Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

<<    >>

Recensie Klauw! ★★★

desc

vrijdag 28 januari 2022 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

Klauw! heet de jongste voorstelling voor 8-plussers van Hanneke Paauwe. Die ging in deStudio in première. De productie gaat over leren omgaan met je angsten. Want wat blijkt, zelf de angst is angstig. Verlatingsangst: ‘Ne me quitte pas.’, ‘Laat me niet alleen.’ daaraan lijdt ze en ook voelt ze zich alleen wegens niet geliefd.

Recensie: Klauw! ★★★

Recensie Compartment no. 6 ★★★1/2

desc

donderdag 27 januari 2022 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Voyage voyage van Desireless is meermaals te horen in Compartment no. 6 van de Finse regisseur Juho Kuosmane dat de short list haalde voor de Oscars in de categorie beste buitenlandse film dit jaar. Wie er al eens een lange rit met de nachttrein heeft op heeft zitten, weet dat lang onderweg zijn niet per se matcht met de vrolijke tonen die in deze hit van 1987 te horen zijn. Een van de sterktes van deze prent die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Rosa Liksom en de Grand Prix won tijdens het jongste Festival van Cannes, is dan ook dat je gewoon de vermoeidheid, een combinatie van lang niets te doen te hebben en nauwelijks kunnen slapen voelt bij de hoofdrolspelers Yuriy Borisov als Ljoha en Seidi Haarla als Laura.

Recensie: Compartment no. 6 ★★★1/2

Recensie Way Down ★★★1/2

desc

woensdag 26 januari 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De Spaanse actiethriller Way Down is best wel onderhoudend. De prent die Jaume Balagueró regisseerde gaat over Walter (Liam Cunningham) die de eigenaar is van een bergingsbedrijf. Dat heeft een historische schat teruggevonden in een gezonken boot. Maar helaas heeft de Spaanse overheid er beslag op gelegd omdat de bergingsactie niet aangegeven was. Resultaat: een rechtszaak tussen het bergingsbedrijf en de Spaanse overheid over wie eigenaar is van de schat die iondertussen veilig is ondergebracht in de kluis van de Bank van Spanje.

Recensie: Way Down ★★★1/2

Recensie Nightmare Alley ★★★★

desc

dinsdag 25 januari 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De psychologische neo noir thriller Nightmare Alley is een intrigerende prent. De film van Guillermo del Toro naar het boek van William Lindsay Gresham is weliswaar een lange (2 uur en half) en trage film. Maar hij verveelt nooit. Dat komt omdat del Toro meesterlijk is in het creëren van een duistere, mystieke sfeer en hij Bradley Cooper, die easy on the eye is, zijn complexe personage Stan alle tijd geeft om zich te ontwikkelen. Er wordt dan ook bijzonder goed geacteerd in deze film met als onbetwiste uitschieters Willem Dafoe als Clem, Rooney Mara als Molly en Cate Blanchett als Lilith.

Recensie: Nightmare Alley ★★★★

Recensie Billie vs. Benjamin ★★★★

desc

maandag 24 januari 2022 StreamzBert Hertogs

Opposites attract luidt het gezegde, en op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit het uitgangspunt is van Billie vs. Benjamin, de jongste zesdelige reeks van Dries Vos en Tim van Aelst die nu te zien is op Streamz. Alleen draait Billie vs. Benjamin niet zo zeer om een koppel dat er totaal tegengestelde maatschappelijke visies op nahoudt. Hij is rechts, zij is links. De twee staan gewoon symbool, en de relatie die ze aangaan, geldt als een metafoor, voor de stigmatiserende, radicaliserende, en polariserende samenleving waarin we leven. Daar kan niets levensvatbaars uit voortkomen, wat ironisch genoeg min of meer het oorspronkelijke idee ondersteunt van Billie waarom ze geen kinderen wil of schrik heeft om moeder te worden. Om er toch maar een open einde met potentieel positieve draai aan te geven, eindigt Ruben Block die de ganse tijd de verteller is, en waarvan je al snel vermoedt dat hij de oude versie van Benjamin is, met de woorden van John Lennon: ‘Everything will be ok in the end. If it’s not OK, it’s not the end.’

Recensie: Billie vs. Benjamin ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter