Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Red Star Line Spektakelmusical ★★★★★

desc

zondag 19 maart 2023 Studio 100 Pop-Up Theater PuursSascha Siereveld

Met ‘Red Star Line Spektakelmusical’ heeft Studio 100 de musical vibes weer helemaal te pakken. Hun nieuwste productie combineert het verhaal van de migratie naar Amerika in de jaren ’20 van de vorige eeuw met de aanstekelijke muziek van Steve Willaert. Het verhaal van de liefde tussen Jan en Marie wordt door regisseur Frank Van Laecke beeldig vorm gegeven. Hij maakt daarbij gebruik van grote decorstukken met technische hoogstandjes en een gigantische cast, maar weet evenzeer de rijdende tribunes zo te gebruiken dat de meest intieme scènes in hun volle puurheid tot hun recht komen. De kostuumontwerpen van Yan Tax en de danschoreografieën van Martin Michel transporteren je moeiteloos naar de periode van de drooglegging in de roerige jaren ’20. ‘Red Star Line Spektakelmusical’ is een reis van de pensenkermis in de Vlaamse polders naar de nachtclubs in de bruisende grootstad New York. Het is een reis terug in de tijd naar een tijdperk van grote dromen van een beter leven ergens ver hier vandaan. Het is een reis naar het hart van twee geliefden die vastklampen aan de hoop met een oceaan van obstakels tussen hen in.

Recensie: Red Star Line Spektakelmusical ★★★★★

Recensie Scream VI ★★★

desc

zondag 19 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Heerlijk, die metahumor in de zesde Scream-film die zijn beste openingsweekend in de VS kende van alle Screamfilms en wereldwijd al meer dan 88 miljoen dollar heeft opgehaald aan de kassa terwijl de prent zo’n 35 miljoen zou gekost hebben. ‘“Who gives a fuck about movies?”, “I missed the monologue again?” en “Fuck this franchise!” zijn maar enkele van de pareltjes die we erin te horen krijgen. Fans van Jenna Ortega, dé rijzende ster sinds ze de hoofdrol speelde in de hitserie Wednesday op Netflix, kunnen haar nu ook opnieuw op het grote scherm bewonderen in deze uiterst vermakelijke Scream VI.

Recensie: Scream VI ★★★

Recensie Onironauta ★

desc

zaterdag 18 maart 2023 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Met Onironauta bracht deSingel de Portugese Tânia Carvalho voor het eerst naar België. De titel van haar voorstelling komt uit het Grieks. Oneiros wil zo veel zeggen als ‘droom’ en nautes betekent dan weer ‘zeevaarder’. Wat ze haar zeven dansers laat doen, die elk staan voor een dag in de week, is een trance uitbeelden. Net dat zagen we niet of onvoldoende in dit werk dat een uurtje duurde. Een uur dat wel een eeuwigheid leek.

Recensie: Onironauta ★

Recensie Noise ★★

desc

vrijdag 17 maart 2023 NetflixBert Hertogs

Noise, de psychologische thriller die Steffen Geypens regisseerde, is sinds vandaag te zien op Netflix. Eerder deze week kreeg de prent een speciale screening met rode loper, select aantal genodigden en uiteraard mocht ook de cast in cinema Lumière in Mechelen niet ontbreken. Doorgaans passen we voor dat soort showbizzevents en geven we dat graag aan onze collega’s van Showbits om het in hun gekende wervende stijl te coveren. Deze keer was het echter de enige mogelijkheid ook voor filmcritici om zo de film voorafgaand aan de release te kunnen  bekijken. Speciale screenings worden er namelijk meestal apart gehouden voor de pers of steeds vaker wordt hen een beveiligde link bezorgd zodat ze die thuis kunnen zien.

Recensie: Noise ★★

Recensie Shazam! ★★★

desc

donderdag 16 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een held én een god tegelijkertijd. Dat is Shazam (Zachary Levi) zo wordt nog maar eens duidelijk in de jongste superheldenfilm Shazam! Fury of the Gods die David F. Sandberg regisseerde. Maar ook goden en helden kunnen wel eens een blauwtje lopen, zo blijkt in deze prent. Shazam datet Wonder Woman (de immer verrukkelijke Gal Gadot), die duidelijk zijn crush is. Maar de vrouw lijkt op haar onafhankelijkheid te staan en hem op zijn prioriteiten/verantwoordelijkheden te wijzen: ‘Hou je bij het redden van de wereld.’ Hilarisch.

Recensie: Shazam! ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter