Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Priscilla Queen of the Desert the musical ★★★★1/2

desc

donderdag 18 januari 2024 Arenberg AntwerpenSascha Siereveld

“At first I was afraid, I was petrified.” Het is de zin die het best onze gevoelens beschrijft toen we van de hoofdredacteur te horen kregen dat we naar ‘Priscilla, Queen of the Desert’ gingen. We hadden immers vorig jaar deze voorstelling al gezien en toen deden de uitvoeringen van sommige liedjes de tenen behoorlijk krullen. Voor de ervaring van dit jaar gaan we echter te leen bij Aretha Franklin en dan klinkt het als: “Forever. Forever. You‘ll stay in my heart and I will love you.” om maar te zeggen hoe deze voorstelling gegroeid is. InTeam Producties weet met ‘Priscilla, Queen of the Desert’ een heerlijk fout feestje op de planken te brengen gevuld met een hele schare hits uit de jaren ’80 en ’90. De basis is het verhaal van drie drag queens op een road trip door de woestijn van Australië waarin iedereen uiteindelijk zijn ‘True Colors’ laat zien. Het geheel is overgoten met een saus van extravagante drag-outfits en afgewerkt met een royale dosis humor en woordspelingen. En als kers op de spreekwoordelijke taart, zijn er nog de geweldige prestaties van Jeroen Logghe, Brecht Callewaert en Baptiste Vuylsteke.

Recensie: Priscilla Queen of the Desert the musical ★★★★1/2

Recensie Home for Christmas ★★★1/2

desc

vrijdag 22 december 2023 CC LuchtbalBert Hertogs

Dé musical comeback – “I hate that word, It’s a return!” – van het jaar, daarvoor tekent Deborah De Ridder in Home for Christmas, de jongste musicalcreatie van The Singing Factory naar Scrooge van Charles Dickens.

Recensie: Home for Christmas ★★★1/2

Recensie A Funny Thing Happened on the Way to the Forum ★★★

desc

zaterdag 2 december 2023 Lido2ParisBert Hertogs

Parijs eert de twee jaar geleden overleden Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim. In het Théatre du Châtelet kan je immers nog tot het einde van het jaar naar een Engelstalige versie van West Side Story gaan waar ie de songteksten voor schreef in 1957. En in het pas gerenoveerde heropende Lido 2 Paris kan je nog tot 4 februari 2024 ook in het Engels zijn allereerste musical bekijken en beluisteren waar hij zowel de muziek als de zangteksten voor zijn rekening voor nam in 1962: de farce, deurenkomedie A Funny Thing Happened on the Way to the Forum. Vooral die laatste is voor Sondheimliefhebbers een kans die ze beter niet laten liggen.

Recensie: A Funny Thing Happened on the Way to the Forum ★★★

Recensie A Christmas Carol ★★★1/2

desc

zondag 19 november 2023 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Nu de dagen terug beginnen te korten, en het einde van het jaar met rasse schreden nadert, voelt naar A christmas carol als podiumjournalist gaan als een warm dekentje aan. In een tijd waar niks nog zeker is, zijn er links en rechts toch nog zaken waar je je blijkbaar aan kan vasthouden. Het nog steeds actuele verhaal van Charles Dickens uit 1843 is daar een van. Wij trokken naar een try-out van deze goednieuwe musical van Deep Bridge in een tot de nok gevulde Antwerpse Stadsschouwburg en stelden vast dat ie tijdloos én onverwoestbaar is.

Recensie: A Christmas Carol ★★★1/2

Recensie The time traveller’s wife ★★★★

desc

woensdag 1 november 2023 Apollo Theatre LondenBert Hertogs

Tijdreizen is duidelijk in als thema voor musicals. Want na Back to the future the musical dat aan haar derde seizoen is begonnen in Londen, ging onder grote mediabelangstelling The time traveller’s wife in première. Niemand minder dan Joss Stone en Dave Stewart, die laatste ken je van Eurythmics, schreven de liedteksten en muziek voor deze gloednieuwe musical die zowel de romantische kaart, de komische, de sci-fi als de goochelkaart trekt. Plots verdwijnen en verschijnen, is dan ook het steeds terugkomende tafereel.

Recensie: The time traveller’s wife ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter