Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Van Gogh Self-Portraits ★★★★1/2

desc

donderdag 24 februari 2022 The Courtauld Gallery LondenBert Hertogs

Nog tot 8 mei 2022 kan je in The Courtauld Gallery naar Van Gogh Self-Portraits. De expo die over twee tentoonstellingsruimten loopt, brengt voor het eerst ooit de helft van de zelfportretten van de kunstenaar bij elkaar. Zelfportretten die van Gogh (1853-1890) vooral op het einde van zijn carrière maakte. Een daarvan is een tekening uit 1887 die ie in Parijs creëerde. Het is een zeldzaam exemplaar omdat er maar twee tekeningen gekend zijn met zelfportretten die van Gogh maakte. De allereerste keer dat er zelfportretten van van Gogh publiek te zien waren, was overigens tijdens een tentoonstelling die de kunstenaar in november 1887 organiseerde in een restaurant in de Parijse wijk Montmartre.

Recensie: Van Gogh Self-Portraits ★★★★1/2

Recensie The art of Banksy ★★★★

desc

donderdag 24 februari 2022 50 Earlham Street, LondenBert Hertogs

In Earlham Street, in de buurt van Covent Garden kan je naar een niet geautoriseerde expo met werk van Banksy. Daarin zijn originele werken van de spraakmakende straatkunstenaar te zien die allerhande privéverzamelaars (sommigen willen anoniem blijven waardoor de nummering van hun unieke werken overplakt werden) op legale manier in hun bezit kregen. Een van de sterkste werken die er te zien zijn, is met stip de houten replica van Peckham Rock. Met dat werk infiltreerde Banksy in musea zoals Tate Britain en daarna the National History Museum, het Louvre en The British Museum en stelde hij het er tentoon tussen de vaste collectie. In Peckham Rock zien we zogezegd een prehistorische figuur die een winkelkar voortduwt. In 2005 was het te zien in The British Museum samen met een beschrijving van het werk zodat het authentiek leek. Het duurde drie dagen eer iemand doorhad dat er iets niet in de haak was. Of hoe geniaal Banksy is.  

Recensie: The art of Banksy ★★★★

Recensie Contre-jour ★★★★

desc

zaterdag 26 februari 2022 CC Sint-NiklaasBert Hertogs

Dansant en acrobatisch. Vals stilstaand/traag dan weer bijzonder dynamisch. Intiem, fragiel en vrouwelijk dan weer krachtig en fel. Menselijk en dierlijk. Strak lineair, zigzaggend dan weer spiraalvormig als een slang, golvende cirkels of bogen trekkend in het mulle zand of deze combinerend (wanneer we drie danseressen achter elkaar zien stappen en de achterste de plek inneemt van de voorste waarbij ze langs links een halve cirkel vormt en dit tafereel zich een aantal keer herhaalt). Contre-jour (verwijzend naar een term in de fotografie die zo veel betekent als een opname die van achter belicht wordt), de jongste dansvoorstelling voor een kwintet van vrouwen die choreograaf Alexander Vantournhout creëerde, doet stof opwaaien. Letterlijk dan.

Recensie: Contre-jour ★★★★

Recensie Pretty woman ★★★★1/2

desc

vrijdag 25 februari 2022 Savoy Theatre LondenBert Hertogs

De meest verleidelijke feelgood musical van het moment in Londen. Dat is Pretty woman waarvan de muziek en teksten komen van Bryan Adams en Jim Vallance en het boek geschreven werd door Garry Marshall en J.E. Lawton naar de gelijknamige legendarische film uit de 80’s die die laatste schreef.

Recensie: Pretty woman ★★★★1/2

Recensie Disney On Ice 2022 ‘Allemaal Helden’ ★★★★

desc

vrijdag 25 februari 2022 Lotto Arena MerksemSascha Siereveld

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Gracia Live de sprookjes van The Walt Disney Company naar de Lotto Arena in Antwerpen in Feld Entertainments ‘Disney On Ice 2022’. Heel wat kleine prinsen en prinsessen hadden zich speciaal voor deze gelegenheid uitgedost als hun favoriete sprookjespersonage. In een twee uur durende show worden ze meegenomen naar de wonderbaarlijke werelden van Ariël, Vaiana, Rapunzel, Belle, Anna en Elsa. Een cast van internationale schaatsers en schaatssters kruipt in de huid van de verschillende personages en brengt de verhalen zoals we die kennen uit de Disneyfilms. Het resultaat is een symbiose van topsport en de magie van Disney: het sierlijke van het ijsdansen versmelt met de fantastische sprookjeswerelden waarin prinsen en prinsessen, sterke vrouwen, een halfgod en een kreeft op zoek zijn naar een happy end. 

Recensie: Disney On Ice 2022 ‘Allemaal Helden’ ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter