Recensie: Indiana Jones and the Dial of Destiny ★★★1/2

Recensie Les Misérables ★★★★1/2

desc

zaterdag 1 juli 2023 Chasse Theater BredaSascha Siereveld

Het is geen toeval dat deze productie van ‘Les Misérables‘ zes Musical Awards, waaronder de publieksprijs, in de wacht wist te slepen. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment wist in samenwerking met Cameron Mackintosh dan ook een geweldige cast samen te stellen die (in het geval van Freek Bartels zelfs letterlijk) de sterren van de hemel zingt. Milan van Waardenburg en Freek Bartels zijn de twee sterke mannen en antagonisten Jean Valjean en Javert. Met hun intens spel en hun geweldige stemmen nemen ze het publiek mee in de jacht op gerechtigheid met elk hun eigen waarheid. Channah Hewitt kruipt in de huid van de onfortuinlijke Fantine en weet met ‘Mijn Droom’ de toehoorders in het hart te raken. Sem Gerritsma speelt de rol van Cosette en klinkt in ‘In Mijn Hart’ als een nachtegaal die gevangen zit in een gouden kooi en verliefd kijkt naar de buitenwereld, in dit geval de mooie Marius, vertolkt door Michael Muyderman.  Vajèn van den Bosch opent als Eponine de tweede akte dan weer met een meesterlijke uitvoering van het bekende liedje ‘Heel Alleen’. Want dat heeft ‘Les Misérables’ uiteraard ook nog: het staat bol van liedjes die elke musicalliefhebber bekend in het gehoor liggen. Het is niet voor niets dat deze klassieker al meer dan 35 jaar op de planken staat en nog steeds volle zalen trekt. Tegenwoordig is het draaiend platform verdwenen en vervangen door geweldig knappe decors van Matt Kinley die de sfeer van het Frankrijk uit het begin van de negentiende eeuw perfect  weten op te wekken. Dus het enige wat je als publiek moet doen, is achterover leunen in je stoel en je mee laten nemen op een turbulente en emotionele reis door de wereld van Victor Hugo. Of zoals de Engelsen het zo passend weten te zeggen: “Sit back and enjoy the show.”

Recensie: Les Misérables ★★★★1/2

Recensie Take That ★★★★1/2

desc

zaterdag 1 juli 2023 Hyde Park LondenBert Hertogs

Amazing, dat is het minste wat je kon zeggen van Take Thats optreden op BST Hyde Park. In 2016 stonden ze daar voor het laatst en daar koesterden ze zo’n mooie herinneringen aan dat de popband terugkeerde en er voor het eerst in vier jaar live optrad. BST Hyde Park wist dan ook de band te boeken voor een exclusieve UK-show deze zomer. Dat ie in no time uitverkocht geraakte, hoeft dan ook niet te verbazen. En het publiek? Dat was al even excited als de groep zelf. Resultaat: een meezingfeestje om ú tegen te zeggen als dé ultieme apotheose van de London Pride.

Recensie: Take That ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter