Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Indoor Weather ★★★★

desc

donderdag 27 oktober 2022 KVS BrusselBert Hertogs

Overweldigende performancekunst. Dat leveren Ezra Veldhuis en Bosse Provoost af met Indoor Weather in de KVS. Het duo heeft Antwerpen ondertussen grotendeels geruild voor Brussel waar hun focus de komende jaren zal liggen met 5 verschillende partners. Zeker, wie hun magistrale voorstelling Sun-set eerder gezien heeft, weet ongeveer waar die zich aan kan verwachten. Maar toch blijft het duo al je zintuigen prikkelen. Hoe repetitief datgene wat we te zien krijgen ook is. Slim dan ook dat na verloop van tijd er steeds meer toegevoegd wordt aan de performance die na verloop van tijd aanvoelt als een op zichzelf staand ecosysteem waar het kennelijk ook wel eens durft donderen en bliksemen.

Recensie: Indoor Weather ★★★★

Recensie Zillion ★★★

desc

woensdag 26 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Het moet zowat de meest gehypete Vlaamse film in jaren zijn: Zillion van Robin Pront. Mocht u zich afvragen waarom o.a. HLN, VTM, Q Music, HUMO en JOE u de voorbije dagen bestookt hebben met soms de kleinste nieuwtjes over deze bioscooprelease, de verklaring is eenvoudig: ze zijn mediasponsor. Maar daar blijft het niet bij, DPG Media waar deze titels onderdeel van zijn, is tevens co-producent. Dat de HLN-lezer dat doorheeft, blijkt uit de onlinereacties die we op enkele artikels van de grootste krant lazen. Zillion krijgt dus tegengas te verwerken, niet alleen omdat sommigen het fenomeen op zich overroepen vinden tegenover andere clubs die ze legendarischer vinden, maar ook omdat sommige lezers menen dat de film minder goed is dan de nationale pers durft te beweren. Filmnews.be trok dan ook op onderzoek uit. Om een eigen mening te vormen en die af te toetsen met de gewone, betalende bezoeker. Want die mening is net iets relevanter dan die van BV’s die gratis naar een première mogen én uiteraard niets verkeerds zullen zeggen over hun collega’s kwestie van niet in eigen voet te schieten en toekomstige projecten niet gedwarsboomd te zien.

Recensie: Zillion ★★★

Recensie The travelling doll ★★

desc

dinsdag 25 oktober 2022 Arsenaal/Lazarus MechelenBert Hertogs

The travelling doll is een tweeluik van Thomas Janssens dat Franz Kafka ooit brieven schreef om een meisje – Ellie – op te beuren omdat ze haar pop Annabelle kwijt was geraakt. In die brieven kroop ie in de huid van de pop die zogezegd op reis was. In de ene voorstelling, die voor kinderen vanaf 10 jaar gemaakt is, zien we het verhaal gebracht door de ogen van het meisje. In die voor 15-plussers, de voorstelling die wij zagen, komt de getormenteerde ziel van Kafka bloot te liggen die haar vertelt dat ze lijdt aan fantoompijn die niet te genezen valt en aandringt om te geloven in elfjes anders sterft er eentje ergens ter wereld.

Recensie: The travelling doll ★★

Recensie Un beau matin ★★★★

desc

maandag 24 oktober 2022 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Dochter, moeder, maîtresse en vertaalster zijn. Die vier rollen combineert de alleenstaande moeder Sandra, gespeeld door Léa Seydoux die we o.a. kennen uit La vie d‘Adèle, The French Dispatch, haar rol als Madeleine Swann in enkele James Bond-films en recent Crimes of the future. Seydoux charmeert andermaal in dit drama met haar naturel. De prent van de Franse Mia Hansen-Løve voelt zo écht aan en de acteerprestaties zijn zo goed dat je bij momenten gewoon vergeet dat het allemaal gespeeld is.

Recensie: Un beau matin ★★★★

Recensie Black Adam ★★1/2

desc

maandag 24 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Voor het eerst kruipt Dwayne Johnson (The Rock) in zijn carrière in de huid van een superheld. En wel eentje die het zich permitteert om mensen te doden als dat moet om zijn doel te bereiken. Een donkere held dus, met humor, maar dan van het zwarte niveau: sarcasme.

Recensie: Black Adam ★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter