Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

De 5 beste versies uit Liefde voor Muziek 2023

desc

Bert Hertogs

Vorig jaar was het onze bedoeling om net als bij alle andere edities van Liefde voor muziek waar we verslag over uit brachten, om onze top 5 op te lijsten met de beste covers die we dat seizoen hoorden. Onze berichtgeving rond dit tv-programma werd toen helaas tegen onze wil abrupt onderbroken. Dit jaar nemen we draad terug op.

De 5 beste versies uit Liefde voor Muziek 2023

Overdrijft HLN.be systematisch over het aantal toeschouwers in haar concertrecensies?

desc

Bert Hertogs

Concertnews.be stelde het vorig jaar al vast bij een recensie die HLN.be schreef over het concert van Camille in de Lotto Arena. Dat wat HLN.be publiceert niet altijd strookt met de feiten. Toen vielen we van onze stoel wanneer we lazen dat er 40.000 toeschouwers naar de Lotto Arena begin november getrokken waren. De journaliste in kwestie kwam aan dit cijfer door 5 keer 8.000 te rekenen. Een vergissing. 8.000 toeschouwers haalt het kleine broertje van het Sportpaleis enkel wanneer er sprake is van een staand middenplein. Dat was hier niet het geval. Kinderen, jongeren, en volwassenen zaten allemaal op een stoeltje wat de maximumcapaciteit op zo’n 25.000 toeschouwers bracht, of dus 5x5.000, of zo’n 15.000 minder dan het verslag beweerde.

Overdrijft HLN.be systematisch over het aantal toeschouwers in haar concertrecensies?

Waarom Gustaph naar het Eurovisiesongfestival 2023 mag

desc

Bert Hertogs

Gustaph (42), artiestennaam van de Antwerpenaar Stef Caers, gaat dit jaar naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool voor ons land. Dat beslisten de vakjury en de kijkers thuis. Gustaph won 23 jaar geleden de Zomerhit voor beste debuut met zijn eerste single ‘Gonna Lose You’. Hij koos toen als artiestennaam Steffen. Zes jaar zong ie bij Hercules & Love Affair dat in 2006 met ‘Blind’ volgens het persbericht van één scoorde. Het nummer haalde bij ons in de Ultratop echter slechts de 28ste plek in de charts en stond er 8 weken in. Maar 12 jaar geleden, op 26 juni 2011, stond de band onder andere wel hiermee op Glastonbury Festival, het enige festival dat er écht toe doet naast Coachella. De band stond toen op de West Holts Stage geprogrammeerd, een van de vele middelgrote podia maar zeker niet het hoofdpodium voor alle duidelijkheid.

Waarom Gustaph naar het Eurovisiesongfestival 2023 mag

Waarom Camille en #LikeMe gecanceld moeten worden

desc

Bert Hertogs

Het vierde en laatste seizoen van #LikeMe is begonnen. In het openingsnummer zien we hoe Camille terug naar België is gekomen. Ze heeft in de reeks een jaar in Japan gewoond en covert ‘België’ van Het Goede Doel. In de video zien we haar bijna een halve minuut in een goudkleurige kimono met een blonde pruik en een Japanse parasol.

Waarom Camille en #LikeMe gecanceld moeten worden

Liken ze elkaar nog wel bij #LikeMe ?

desc

Bert Hertogs

Het vierde en laatste seizoen van #LikeMe komt eraan. De zenuwen staan zo hooggespannen bij de fans dat ze met zo’n 14.000 naar de Kinepolis bioscopen trekken dit weekend om daar alvast in avant-première de eerste twee afleveringen te kunnen zien. Officieel luidt het dat #LikeMe hierna niet stopt maar er nog van alles volgt waarover nog niets gecommuniceerd kan worden. Vraag is of dat wel zo zal zijn. Toen het laatste seizoen van Ghost Rockers op een gelijkaardige manier aangekondigd werd, zou die band ook nog door blijven gaan via live optredens. Maar al snel doofde de interesse van de fans uit (bij gebrek aan nieuwe content) én hadden de castleden elk hun eigen projecten die niet langer ermee te combineren vielen. Het feit dat #LikeMe voorlopig nog maar twee concerten gepland heeft staan in het Sportpaleis in plaats van 4 vorig jaar, toont aan dat de daling qua interesse bij het publiek mogelijks ingezet is.

Liken ze elkaar nog wel bij #LikeMe ?

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter