Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Season of sex ★★★★

desc

dinsdag 27 december 2022 VRT MAXBert Hertogs

Wie zoals ons dacht dat jonge Vlaamse actrices niet meer naakt durven gaan in series en films omdat ze schroom hebben dat fragmenten en stills op pornowebsites zouden kunnen belanden, heeft het kennelijk mis. Na Charlotte Timmers in Zillion en Laura De Geest in Roomies is het nu Maïmouna Badjie die zich als Lou blootgeeft in Season of sex, een korte serie van Hotel Hungaria voor VRT MAX die mikt op jongeren boven de zestien jaar.

Recensie: Season of sex ★★★★

Recensie Devotion ★★★

desc

maandag 26 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Top Gun aan een veel lager tempo en in een context van een biografische oorlogsfilm, gebaseerd dus op waargebeurde feiten, dat is Devotion (toewijding) van regisseur J. D. Dillard die zijn prent baseerde op Adam Makos’ boek ‘Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice’. Wie Top Gun Maverick gezien heeft, herkent ongetwijfeld Glen Powell die in de prent Hangman neerzette en hier de rol speelt van Tom Hudner die een eremedaille ontving omdat ie zijn kameraad Jesse Brown (neergezet door Jonathan Majors die volgend jaar onder andere te zien zal zijn in Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Creed III) heeft proberen te redden tijdens de Slag om het Choisinreservoir, in het begin van de Koreaanse oorlog eind 1950. Hoewel historisch correct, trekt de film ook de Black Lives Matter-kaart. Hier door de kijker mee te geven dat Brown, de enige zwarte piloot in het VF-32 squadron destijds, dubbel zo hard heeft moeten knokken (o.a. via een zwemproef) om daar te kunnen geraken waar hij wou geraken.

Recensie: Devotion ★★★

Recensie Matilda the musical ★★★★

desc

zondag 25 december 2022 NetflixBert Hertogs

Wat een prachtig kerstgeschenk heeft Netflix ons bezorgd met Matilda the musical en wat een fijn verjaardagscadeau is dat voor de musical in Londen die 10 jaar werd! Een ware Roald Dahl revival ontspint zich dezer dagen. Zo kan je deze kerstvakantie in Nederland én Vlaanderen naar Charlie and the chocolate factory the musical gaan kijken in de theaters. En nu is er ook een film gebaseerd op zijn boek, Matilda, uit 1988. Het is niet de eerste keer dat het boek verfilmd werd. Eerder zat Danny DeVito in de regiestoel om Mara Wilson de titelrol te laten spelen in 1996. Wilson is onder andere gekend van haar rol in Mrs. Doubtfire en Miracle on 34th street. Achter deze Netflixfilm zit niemand minder dan de Britse regisseur Matthew Warchus die tien jaar geleden terecht een Olivier Award won voor zijn regie van de gelijknamige musical die nog steeds loopt in het Cambridge Theatre in Londen.

Recensie: Matilda the musical ★★★★

Recensie Im Westen nichts neues ★★★★

desc

zaterdag 24 december 2022 NetflixBert Hertogs

Im Westen nichts neues mag dan wel niet zwaar gepromoot worden door Netflix, waar de prent al sinds 28 oktober te zien is, negeren kan je deze prent die Edward Berger regisseerde niet langer. De film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Erich Maria Remarque heeft namelijk zowel de shortlist gehaald van de Golden Globes als de Oscars voor beste buitenlandse film en dat is wat ons betreft terecht. Op de European Film Awards won de prent de prijs voor beste make up en haar naast die van beste visuele effecten.

Recensie: Im Westen nichts neues ★★★★

Recensie Corsage ★★★★

desc

vrijdag 23 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Vergeet het dat het leven aan het hof een sprookje is zoals in veel prinsessenfilms te zien is en de mythe die in zekere zin rond Sissi, Elisabeth van Oostenrijk, gecreëerd werd. Zij was getrouwd met keizer Frans Jozef I (neergezet door Florian Teichtmeister) en naast keizerin ook koningin van Hongarije. In Corsage toont regisseuse Marie Kreutzer hoe verstikkend het leven aan het Habsburgse hof wel niet moet geweest zijn voor Sissi (magistraal neergezet door Vicky Krieps die wat wegheeft van een mix van de jonge Meryl Streep en Kate Winslet). Kreutzer schminkt haar acteurs en actrices nauwelijks zodat de blos op de wangen, of zelfs het wat rood aangelopen gezicht van Krieps na het paardrijden erg naturel overkomt.

Recensie: Corsage ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter