Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie 1985 ★★★★

desc

zondag 22 januari 2023 éénBert Hertogs

Ambitieus. Dat is het minste wat je kan zeggen over 1985, de nieuwe fictiereeks die Eyeworks maakte voor de VRT en La Une. Met een joekel van een disclaimer begint de serie om de kijker uit te leggen dat het om faction gaat, op waargebeurde feiten gebaseerde fictie. Dat het verhaal van bestaande personen gefictioneerd werd, lees: van wat bijkomstig drama voorzien werd, en dat er ook fictieve personages toegevoegd werden. Bedoeling is dat 1985 de kijker een goed tijdsbeeld biedt eerder dan dat het waarheidsgetrouw de zaak ronde de Bende van Nijvel die tot op heden niet werd opgelost uit de doeken wil doen.

Recensie: 1985 ★★★★

Recensie Het Gala van de Gouden K’s 2022 ★

desc

zaterdag 21 januari 2023 KetnetBert Hertogs

Voor de tiende keer organiseerde Ketnet het Gala van de Gouden K’s, een awardshow voor wie er het populairst was volgens de Ketnetters vorig jaar. 144 stuks zijn er de voorbije 10 jaar al uitgereikt blijkbaar. Deze editie leverde een bijzonder fletse show op vol met cringe bindteksten vol gelul dat de vaart – voor zover die er al was in de show – hopeloos uit het tv programma haalde. Tijd om te bezinnen en de zaak te herdenken, beste Ketnet. Want dit was geen goede televisie.

Recensie: Het Gala van de Gouden K’s 2022 ★

Recensie Michael Deno ★★★

desc

vrijdag 20 januari 2023 Kavka, AntwerpenBert Hertogs

Ze zijn zeldzaam aan het worden, de professionals in de muziekindustrie die de ballen nog aan hun lijf hebben om een van de meest kritische journalisten uit te nodigen voor een concert van een beginnende band of artiest. Zelden willen ze dat talent al meteen blootstellen aan een mening die hen en de artiest in kwestie mogelijks commercieel niet uitkomt. Zij behoren als u het ons vraagt tot de categorie lafaards. Daartegenover heb je dus diegenen die wél nog durven, die de uitdaging aangaan (al dan niet onder het motto ‘slechte reclame is ook reclame’) en het er gewoon op wagen. In sommige gevallen gaat het dan omdat men (al dan niet té zelfzeker) er gerust op is dat het allemaal wel positief zal uitdraaien. Toen we een uitnodiging ontvingen om naar het concert van Michael Deno in Kavka te gaan, twijfelden we en ook weer niet. Nooit eerder trokken we immers naar die zaal en vermits het team van Lieven Scheire kennelijk niet in staat blijkt om mails te beheren, laat staan ze te beantwoorden, hadden we nog een gaatje in onze agenda dat zoals steeds - ook nu dus - in no time gevuld geraakte. Your loss Lieven!

Recensie: Michael Deno ★★★

Recensie Babylon ★★★★

desc

woensdag 18 januari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De Zundays in de Zillion. Zo speciaal waren die nu ook weer niet blijkt als je Babylon van regisseur Damien Chazelle die de film ook schreef, gezien hebt. Jazeker, in deze prent zien we decadente feestjes waar er seks in alle vormen bedreven wordt, van anale seks over plasseks, met bondage, sm, en dwergen, maar als je die scènes afzet ten opzichte van de ganse duur van de film, Babylon duurt drie uur en 8 minuten, kan je bezwaarlijk stellen dat het een extreme fysieke prent is waar Gaspar Noé bijvoorbeeld om gekend is. Neen, Chazelle vaart met zijn epische dramedy een koers die vooral lijkt op één grote stijloefening. Er zijn massa scènes, er is een link naar het horrorgenre met maffiabaas James McKay (Tobey Maguire), een misdaadfilm à la Scorsese maar even goed zie je er ook elementen van de musicalfilm in, zo wordt er duidelijk verwezen naar ‘Singing in the rain’, en van de romcom.

Recensie: Babylon ★★★★

Recensie L’immensita ★★★★1/2

desc

maandag 16 januari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een immens mooie feministische film over anders zijn. Dat is het Frans-Italiaanse drama L‘immensità van regisseur Emanuele Crialese met in de hoofdrollen Penélope Cruz, Luana Giuliani en Vincenzo Amato.

Recensie: L’immensita ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter