Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Jungle Book ★★★★

desc

zaterdag 11 maart 2023 deSingel AntwerpenSascha Siereveld

Theatermaker Robert Wilson gebruikt de verhalen en personages uit de boeken van Rudyard Kipling om in zijn theatervoorstelling Jungle Book een actueel verhaal te brengen over ‘tussen twee culturen vallen’, ‘samenhorigheid in tijd van nood’, ‘het belang van wetten en regels’ en ‘de mens die onverantwoord baas speelt over de natuur’. Het zijn hedendaagse thema’s die in een creatie van Théâtre de la Ville (Parijs) en gecoproduceerd door DE SINGEL op een moderne manier vorm krijgen. In een uitgepuurd sober, maar uiterst functioneel decor brengen de in dieren verklede zangers acteurs het verhaal van het mensenkind Mowgli dat in de jungle wordt opgevoed door een roedel wolven en bevriend is met Baloe de beer en Bagheera de panter. Wanneer de tijger Shere Khan het recht vraagt om hem te doden, breken spannende tijden aan.  De zusjes van CocoRosie voorzagen alle personages van liedjes en maakten daarvoor gebruikt van de meest uiteenlopende genres: hiphop, rap, blues, kinderliedjes, … Het resultaat van deze mix is een muzikale theatervoorstelling waar het visuele, de dans, de zang, de muziek en het verhaal gecombineerd worden tot één performance in twee talen die zowel jong als oud kan boeien.

Recensie: Jungle Book ★★★★

Recensie The whale ★★

desc

vrijdag 10 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

3 Oscarnominaties heeft The whale op zak. De prent die Darren Aronofsky regisseerde naar het toneelstuk van Samuel D. Hunter dingt mee in de categorieën beste acteur (Brendan Fraser), beste vrouwelijke bijrol (Hong Chau) en beste make-up en haar (Adrien Morot en Judy Chin). Daar valt zeker iets voor te zeggen. Dat ie niet genomineerd is als beste film vinden we dan weer niet meer dan logisch. The whale sleept zich immers voort als een obese man met een looprekje.

Recensie: The whale ★★

Recensie About Elly ★★★1/2

desc

donderdag 9 maart 2023 Bourla AntwerpenBert Hertogs

‘1 grote vertoning om indruk op ons te maken.’ Het is niet alleen een quote uit About Elly, de jongste voorstelling van Tg Stan die in het Toneelhuis in première ging. Het vat de productie ook helemaal samen. Want hoewel ook die de typische, lichte, grappige tot ronduit absurde kaart trekt en meermaals de toeschouwer duidelijk maakt dat het allemaal ‘maar’ toneel is, is die ook atypisch voor STAN. Want hoewel het toneelspelersgezelschap gekend staat om zijn minimalistische approach qua decors, ging het deze keer in zee met Joé Agemans van FC Bergman die graag uitpakt met grootse scenografieën. Vernieuwing noemen ze dat. En dat werkt heel goed hier ook al hangt dat lekker ruikende minimalistische parfum ook nog in zekere mate rond deze productie.

Recensie: About Elly ★★★1/2

Recensie 65 ★★★★

desc

woensdag 8 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De sci-fi actiethriller 65 die Scott Beck en Bryan Woods regisseerden is véél meer dan de zoveelste dinosaurussenfilm. De prent gaat niet alleen over hoe je tussen die kolossen moet zien te overleven wanneer je op aarde gecrasht bent met je ruimteschip en maar liefst 65 miljoen jaar terug in de tijd belandt. Nee, aan onder andere geisers, gevaarlijke insecten, giftige bessen, drijfzand, een instortende uitgang van een grot, en finaal een fatale asteroïde die alle leven op aarde bedreigt, moeten de piloot Mills (Adam Driver) en zijn enige overlevende passagier Koa – Hawaiiaans voor ‘Krijger’ (Ariana Greenblatt) zien te ontsnappen. Bijkomende uitdaging is dat zij zijn tienerdochter zou kunnen zijn, was het niet dat ze een andere taal spreken en beiden een compleet andere culturele achtergrond hebben. Hoe krijgt hij haar uitgelegd dat hun enige redding een reddingsschip bereiken is dat meer dan tien kilometer van hen op een berg ligt?

Recensie: 65 ★★★★

Recensie What’s love got to do with it? ★★★

desc

dinsdag 7 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een film die je eerder in het najaar in de bioscoop verwacht dan na Valentijn. Dat is de romcom What’s love got to do with it die Jemima Khan schreef en Shekhar Kapur regisseerde. Een prent die even veel gaat over familie(waarden) en het cross-culturele thema als over de liefde zelf. Vandaar dat ie wat atypisch is. Centraal staan Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif). Zij kennen elkaar al van hun kindertijd omdat ze buren waren. Zijn eerste kus was met haar in de boomhut. Maar als dertigers zijn ze elk hun weg ingeslagen. Allebei hebben ze gekozen voor een carrière. Zij is een documentairemaakster, hij een chirurg. Wanneer ze nieuwe ideeën pitcht bij een productiemaatschappij, worden die allemaal afgewezen. Tot ze voorstelt om een docu te maken over Kazim die voor een gearrangeerd traditioneel huwelijk kiest ook al is ie geboren en getogen in Londen.

Recensie: What’s love got to do with it? ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter