Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Odysseus ★★★

desc

woensdag 6 juli 2022 Uitbreidingstraat 325 AntwerpenBert Hertogs

De terugtocht van Odysseus naar Ithaka, nadat hij de Trojaanse Oorlog gewonnen had door het paard van Troje in te zetten. Dat is de inzet van het gezelschapsspel Odysseus dat Zeus en zijn dochter Athena spelen. Leo Smith en Louise Buysschaert nemen respectievelijk de rol van de slechterik Zeus en Athena voor hun rekening. Hij heeft bijna alle mensen omgebracht op aarde, maar Athena wil Odysseus sparen. Haar vader sluit het op een deal met zijn dochter. Als hij wint mag hij alle mensen van de kaart vegen. Als zijn dochter wint, mag Odysseus blijven leven.

Recensie: Odysseus ★★★

Recensie Minions 2 ★★★1/2

desc

woensdag 6 juli 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Liefhebbers van blote gele billen: goed nieuws! De minions zijn terug in Minions 2: The Rise of Gru. Het is de sequel van Minions uit 2015 die de spin-off prequel vormt voor de Despictable Me-franchise. In deze prent komen we te weten hoe Gru een superschurk werd in de seventies.

Recensie: Minions 2 ★★★1/2

Recensie Inspiring Walt Disney: The Animation Of French Decorative Arts ★★★★

desc

maandag 4 juli 2022 The Wallace Collection LondenBert Hertogs

Nog tot 16 oktober 2022 kan je in the Wallace Collection in Londen naar de tentoonstelling Inspiring Walt Disney: The Animation Of French Decorative Arts. Disney liet zich voor zijn animatiefilms zoals Assepoester (1950) en Belle en het Beest (1991) inspireren door de Franse cultuur. De Boulle-klokken uit de Wallace Collection dienden als een belangrijke inspiratiebron voor de live-action versie van Belle en het Beest uit 2017, die 25 jaar na de handgetekende animatiefilm het levenslicht zag. Het Franse sprookje werd in 1740 gepubliceerd door Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. We zijn in 1989 in Londen wanneer de productie begint van de oorspronkelijke animatiefilm die in 1991 in de zalen zal uitkomen, in een kleine studio op 15 minuten lopen van de Wallace Collection.

Recensie: Inspiring Walt Disney: The Animation Of French Decorative Arts ★★★★

Recensie Edvard Munch Masterpieces from Bergen ★★★★

desc

zaterdag 2 juli 2022 The Courtauld Gallery LondenBert Hertogs

Nog tot 4 september 2022 kan je in the Courtauld Gallery in Londen naar Edvard Munch Masterpieces from Bergen. Voor het eerst is het vroege werk van deze Noorse kunstschilder te zien in de Britse hoofdstad. Munch (1863-1944) is wereldberoemd om De Schreeuw, een expressionistisch werk waarin hij de psyche, hier van de natuur, laat overdragen via een skeletachtig personage dat met de blik gericht naar de kijker en met open mond de toeschouwer een oncomfortabel gevoel bezorgt. De eerste keer dat hij skeletachtige figuren schilderde die uit het canvas staarden, was in 1892 in Evening on Karl Johan. De spookachtige gezichten en het griezelige avondlicht versterken de onrustige sfeer van het werk. Ziekte, krankzinnigheid en dood maakten deel uit van Munchs leven. Zowel zijn moeder als zus Sophie stierven aan tuberculose. Die laatste was amper 15. Deze gebeurtenissen tekenden de schilder voor het leven.

Recensie: Edvard Munch Masterpieces from Bergen ★★★★

Recensie Grease ★★★★

desc

zaterdag 2 juli 2022 Dominion Theatre LondonBert Hertogs

Onze eerste musical ooit die we in Londen zagen? Dat was Grease in het Dominion Theatre in Londen in de jaren ’90. Drie jaar, tussen 1993 en 1996 speelde die productie er en wij zagen ‘m toen we er op schoolreis waren. 30 jaar later staat een tourproductie voor een beperkt aantal weken, tot 29 oktober, in het theater. Niemand minder dan Peter André neemt de rol van Vince Fontaine voor zijn rekening en voor een beperkt aantal shows daalt ook Jason Donovan als Teen Angel neer. Uiteraard konden we zo’n opportuniteit om ons jeugdidool van weleer opnieuw aan het werk te zien, niet links laten liggen.

Recensie: Grease ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter