Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Belfast ★★★1/2

desc

dinsdag 1 maart 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Belfast dat Kenneth Branagh schreef en regisseerde won de Golden Globe voor beste script. De prent die hij opdraagt aan iedereen die bleef, vertrok of het leven liet tijdens de burgeroorlog in Noord-Ierland tussen katholieken en protestanten, is daarnaast maar liefst 7 keer genomineerd voor de Oscars:voor beste film, Dame Judi Dench als beste vrouwelijke bijrol, Ciarán Hinds als beste mannelijke bijrol, beste regie, beste originele script, beste originele nummer Down to Joy (Van Morrison) en beste geluid dankzij Denise Yarde, Simon Chase, James Mather en Niv Adiri. De coming of age dramafilm die grotendeels autobiografisch is, leest vooral als een liefdesbrief aan Branaghs jeugd in Belfast. ‘Everlasting love’ van The Love Affair is dan ook niet voor niets naar het einde toe te horen.

Recensie: Belfast ★★★1/2

Recensie Compagnons de la chanson ★★★1/2

desc

maandag 28 februari 2022 TriarteBert Hertogs

Met Compagnons de la chanson brachten Marijn Devalck en Liliane Saint-Pierre een van de eerste concerten in Triarte, de zaal van het voormalige Echt Antwaarps Theater. Een acteur en een zangeres namen elk een deel van de show voor hun rekening die in het teken stond van het Franse chanson en ze eindigden door drie nummers samen te zingen. Hoewel het samenspel tussen Marijn op Gibsongitaar en de band niet goed zat bij ‘Que je t’aime’, noteren we wel bijzonder sterke versies van ‘A quoi ça sert l’amour’ een vraag waarop ze allebei, hoewel ze meer dan 50 jaar op de planken staan, het antwoord schuldig waren. Ronduit subliem was hun enige toegift ‘Vivre’ waarbij we Saint-Pierre de tekst hoorden zingen in het Frans en Devalck daarin ‘Laat me’ verweef.

Recensie: Compagnons de la chanson ★★★1/2

Recensie SX unplugged ★★★★1/2

desc

zondag 27 februari 2022 CC Sint-NiklaasBert Hertogs

Met een hyper emotioneel en doorleefd prachtig optreden nam SX voorlopig afscheid van Sint-Niklaas. Een verrassing was het om vroeg in het optreden Stefanie Callebaut met gebroken stem te horen zeggen dat de artistieke wegen met Benjamin Desmet voor een tijdje scheiden nu ze 10 jaar samengewerkt hebben en ze met het allerlaatste nummer ‘schattigaardje’ Elysian voor even afscheid nemen van hun publiek. Een bijna etherisch klinkend nummer dankzij Stefanies wondermooie zang dat Tom Pintens aan de toetsen inzet waarna onder andere de akoestische gitaar erbij komt en we ‘I’m royal. You’re king.’ te horen krijgen als eerste woorden van die song. Een royaal optreden op exquis niveau bracht SX Unplugged in Sint-Niklaas. Zo eentje waarvan je dacht, als nu de bom valt, bereiken we toch maar mooi onze eindbestemming tijdens een bom van een optreden.

Recensie: SX unplugged ★★★★1/2

Recensie Francis Bacon Man and Beast ★★★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Royal Academy of Arts LondenBert Hertogs

De meest intrigerende tentoonstelling van het moment in Londen. Dat is Francis Bacon Man and Beast die nog tot 17 april 2022 loopt in de Royal Academy of Arts in Londen.  Een van de hoogtepunten, naast de drieluiken (zoals Three Figures in a Room uit 1964, Triptych August 1972 uit 1972, Second Version of Triptych 1944 uit 1988 en Triptych Inspired by the Oresteia of Aeschylus uit 1981) die er te zien zijn, vormen de drie versies van schilderijen die hij maakte rond stierenvechten. Werken die tijdens Bacons leven verspreid geraakten en nu voor het eerst terug samen getoond worden.

Recensie: Francis Bacon Man and Beast ★★★★★

Recensie Beatrix Potter Drawn to nature ★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Victoria and Albert Museum LondonBert Hertogs

Sinds Pieter Konijn in 1901 voor het eerst door de tuin van Mr. McGregor huppelde en op papier belandde, hebben de verhalen van Beatrix Potter (1866-1943) miljoenen kinderen over de hele wereld geboeid. Maar de avonturen van Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck en mevrouw Tiggy-Winkle (om er maar een paar te noemen) zijn slechts een deel van Beatrix‘ blijvende nalatenschap. In Beatrix Potter Drawn to nature, een expo die nog tot 8 januari 2023 in het V&A in Londen loopt, kan je dat ontdekken. Helaas vervalt de tentoonstelling bij momenten in overbodige details (iemand geïnteresseerd hoe het meubilair van haar er uit zag destijds of haar klompen wil zien?) en is diens narratief te beperkt om inhoudelijk voldoende sterk uit de hoek te kunnen komen.

Recensie: Beatrix Potter Drawn to nature ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter