Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Vuur/toren ★★★★★

desc

woensdag 16 februari 2022 HetPaleisSascha Siereveld

Wat is het toch geweldig wanneer een publiek van zes tot negenennegentig jaar naar eenzelfde voorstelling kan gaan kijken en even hard geboeid en aangesproken wordt. Met Vuur/toren zetten Laika en Michai Geyzen een fenomenaal sterk visueel stuk op de planken dat tot in de kleinste details is afgewerkt. Het is een ware lust voor het oog en het hart. De lotgevallen van drie vuurtorenwachters die plots gestrand achterblijven op een klein eilandje bij een toren die geen licht meer kan geven, worden met spel, humor, zang, dans en een uitgekiende belichting zo mooi ten tonele gebracht, dat tekst niet nodig is om het verhaal te vertellen. Jong en oud worden moeiteloos meegezogen in de leefwereld van de vuurtorenwachters die niet alleen fysieke stormen, maar ook mentale stormen moeten doorstaan in de zoektocht naar hoop.

Recensie: Vuur/toren ★★★★★

Recensie David… of hoe we ons bedacht hebben ★★★★

desc

dinsdag 15 februari 2022 Kaaitheater BrusselBert Hertogs

Een voorstelling over oprechtheid en doen alsof, over de ironie van ironie. Over zelfrelativering waarbij je je zelf in het belachelijke durft te trekken. Maar even goed ook over de veranderende tijdsgeest. Dat is David… of hoe we ons bedacht hebben van De Hoe en De Nwe Tijd naar een tekst van Willem De Wolf, Wannes Gyselinck en Freek Vielen.

Recensie: David… of hoe we ons bedacht hebben ★★★★

Recensie Marry me ★★★

desc

maandag 14 februari 2022 KinepolisBert Hertogs

Marry me, de romantische film die Kat Coiro regisseerde, is zeker niet wereldschokkend maar wel onderhoudend. In die zin dat de 112 minuten durende film met Jennifer Lopez ons geen seconde verveelde. De prent gaat dan ook over een superster Kat Valdez die op het punt staat te trouwen tijdens een concert met een andere Latin wereldster: Bastian (Maluma). Net voor ze in haar prachtige gesponsorde bruidskleed uit het podium zal komen, ontdekt de artieste dat iedereen backstage met hun smartphone bezig is. Ze grijpt het exemplaar van haar manager waarop het nieuwsbericht staat dat Bastian haar al een tijd bedriegt met haar assistente. In een impulsieve bui en om niet voor aap te staan tijdens het concert dat live gestreamd wordt voor een miljoenenpubliek omdat er een stevige hype is ontstaan rond het duet ‘Marry me’ dat dus tot een huwelijk moest leiden van de twee artiesten, kiest ze iemand willekeurig uit het publiek uit om met haar te trouwen. Het is wiskundeleerkracht Charlie Gilbert (Owen Wilson) die ze op het podium vraagt. Hij zegt ‘ja’.

Recensie: Marry me ★★★

Recensie Geike en Hydrogen Sea ★★★1/2

desc

zondag 13 februari 2022 Stadsschouwburg MechelenBert Hertogs

Zondagavond, de avond voor Valentijn, was er eentje voor de dromers in de Stadsschouwburg in Mechelen. Geike en Hydrogen Sea stonden er namelijk samen op de affiche met hun melancholische dromerige popmuziek. Het was alweer meer dan 4 jaar geleden dat we het Brusselse duo Pieterjan Seaux en Birsen Uçar live aan het werk zagen. Geike hebben we kennelijk nog nooit eerder haar solowerk live voor een publiek weten brengen. Hoewel Hydrogen Sea het voorprogramma voor haar deed, maakte ons hart toch eerder een sprongetje bij wat we te horen kregen van die twee, dan bij de frontzangeres van Hooverphonic. Hoewel Hydrogen Sea niet foutloos bleek in Mechelen, terwijl op Geikes performance niets aan te merken viel.

Recensie: Geike en Hydrogen Sea ★★★1/2

Recensie De bevrijding van het edelhert ★

desc

zondag 13 februari 2022 HetPaleisBert Hertogs

Hysterisch en druk om uiteindelijk te eindigen met een moraliserend nagesprek waarbij de toeschouwers gevraagd wordt om enkele nieuwe regels op te stellen, afspraken zodat we het leven, thuis, op school of in het algemeen eerlijker kunnen maken. Dat is De bevrijding van het edelhert van Pieter De Buysser in een co-regie door Khalid Koujili El Yakoubi en Thomas Bellinck.

Recensie: De bevrijding van het edelhert ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter