Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie De zonen van Van As de cross ★★★1/2

desc

woensdag 7 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Met De zonen van Van As de cross is er nu een film na de serie die vorig jaar stopte bij aflevering 67 op vtm.  Een zesde seizoen kwam er niet, dus koos men als waardig alternatief voor een komische langspeelfilm. Wij trokken totaal onbevooroordeeld naar de cinema om de heel eenvoudige reden dat we geen enkele van die 67 afleveringen ooit gezien hebben. Maar wat hebben we ons kostelijk geamuseerd met deze bij momenten hilarische film!

Recensie: De zonen van Van As de cross ★★★1/2

Recensie White Noise ★★

desc

woensdag 7 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

White Noise dat Noah Baumbach regisseerde naar het gelijknamige boek van Don DeLillo uit 1985 is niet meteen het soort film dat je op je nuchtere maandagochtendmaag wil zien. De prent is namelijk behoorlijk intellectualistisch en de weetjes of fake news worden je om de oren geslagen. “De familie is de bakermat van fake news.” klinkt het dan ook. Er is iets van.

Recensie: White Noise ★★

Recensie Call Jane ★★★

desc

dinsdag 6 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

In de VS is abortus al minstens in 10 conservatieve staten terug verboden nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni dit jaar dat op lokaal vlak terug mogelijk maakte. In Amerika maar ook daarbuiten leverde dat behoorlijk wat kritiek op, niet zelden vanuit vrouwen en vrouwenrechtenorganisaties. Ook artiesten namen een standpunt in op social media maar ook tijdens hun optredens. Call Jane dat geregisseerd werd door Phyllis Nagy komt er dus op het juiste moment. De prent gaat over The Janes die in de jaren ’60 tot begin jaren ’70, toen abortus illegaal was in de States, vrouwen hielp met een veilig abortus. Probleem echter was dat de dokters die het risico namen om hun licentie te verliezen, behoorlijk stevig konden doorrekenen voor zo’n ingreep waardoor heel wat (jonge) vrouwen niet geholpen konden worden.

Recensie: Call Jane ★★★

Recensie Good luck to you, Leo Grande ★

desc

maandag 5 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Neen, Good luck to you, Leo Grande, de dramedy die Sophie Hyde regisseerde naar een script van Katy Brand wist ons niet te bevredigen. Sterker nog, we vonden de prent twee derde van de tijd ronduit saai. Hoe dat komt? De expositie waarin de twee hoofdpersonages Nancy Stokes/Susan Robinson (Emma Thompson) en Leo Grande/Connor (Daryl McCormack) aan de kijker worden voorgesteld duurt véél te lang. Het is meer dan een uur (!) wachten tot plotpunt 1, wanneer Stokes tegen de sekswerker Leo Grande die ze inhuurt om er in een hotelkamer seks mee te hebben, vertelt dat ze zijn échte naam (Connor) te weten is gekomen en ze info over hem online heeft opgezocht.

Recensie: Good luck to you, Leo Grande ★

Recensie De gelaarsde kat 2 ★★★1/2

desc

zondag 4 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Te hard, te zacht of juist goed. Daarom draait het in het leven en dus ook bij De gelaarsde kat 2. Dreamworks voerde de gelaarsde kat voor het eerst op in de Shrek-franchise, in Shrek 2 18 jaar geleden. 11 jaar geleden kreeg de kat een eigen film die als een prequel leest op Shrek 2. En nu, 11 jaar later is er een uitstekende sequel in de cinema: De gelaarsde kat 2. Wij bekeken hem met de Vlaamse stemmencast die uitstekend werk heeft afgeleverd. De stemmenregie en vertaling was in handen van Govert Deploige. Marlies De Bock en Eva Vermeire stonden in voor de casting en de productie.

Recensie: De gelaarsde kat 2 ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter