Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Broker ★★

desc

maandag 12 december 2022 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Een tergend trage film. Dat is Broker van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda die recent La vérité en Shoplifters creëerde. Traag, in die zin dat er een filmliefhebber halfweg de prent het voor bekeken hield. Ook wij zagen maar liefst twee keer (na drie kwartier en na anderhalf uur) op onze klok, en da’s minstens een keer te veel. Nochtans geeft Broker pas helemaal op het einde zijn geheimen prijs en zie je dan pas het hele plaatje wanneer je als kijker de cruciale info meekrijgt welke keuze Moon So-young (Lee Ji-eun) gemaakt heeft.

Recensie: Broker ★★

Recensie Charlie and the Chocolate Factory ★★★★

desc

zaterdag 10 december 2022 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Deze winter neemt Deep Bridge je mee in de magische snoepjeswereld van Willy Wonka. In de musical ‘Charlie and the Chocolate Factory ‘, gebaseerd op het boek van Roald Dahl, volgen we de avonturen van Charlie Bucket en zijn Bompa Jos. Beiden zijn in de ban van de legendarische excentriekeling en snoepuitvinder Willy Wonka die besloten heeft om via vijf gouden tickets een exclusieve rondleiding in zijn fabriek weg te geven. De tickets zitten verstopt in de Wonka chocoladerepen. Wanneer Charlie op de valreep zijn gouden ticket te pakken krijgt, volgt een sprookjesachtig avontuur door de wonderlijke wereld van Willy Wonka. De productie valt op door het geweldige talent dat Deep Bridge samen wist te brengen om van deze musical een waar evenement te maken. De cast zit vol met toppers als: Astrid Stockman, Stijn Proesmans, Liv Van Aelst, Steven Colombeen, Laura Seys, Sali Haidara en Hans Peter Janssens. Ze zetten stuk voor stuk geweldige prestaties neer. Maar de absolute toppers in deze ‘Charlie and the Chocolate Factory‘ zijn Nordin De Moor als prettig gestoorde Willy Wonka, Mauro Degroote als Charlie Bucket en Koen Van Impe als de aimabele Bompa Jos. Samen met de geslaagde hertaling en regie van Stany Crets en de choreografie van Thalisa Mintiens tillen ze het geheel naar een hoger niveau. Alleen jammer van … de lift.

Recensie: Charlie and the Chocolate Factory ★★★★

Recensie Vergeet Barbara ★

desc

zaterdag 10 december 2022 Studio 100 Pop-Up Theater PuursBert Hertogs

Ontroerend en hartverwarmend. Dat vonden we de geste van het Nieuwsblad die concertnews.be naar de avant-première stuurde van Vergeet Barbara de musical in het Studio 100 pop up theater. Zeker in de huidige tijden waarin we elkaar allemaal liefde en voorspoed wensen, vonden we de uitnodiging die we in onze bus ontvingen van deze mediapartner van Studio 100 zo schoon, het voelde immers ook een beetje aan als een kerstbestand tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een (tijdelijke) pax-media, quoi. En het zorgt er alvast voor musicalliefhebbers voor dat er toch één Vlaamse criticus is die het eindresultaat kritisch tegen het licht durft te houden.

Recensie: Vergeet Barbara ★

Recensie Angèle ★★★★

desc

zaterdag 10 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Maar liefst drie MIA’s won Angèle dit jaar. Samen met Dua Lipa had ze met ‘Fever’ in 2021 de hit van het jaar te pakken vond het televotende publiek in Vlaanderen. Ook in de categorie pop en solo vrouw trok ze aan het langste eind en mocht ze de trofee mee naar huis nemen. In totaal heeft ze zo over verschillende edities genomen maar liefst 11 MIA’s in de wacht gesleept. En toch blijkt zelfs dat niet genoeg om een Sportpaleis uit te verkopen. Zeker, met zo’n 15.000 verkochte tickets was de grootste concertzaal van het land meer dan aardig gevuld. Maar met dat cijfer vul je de zaal als je een volledig zittend concert geeft en dat was niet de bedoeling van Angèle. Het gevolg was dan ook dat er wel nog héél veel plek over was op het staand middenplein.

Recensie: Angèle ★★★★

Recensie Simply Red ★★★★

desc

vrijdag 9 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Drie jaar geleden kwam ondertussen het jongste album van Simply Red uit. Dat heette Blue Eyed Soul. Niet dat het album potten gebroken heeft in de charts bij ons. Verder dan de 28ste stek in Vlaanderen en de 35ste in Wallonië geraakte die niet. In de hitparade vertoefde het schijfje welgeteld 3 weken in Vlaanderen en 8 in Wallonië.  Oorspronkelijk zou de band optreden op 14 november 2020. Maar door corona ging dat feest niet door en werd de show verplaatst naar 30 oktober 2021 om vervolgens om dezelfde reden opnieuw verplaatst te worden naar 9 december 2022. De frontman verwees daar ook naar in een humoristisch welkomstwoord: “Hallo. Het is geweldig om jullie te zien. Jullie leven nog. Wij leven nog. Simply Red vs. covid 7-0.”

Recensie: Simply Red ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter