Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Zaz ★★★★1/2

desc

woensdag 9 november 2022 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Het is 7 jaar geleden dat we Zaz nog eens live aan het werk gezien hebben in ons land. Van Gent Jazz, dat we toen voor de gelegenheid in onze recensie omdoopten tot Gent Zaz, is dat geleden. Niet dat de ondertussen Franse 42-jarige artieste in die tijd niet langs gekomen is in ons land, integendeel. Maar die concertdata tussen 2015 en nu lukten ons op de een of andere manier niet. Groot was dan ook onze goesting om deze Française nog eens aan het werk te zien. Wat het helemaal leuk maakte, was dat ze bij wijze van spreken in onze achtertuin optrad, in de Lotto Arena. Maar vooral: Isabelle Veronique Geffroy bleek er ook bijzonder veel goesting in te hebben om er alweer een fenomenale avond van te maken.

Recensie: Zaz ★★★★1/2

Recensie Wakanda Forever ★★★★

desc

woensdag 9 november 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een prachtig en ontroerend eerbetoon aan Chadwick Boseman. Dat levert regisseur Ryan Coogler met Black Panther Wakanda Forever af. Marvelfans hebben sinds het plotse overlijden van de hoofdrolspeler in 2020 zich het hoofd gebroken hoe de franchise verder zou gaan zonder hem en vooral ook hoe hij uit de filmreeks zou geschreven worden. Coogler ging het niet ver zoeken en koos voor een antwoord dat dicht bij de realiteit aanschurkt. In Wakanda Forever stierf Koning T‘Challa aan een mysterieuze ziekte die hij geheim hield, ook voor zijn zus Shuri (Letitia Wright). Op die manier kon zij niet tijdig ingrijpen en stierf ie.

Recensie: Wakanda Forever ★★★★

Recensie Golden Boy Gustav Klimt ★★★★1/2

desc

zondag 6 november 2022 Van Gogh Museum AmsterdamBert Hertogs

Het grootste overzicht van Gustav Klimts oeuvre ooit tentoongesteld in Nederland. Daarvoor kan je terecht bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Daar loopt nog tot en met 8 januari 2023 de expo Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… Onder andere de topstukken ‘Judith’ uit 1901, het eerste schilderij waarin Klimt gebruikmaakte van bladgoud en wiens vergulde lijst hij zelf ook ontwierp, ‘Emilie Flöge’ dat een jaar later gemaakt werd en ‘Waterslangen II’ uit 1904, dat laatste werk is voor het eerst in 60 jaar in het openbaar tentoongesteld, zijn er onder andere te zien naast werken van andere kunstenaars zoals o.a. Fernand Khnopff, Toulouse Lautrec, Edvard Munch en Jan Toorop waar hij inspiratie bij vond. Die vier hebben misschien dan wel niet de ondertitel van de tentoonstelling gehaald, maar hun werk naast dat van Gustav Klimt zien, maakt het er niet minder fascinerend op. Integendeel. ‘De kus’, zijn bekendste werk uit de periode 1907-1908 mag dan wel niet te zien zijn in deze expo, deze tentoonstelling geeft een bijzonder goed beeld op het werk van deze Oostenrijkse kunstenaar. De tentoonstelling toont last but not least ook het onvoltooide ‘De bruid’ uit 1917-1918. Dat werk stond op de ezel in Klimts atelier toen hij overleed in 1918. Hij werd slechts 55 jaar.

Recensie: Golden Boy Gustav Klimt ★★★★1/2

Recensie Lehman Trilogy ★★★★1/2

desc

zondag 6 november 2022 Stadsschouwburg AmsterdamBert Hertogs

Een bijzondere heldere lezing van Stefano Massini’s Lehman Trilogy in een puike vertaling van Els van der Pluijm. Dat levert regisseur Guy Cassiers af met ITA in Stadsschouwburg Amsterdam in dit drie uur en half durende stuk (inclusief pauze). In Londen zagen we deze voorstelling al, weliswaar in een andere regie waarbij we slechts 3 acteurs op het toneel te zien kregen. Cassiers kiest voor een grotere cast, deed aan blind casting (vrouwen spelen mannenrollen en omgekeerd, maar spelen soms ook een rol die wél samenvalt met hun gender) wat het geheel een extra dimensie geeft. Straf vinden we zijn doeltreffende scenografie die hij met Bram Delafonteyne uittekende. Bram stond tevens in voor het video-ontwerp (we zien bv. een snelle  liftbeweging van wolkenkrabbers wanneer de beurs crasht) en het lichtontwerp is van Frank Hardy.

Recensie: Lehman Trilogy ★★★★1/2

Recensie Kamp Delta ★★★★1/2

desc

zaterdag 5 november 2022 Zuiderpershuis AntwerpenBert Hertogs

Nu Ketnetmusical – eindelijk - voltooid verleden tijd is, heeft The Singing Factory helemaal vrij spel in de Vlaamse musicalscene om jong talent kansen te geven en hen door te laten groeien als musicalartiest/e. Met Kamp Delta heeft het productiehuis nu een eigen creatie in handen waar Ketnet en Studio 100 alle redenen om hebben om er stikjaloers om te zijn. Een bijzonder hedendaags script over een brandend actueel onderwerp (oorlog), goeie songs, een sublieme regie, functioneel decor, en leuke choreo’s (zelfs aan de ziekenboeg is gedacht om ze mee te laten bewegen) maar bovenal een sublieme cast die bulkt van het talent en ook goesting, veel goesting uitstraalt, doen deze musical boven het semi-professionele niveau uitstijgen. Vergeet Vergeet Barbara, Kamp Delta is nu al een van dé musicals die u dit najaar gezien moet hebben.

Recensie: Kamp Delta ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter