Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Walter Sickert ★★★★

desc

donderdag 7 juli 2022 Tate Britain LondenBert Hertogs

Nog tot 18 september 2022 kan je naar de Tate Britain in Londen en er een tentoonstelling bezoeken met werk uit de zestigjarige carrière van Walter Sickert (1860–1942). Op zijn achtste verhuisde hij van München naar Engeland met zijn familie. Sickert wou zijn carrière starten als acteur maar zou uiteindelijk dan toch in de voetsporen treden van zijn vader door zich in te schrijven aan de Slade School of Fine Art in Londen in 1882. Mede onder invloed van de Franse artiest Edgar Degas, kon Walter Sickert zich profileren als een centraal figuur binnen de Britse artistieke avant garde, die beïnvloed werd door de post-modernisten, zowel als schilder als als criticus. De kunstenaar ontdekte de levens van gewone mensen en plaatsen. En zijn liefde voor het theater uitte hij door het publiek in theaterzalen te vereeuwigen op zijn canvassen.

Recensie: Walter Sickert ★★★★

Recensie Human Zoo ★★★★

desc

donderdag 7 juli 2022 Zoo AntwerpenBert Hertogs

Liefhebbers van een soort wrange kritische humor komen helemaal aan hun trekken in Human Zoo, de audiotour van Bad van Marie die je nu kan meemaken op de Zomer van Antwerpen. Een wandeling die het maatschappelijk leven wil weergeven van de mens, en er dan vooral met verve in slaagt om die in zijn hemd te zetten. Alleen al de titel van deze productie, die verwijst naar de traditie tijdens Wereldtentoonstellingen in ons land om Afrikaanse burgers te laten overkomen om in een mensentuin hun dagelijkse leven te ensceneren, heeft op zijn zachtst gezegd iets in zich dat schuurt, dat aanzet tot kritische (zelf)reflectie over onze geschiedenis (die niet altijd zo fraai is) en hoe we geworden zijn tot wie we nu zijn, hoe we bovenaan de evolutieladder terecht zijn gekomen. Eigenlijk vraagt Bad van Marie de deelnemer constant af of we die plek eigenlijk wel waard zijn.

Recensie: Human Zoo ★★★★

Recensie Sandra Kim ★★★★1/2

desc

donderdag 7 juli 2022 Gemeentepark KapellenBert Hertogs

Eenvoudigweg de beste. Dat is Sandra Kim, met stip. De enige winnares van het Eurovisiesongfestival voor ons land kwam voor het eerst in haar carrière naar Kapellen en ging net als haar passage in het eerste seizoen van The Masked Singer voor niets minder dan de triomf. Kapellen at uit haar hand, stelde vast dat de artieste die in oktober 50 wordt, bijzonder goed bij stem was en moeiteloos haar hoge vocale uithalen wist te plaatsen. Niet zelden legde ze het niveau voor zichzelf nog een tikkeltje hoger door haar noten bijkomend te versieren. Haar frasering, de emotie waarop ze elke song bracht benaderde de perfectie. Een weergaloos concert werd het dus dat ze gaf op de eerste avond van Parkies. De enige bemerkingen die we hebben is dat Shallow, een duet met haar toetsenist Sven Van den Wyngaert niet helemaal overkwam omdat de muzikant achter zijn synths bleef staan om wanneer het haar beurt was om te zingen haar ook nog te begeleiden op de toetsen. La Grenade, het tweede nummer in het tweede deel kent dan wel een leuke discobeat, de song is ons en wij vermoeden bij uitbreiding het ganse Vlaamse publiek, totaal onbekend. Sandra Kim zou kunnen overwegen om dat nummer te schrappen en het reservenummer ‘Highway to hell’ in dat deel bijvoorbeeld na River deep, mountain high in de plaats in te zetten.

Recensie: Sandra Kim ★★★★1/2

Recensie Thor Love and Thunder ★★★

desc

woensdag 6 juli 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De vierde prent van Thor zal niet de laatste zijn. Dat zien we na de aftiteling van Thor Love and Thunder, de jongste Marvelfilm die in de bioscoop te zien is en geregisseerd werd door Taika Waititi. Wij kozen voor de 4DX-versie die op zijn zachtst gezegd voor een dol komische rit zorgt. Zeker in het begin van de prent (tot die even overgaat in zwart wit) komt het geheel meer over als een komedie dan als een superheldenfilm. De manier waarop Thor (Chris Hemsworth) afgeschilderd wordt, als een man die onder de liefde geleden heeft, die dikker werd zodat er een vetlaag over zijn hart zou komen om die te beschermen, het ensceneren van zijn heldendaden in een van de pot gerukte theatervoorstelling in New Asgard, de vertelstem die even een samenvatting brengt op de tonen van Only Time van Enya, de looks van de film die er zeker in het begin, inclusief special effects wat gedateerd nineties en bij momenten knullig uit ziet … zijn maar enkele zaken die op de lachspieren werken.

Recensie: Thor Love and Thunder ★★★

Recensie Odysseus ★★★

desc

woensdag 6 juli 2022 Uitbreidingstraat 325 AntwerpenBert Hertogs

De terugtocht van Odysseus naar Ithaka, nadat hij de Trojaanse Oorlog gewonnen had door het paard van Troje in te zetten. Dat is de inzet van het gezelschapsspel Odysseus dat Zeus en zijn dochter Athena spelen. Leo Smith en Louise Buysschaert nemen respectievelijk de rol van de slechterik Zeus en Athena voor hun rekening. Hij heeft bijna alle mensen omgebracht op aarde, maar Athena wil Odysseus sparen. Haar vader sluit het op een deal met zijn dochter. Als hij wint mag hij alle mensen van de kaart vegen. Als zijn dochter wint, mag Odysseus blijven leven.

Recensie: Odysseus ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter