Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Angèle ★★★★

desc

zaterdag 10 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Maar liefst drie MIA’s won Angèle dit jaar. Samen met Dua Lipa had ze met ‘Fever’ in 2021 de hit van het jaar te pakken vond het televotende publiek in Vlaanderen. Ook in de categorie pop en solo vrouw trok ze aan het langste eind en mocht ze de trofee mee naar huis nemen. In totaal heeft ze zo over verschillende edities genomen maar liefst 11 MIA’s in de wacht gesleept. En toch blijkt zelfs dat niet genoeg om een Sportpaleis uit te verkopen. Zeker, met zo’n 15.000 verkochte tickets was de grootste concertzaal van het land meer dan aardig gevuld. Maar met dat cijfer vul je de zaal als je een volledig zittend concert geeft en dat was niet de bedoeling van Angèle. Het gevolg was dan ook dat er wel nog héél veel plek over was op het staand middenplein.

Recensie: Angèle ★★★★

Recensie Simply Red ★★★★

desc

vrijdag 9 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Drie jaar geleden kwam ondertussen het jongste album van Simply Red uit. Dat heette Blue Eyed Soul. Niet dat het album potten gebroken heeft in de charts bij ons. Verder dan de 28ste stek in Vlaanderen en de 35ste in Wallonië geraakte die niet. In de hitparade vertoefde het schijfje welgeteld 3 weken in Vlaanderen en 8 in Wallonië.  Oorspronkelijk zou de band optreden op 14 november 2020. Maar door corona ging dat feest niet door en werd de show verplaatst naar 30 oktober 2021 om vervolgens om dezelfde reden opnieuw verplaatst te worden naar 9 december 2022. De frontman verwees daar ook naar in een humoristisch welkomstwoord: “Hallo. Het is geweldig om jullie te zien. Jullie leven nog. Wij leven nog. Simply Red vs. covid 7-0.”

Recensie: Simply Red ★★★★

Recensie De zonen van Van As de cross ★★★1/2

desc

woensdag 7 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Met De zonen van Van As de cross is er nu een film na de serie die vorig jaar stopte bij aflevering 67 op vtm.  Een zesde seizoen kwam er niet, dus koos men als waardig alternatief voor een komische langspeelfilm. Wij trokken totaal onbevooroordeeld naar de cinema om de heel eenvoudige reden dat we geen enkele van die 67 afleveringen ooit gezien hebben. Maar wat hebben we ons kostelijk geamuseerd met deze bij momenten hilarische film!

Recensie: De zonen van Van As de cross ★★★1/2

Recensie White Noise ★★

desc

woensdag 7 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

White Noise dat Noah Baumbach regisseerde naar het gelijknamige boek van Don DeLillo uit 1985 is niet meteen het soort film dat je op je nuchtere maandagochtendmaag wil zien. De prent is namelijk behoorlijk intellectualistisch en de weetjes of fake news worden je om de oren geslagen. “De familie is de bakermat van fake news.” klinkt het dan ook. Er is iets van.

Recensie: White Noise ★★

Recensie Call Jane ★★★

desc

dinsdag 6 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

In de VS is abortus al minstens in 10 conservatieve staten terug verboden nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni dit jaar dat op lokaal vlak terug mogelijk maakte. In Amerika maar ook daarbuiten leverde dat behoorlijk wat kritiek op, niet zelden vanuit vrouwen en vrouwenrechtenorganisaties. Ook artiesten namen een standpunt in op social media maar ook tijdens hun optredens. Call Jane dat geregisseerd werd door Phyllis Nagy komt er dus op het juiste moment. De prent gaat over The Janes die in de jaren ’60 tot begin jaren ’70, toen abortus illegaal was in de States, vrouwen hielp met een veilig abortus. Probleem echter was dat de dokters die het risico namen om hun licentie te verliezen, behoorlijk stevig konden doorrekenen voor zo’n ingreep waardoor heel wat (jonge) vrouwen niet geholpen konden worden.

Recensie: Call Jane ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter