Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Calvin Harris ★★★

desc

zaterdag 13 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

Één van de troeven van Sziget Festival is dat de organisatie bijzonder flexibel is in haar ticketverkoop. Zint de programmatie van het hele festival je niet volledig of zit je met een beperkt budget op het einde van een al dure festivalzomer 2022 in combinatie met de hoge inflatie? Dan kan je in plaats van voor een volledige festivalpas gaan, kiezen om drie dagen Sziget mee te maken. Nog voordeliger is kiezen voor een dagticket. Als je de headliners wil laten voor wat die zijn en uitsluitend de nachtraaf in je loslaten, kan je het voordeligst proeven van de sfeer van Sziget Festival. In dat geval kan je het terrein op na 11 uur ’s avonds tot de stilte terug aanbreekt op het eiland op de Donau bij het ochtendgloren. Kamperen zit er dan uiteraard wél niet in. Voor de eerste keer in al die jaren dat wij naar Sziget Festival gaan, kozen we dit keer om maar de helft van het festival mee te maken. Ook omdat afsluiten met een feestje aan het hoofdpodium, een dj-set van de beste muziekproducer van dit moment: Calvin Harris ons lang niet zo’n fout idee leek. Vroeger sloot Sziget Festival overigens met een dj set af. Wij wilden dus trouw blijven aan een goeie traditie.

Recensie: Calvin Harris ★★★

Recensie Justin Bieber ★★

desc

vrijdag 12 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

Justin Bieber deed op Sziget Festival zijn live reputatie alle eer aan. Die is op zijn zachtst gezegd wisselvallig. Zo ook was zijn optreden in Boedapest. Naar het einde van zijn headlinerset vond ie het zelfs een goed idee om maar liefst 10 (!) minuten een instrumentaal nummer te spelen aan de witte piano samen met zijn muzikanten. Zijn vingerzetting werd daarbij weliswaar niet in beeld genomen, zodat zich de vraag stelde of hij überhaupt wel live aan het spelen was. Dat ie een enorme backing track met zijn stem op gebruikt, stak ie ook niet onder stoelen of banken. Meermaals hoorden we zijn stem een song zingen terwijl hij de micro ver van zich hield (vroeg tijdens het concert bij Where Are Ü Now bijvoorbeeld al) en zelfs niet eens de moeite doen om zijn lippen op de juiste manier te bewegen. De Canadese wereldster startte nochtans zijn concert bijzonder energiek in de manier waarop hij met zijn dansers choreografieën neerzette, al na een kwartier tijdens het optreden. Bieber is een goeie danser. Maar na iets minder dan een half uur stelden we vast dat het steeds wat minder werd hoe hij zijn danspassen afwerkte en hoe hij op het podium bewoog. Soms zagen we hem gewoon spieken bij zijn dansers en zo verraden dat hij eigenlijk de choreo’s niet allemaal (meer) onder de knie had. Hij oogde kortom net als Stromae vermoeid maar dan veel erger dan onze eigen landgenoot. Kleine oogjes had ie en hij leek zich vooral doorheen zijn concert te slepen. Bieber stak dan ook na een half uur al zijn tong uit om dat te laten blijken.

Recensie: Justin Bieber ★★

Recensie Stromae ★★★1/2

desc

vrijdag 12 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

Legendarisch. Dat was het concert van Stromae op Sziget Festival. In 2014 welteverstaan. Toen hadden de organisatoren hem nog voor zijn doorbraak geboekt voor wat nu de Freedome tent heet. 8 jaar geleden was dat een gesloten tent. En hanteerden de Hongaren een vol is vol-beleid. Toen zagen ze de bui al hangen, vandaar dat ze een ledscherm op het open veld ernaast hadden geplaatst. Maar uiteraard wou niemand genoegen nemen om een optreden op tv te kijken dat op enkele meters live aan het plaatsvinden was. Gevolg: festivalgangers kropen over de omheining en het was opletten om niet verpletterd te geraken als je er net zoals wij toch nog net bij konden. Al vanaf het eerste nummer regende het toen condens in de tent. 8 jaar later bleek Stromae voor een afgeladen volle main stage te staan, waar er meer volk in één grote stofwolk stond dan voor Justin Bieber die na hem optrad. Stromae bleek dé headliner van de vrijdagavond. Bieber zijn after show.

Recensie: Stromae ★★★1/2

Recensie Sziget 2022: meer Shitzet dan Sziget

desc

donderdag 11 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

‘We are a bit rusty.’ Het zijn niet onze woorden, maar wel die van medewerkers van Sziget Festival 2022. Het siert hen. Ze weten het dus dat deze editie productioneel gezien niet loopt zoals je van een major festival als dit, een van de grootste op Europees vasteland, mag verwachten. De kennisvlucht, mensen die het festival heeft moeten laten gaan door de coronacrisis, heeft de ganse entertainmentsector getroffen, en dus ook Sziget Festival. Dat is knap lastig als journalist, want je zorgvuldig uitgebouwd netwerk met de jaren, kan je terug – soms van nul – proberen op te bouwen. Als je al de energie en goesting daarvoor vindt om dat te doen.

Recensie: Sziget 2022: meer Shitzet dan Sziget

Recensie Beast ★

desc

woensdag 10 augustus 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een zwak afkooksel van Jurassic Park, dat is Beast, de survivalthriller (die bij momenten meer weg heeft van een komedie dan van een spannende film) van Baltasar Kormakur. Van zodra we actrice Iyana Halley een zwart t shirt met het logo van deze iconische film zien dragen, weten we meteen wat de regisseur wil meegeven en waarop hij zich gebaseerd heeft. Dat versterkt de déjà vu-beleving en haalt elke poging om een scène wat spannend te maken compleet onderuit.

Recensie: Beast ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter