Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Solo ★★1/2

desc

zondag 23 oktober 2022 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

Robbert Vervloet ging in deStudio in première met SOLO. Een solovoorstelling over een man die solo werkt in het magazijn van SOLO, niet de boter, wel het bedrijf van ‘voor uw pakjes groot of klein, moet u bij SOLO zijn’. Daar krijgt ie letterlijk en figuurlijk aan de lopende band dozen terug met goederen die aangekocht werden door klanten maar teruggestuurd werden. Hij doet die open, scant het etiket en steekt het materiaal in de daarvoor voorziene bakken: refund, repair en return. Buiten een goudvis die ie in een drinkfontein steekt heeft ie niemand om mee te praten in zijn magazijn. Tenzij er telefoon komt, niet zelden is het Kathleen van sales die hij dan hoort. Ze werkt nog niet zo lang bij het bedrijf maar ze kreeg wel al promotie terwijl hij er al zes jaar is en het moet stellen met meervoudige ‘Employee of the month’ vermeldingen. Is het Kathleen niet die hem belt dan is het zijn mama. In zo’n grijze, saaie omgeving waar geen zonlicht binnenkomt, moet ie het dus hebben van zijn onuitputbare fantasie om het wat leefbaar en gezellig te houden.

Recensie: Solo ★★1/2

Recensie Regi zwaartekracht ★★

desc

zaterdag 22 oktober 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Het grootste concert dat Regi ooit in zijn carrière gebracht heeft. Goed voor 20.400 toeschouwers in een nokvol Sportpaleis. Dat was Regi zwaartekracht. Helaas kopieerde de Limburgse dj te veel uit zijn show van vorig jaar zodat het met een vergrootglas zoeken was naar échte verrassingen.

Recensie: Regi zwaartekracht ★★

Recensie Lyle, Lyle Crocodile ★★

desc

zaterdag 22 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Niets zo makkelijk als een recensie schrijven over een familiefilm. Neem nu Lyle, Lyle Crocodile. De Vlaamse versie ging vandaag in Kinepolis Antwerpen in première. Bij het verlaten van het bioscoopcomplex horen we buiten een vrouw aan haar man vragen wat hij ervan vond. Het antwoord moest ie even zoeken: ‘Bwah … onderhoudend.’ Iets verder rijden twee jongens op de fiets ons voorbij. Een van hen zingt stevig ‘Kijk eens waar we nu staan’, het themanummer van de prent. Ons oordeel: de songs zijn gewoon beter dan de film.

Recensie: Lyle, Lyle Crocodile ★★

Recensie Funeral ★★★★★

desc

vrijdag 21 oktober 2022 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Een prachtige, universele, tijdloze, sobere minimalistische voorstelling, of beter: ceremonie die het leven viert. Een gebeurtenis op zich over een gebeurtenis, kort of lang van duur, zoals een mensenleven of het verbrijzelen van een kolossale steen tot steentjes of as. Alles van materie is immers een gebeurtenis met net als Funeral een begin, een midden en een slot. Deeltjes komen samen om uiteindelijk terug uit elkaar te gaan.

Recensie: Funeral ★★★★★

Recensie Mathieu & Guillaume ★★★★1/2

desc

donderdag 20 oktober 2022 Schouwburg NoordBert Hertogs

Ik kan me niet herinneren dat ik in die vijftien seizoenen dat concertnews.be jong is, ooit voor een concert begon naast een artiest die luttele minuten later op het podium zou staan, stond te pissen in een pissijn. Voor alles is er een eerste keer blijkbaar. En die eer gaat helemaal naar kersvers kasteelheer Guillaume die vader geworden is van een zoon: Julien waarvoor hij als vader een brief schreef, een tekst die uiteindelijk een nummer is geworden. Tot zover de standaardparagraaf gezeik die in menig artikel van mij terug te vinden is, deze keer iets letterlijker ingevuld.

Recensie: Mathieu & Guillaume ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter