Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Vrede, Liefde & Vrijheid ★★★★1/2

desc

zaterdag 17 december 2022 corso BerchemBert Hertogs

Even leek het of er van Vrede, Liefde & Vrijheid niet veel in huis zou komen in corso dankzij een hackerscollectief. Daardoor had een deel (dat hun ticket kocht voor de hacking had plaatsgevonden van de systemen van de stad Antwerpen) van het publiek een genummerde zitplaats, en al de rest een handgeschreven ticket met vrije zit. Het gevolg was dat sommige mensen met een vrije zitplaats gingen zitten op een stoel waar iemand anders een ticket voor had, hoewel hen duidelijk was gezegd dat ze pas als laatsten mochten plaatsnemen als iedereen met een vaste plaats al plaatsgenomen had in de zaal. Heel interessant om zien was dan welk scenario zich zou voltrekken: wie van de twee groepen gaat er toegeven, en wie niet? Politiek (wie wint, wie verliest?) maakten we dus vanuit het publiek mee. Héérlijk. En wel net omdat de voorstelling van Stijn Devillé die haar dernière kende in corso daar ook onder andere over ging.

Recensie: Vrede, Liefde & Vrijheid ★★★★1/2

Recensie De buurtpolitie de perfecte overval 1/2

desc

vrijdag 16 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Mochten wij iemand zijn wiens naam vermeld werd op de aftiteling van De buurtpolitie de perfecte overval, we zouden in de grond zakken van schaamte, en ons zo goed mogelijk proberen te verstoppen onder onze bioscoopzetel. Deze prent slaat werkelijk nergens op. Behalve dan die ene quote: “Dat zijn wel goeie acteurs. Dat zijn wij niet gewoon.” Dat vat de ganse prent en bij uitbreiding alle andere en de hele scripted realityreeks die om onverklaarbare reden al vele jaren loopt (wat veel zegt over het niveau van Vlaanderen) samen.

Recensie: De buurtpolitie de perfecte overval 1/2

Recensie De acht bergen ★★★★

desc

donderdag 15 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De acht bergen, de film van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch naar de roman van de Italiaanse auteur Paolo Cognetti, die in Cannes bekroond werd met de prijs van de jury, ging bij ons in première in De Roma, een (extreem-)links nest. En dat gedachtengoed echoot deze film ook uit met zijn hoofdthema’s: terug naar de bron, de natuur, een oeroude levensstijl van bergbewoners die aan het verdwijnen is, gaan, aangevuld met vriendschap, het vaderthema en of je een dode dan wel in de grond overlevert aan de natuur of laat opgaan in de lucht als aas voor de vogels.

Recensie: De acht bergen ★★★★

Recensie A symphonic evening with ★★★★

desc

donderdag 15 december 2022 Sint-Romboutskathedraal MechelenBert Hertogs

“Karen heeft het weer gedaan!” klonk het uit de mond van Gene Thomas na haar Pet Shop Boys-cover ‘Rent’ tijdens A symphonic evening with. En of ze het gedaan had. “Meestal als artiesten badend in het zweet ontwaken na een nachtmerrie is dat er een waarbij ze ofwel naakt op een podium staan ofwel hun tekst kwijt zijn.” voegde ie eraan toe. “Ik heb geen idee wat ik moet doen. OMG! Ik ken diene tekst niet” klonk het daarvoor wat paniekerig uit de mond van Karen Damen naar Walter Proost, de dirigent van European Philharmonia die dan maar besloot om de song neer te leggen en opnieuw te starten. Damen dacht dat ze ondertussen de tekst terug kende maar twijfelde. Gelukkig kwam Sean to the rescue met zijn smartphone waarop ie de tekst van de song even op het internet opgezocht had. Het zou wel eens de running joke “Kent ge uwen tekst?” voor de volgende maanden en misschien wel jaren kunnen worden die de voormalige rosse van K3 wel eens zou kunnen blijven achtervolgen in de Vlaamse muziekindustrie.

Recensie: A symphonic evening with ★★★★

Recensie Avatar the way of water ★★★★1/2

desc

woensdag 14 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De meest verbluffende film van 2022 op visueel en inhoudelijk vlak? Dat is met stip Avatar the way of water van regisseur James Cameron. Het is een van de duurste films ooit. De prent zou maar liefst meer dan 350 miljoen dollar gekost hebben. 13 jaar hebben de fans maar liefst moeten wachten op dit vervolg na de eerste Avatar-film. Hierna komen er zeker nog drie vervolgfilms aan. Daarop is het gelukkig minder lang wachten. Ze zouden respectievelijk in 2024, 2026 én 2028 in de zalen te zien zijn. Iets om naar uit te kijken!

Recensie: Avatar the way of water ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter