Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Het Rot ★★★1/2

desc

woensdag 17 augustus 2022 Het Rot LinkeroeverBert Hertogs

Een première van Rot met rotweer. Dat zou om te rotten zijn. Dus hielden de weergoden het op een paar druppels na in het begin droog. Tijdens de voorstelling die plaatsvindt in het natuurgebied van Linkeroever, komen we alles te weten over rotters, korstige mossen, algen, schimmels, gisten en bacteriën in een over the top wandelvoorstelling die volgens ons wel eens het resultaat geweest kan zijn na consumptie van paddo’s met hallucinerende werking. Officieel luidt het echter dat de inspiratie gevonden werd in het boek Entangled Life van Merlin Sheldrake.

Recensie: Het Rot ★★★1/2

Recensie Ensor Concours 2022 ★★★★1/2

desc

woensdag 3 augustus 2022 Cdt. Weynsstraat 186 HobokenBert Hertogs

Fans van theater, comedy, goocheltrucs, talentenwedstrijden, maskerades, optochten, fanfares, en kunstkritiek, komen in Ensor Concours helemaal aan hun trekken. Het KMSKA, dat als alles goed gaat dit najaar terug de deuren opent voor het publiek nadat het meer dan een decennium verbouwd werd, is co-producent van de voorstelling. Het museum bevat dan ook het meest aantal Ensors in haar collectie ter wereld en wil via deze voorstelling mee op laagdrempelige manier het maatschappelijk debat voeren rond Ensors werk.

Recensie: Ensor Concours 2022 ★★★★1/2

Recensie Houthakken ★★★★

desc

zaterdag 23 juli 2022 Middelheimlaan 63 AntwerpenBert Hertogs

Nog tot eind juli staat Compagnie Marius en t’ Barre Land met Houthakken in het Middelheimpark. Daarna volgt Léocadia en dan gaat het gezelschap op zoek naar andere oorden. Want deze zomer is het de laatste keer dat Compagnie Marius in het openluchtmuseum speelt. De samenwerking tussen beide werd namelijk opgezegd.

Recensie: Houthakken ★★★★

Recensie Mensenlandschappen ★★

desc

vrijdag 8 juli 2022 Bredastraat 170 AntwerpenBert Hertogs

Elk jaar biedt de Zomer van Antwerpen wel minstens één voorstelling met een hogere instapdrempel, die met andere woorden wat meer highbrow is.  Mensenlandschappen, door Theater Zuidpool, naar het gelijknamige werk van de Turkse dichter Nâzim Hikmet behoort daar zeker toe. Met zicht op het Albertkanaal zit het publiek onder de Noorderbrug, Deniz Polatoglu en Juicy Dune IJsselmuiden staan op grote afstand van elkaar achter een muziekstandaard. Verderop zien we Jorgen Cassier zitten die voor de livemuziek instaat van de door het Oosten geïnspireerde composities die tevens van zijn hand zijn.

Recensie: Mensenlandschappen ★★

Recensie Human Zoo ★★★★

desc

donderdag 7 juli 2022 Zoo AntwerpenBert Hertogs

Liefhebbers van een soort wrange kritische humor komen helemaal aan hun trekken in Human Zoo, de audiotour van Bad van Marie die je nu kan meemaken op de Zomer van Antwerpen. Een wandeling die het maatschappelijk leven wil weergeven van de mens, en er dan vooral met verve in slaagt om die in zijn hemd te zetten. Alleen al de titel van deze productie, die verwijst naar de traditie tijdens Wereldtentoonstellingen in ons land om Afrikaanse burgers te laten overkomen om in een mensentuin hun dagelijkse leven te ensceneren, heeft op zijn zachtst gezegd iets in zich dat schuurt, dat aanzet tot kritische (zelf)reflectie over onze geschiedenis (die niet altijd zo fraai is) en hoe we geworden zijn tot wie we nu zijn, hoe we bovenaan de evolutieladder terecht zijn gekomen. Eigenlijk vraagt Bad van Marie de deelnemer constant af of we die plek eigenlijk wel waard zijn.

Recensie: Human Zoo ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter