Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Liefde voor muziek (S9) ★★

desc

dinsdag 4 april 2023 VTMBert Hertogs

Platte emo-tv. Daar is Liefde voor muziek op vtm in vervallen, blijkt aan de start van het negende seizoen dat in het teken stond van K3. Hoogtepunt van de aflevering was het moment waarin we de toen nog zwangere Hanne – die kort na de opnames zich liet ontvallen (zwaar) te twijfelen of ze haar contract bij Studio 100 wou verlengen - volgende quote hoorden optekenen: ‘OMG. Ik ben zo’n lelijk kind!, in de keuken met een melkfles zagen en Metejoor suggereerde dat ze goed gekolfd had. Dat beeld van die melkfles vormt trouwens dé perfecte samenvatting van het ganse programma waar ook nu weer veel te veel in gemelkt wordt en vooral K3 - ‘het mooie driekoppige monster’ aldus Stef Bos - in hun keurslijfje veel te infantiel, bij momenten wat puberaal afstak ten opzichte van de andere artiesten. Dus neen, wat er ook beweerd werd in het programma: wij zagen vooral drie giechelende jonge vrouwen een rolletje spelen. In haar expressie bleek Julia bijvoorbeeld opnieuw ronduit grotesk met haar wijd opengesperde mond waarmee ze duidelijk verbazing veinsde. Jezus! Wanneer wordt zij vervangen?

Recensie: Liefde voor muziek (S9) ★★

Recensie Dungeons and dragons ★★★1/2

desc

maandag 3 april 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een fijne entertainende fantasy actiekomedie. Zeker in 4DX (hoewel de prent niet in 3D te zien is). Dat is Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves dat geregisseerd werd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley.

Recensie: Dungeons and dragons ★★★1/2

Recensie Bloedbruiloft ★★★

desc

zondag 2 april 2023 Stadsschouwburg AmsterdamBert Hertogs

Een redelijk banaal verhaal over een runaway bride. Dat brengt de Vlaamse regisseur Wim Vandekeybus met ITA in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Zij (Eefje Paddenburg) blijft leven, haar echtgenoot (Daniël Kolf) en haar minnaar Leonardo (Achraf Koutet) niet. Dat is de plot zowat samengevat. Behoorlijk eenvoudig dus en toch duurt de lineaire voorstelling maar liefst een uur en drie kwartier. Wat ons betreft is de expositie te lang, die start met de executie van  Federico García Lorca, de schrijver van het stuk, op 18 augustus 1936, en de cadans vooral in het begin met het behoorlijk archaïsch taalgebruik - Dolf Verspoor vertaalde de tekst - slaapverwekkend. Bloedbruiloft komt dan ook pas goed op dreef én begint echt te boeien van zodra de bruiloft plaatsvindt en er gedanst mag worden. Met kringdansen per drie of per twee terwijl we in de puike zwart wit videobeelden (in een regie van Fernando Vandekeybus, Wims zoon) veel meer mensen rond de tafels de beentjes zien bewegen, verwijst de choreograaf naar volksdans.

Recensie: Bloedbruiloft ★★★

Recensie The lost king ★★★

desc

zaterdag 1 april 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

The lost king is zo’n film die zichzelf helemaal prijsgeeft in zijn trailer maar dan zonder spoiler alert. Ja, Philippa Langley (Sally Hawkins) vond de menselijke resten van King Richard III onder een parking in 2012 na een crowdfunding omdat sponsors na een negatieve scan van de ondergrond afhaakten. Uiteindelijk leest de film die Stephen Frears regisseerde als een pleidooi tegen onrecht. Onrecht dat zowel King Richard III werd aangedaan, maar ook Langley.

Recensie: The lost king ★★★

Recensie If I fall ★★★1/2

desc

vrijdag 31 maart 2023 Zuiderpershuis AntwerpenSascha Siereveld

“Het is allemaal de schuld van sociale media!” Je hoort die uitspraak geregeld vallen en meestal heeft men het dan over de negatieve invloed van die media op onze maatschappij. Heel wat ouders en opvoeders stellen zich dan ook terecht heel wat vragen bij de invloed van sociale media op de opgroeiende jeugd. Schrijver Wanne Synnave en componist Sam Verhoeven hebben in hun musical ‘If I fall’ hiervan het centrale thema gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren met o.a. Lotte Villays, Lars Rogiers, Zion Luts, Emma Vanthielen, Maud Verstraeten, Lucas Geldof en Noah Apers brengt het verhaal van Jack Baker, een leerling van Riverside High, die samen met zijn kompaan Justin een app laat ontwikkelen waarin groepjes leerlingen andere groepjes uitdagen. Wanneer Mia Rodriguez slachtoffer wordt van deze nieuwe app roept dit heel wat vragen op over verantwoordelijkheid en groepsdruk. The Singing Factory weet zo opnieuw een voorstelling te brengen die maatschappelijk relevant is. Lotte Villays en Lars Rogiers zijn daarin het levende bewijs dat er in Vlaanderen heel wat jong talent rondloopt.

Recensie: If I fall ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter