Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie De Grote Sinterklaasshow 2021 ★★

desc

maandag 6 december 2021 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

De Grote Sinterklaasshow zou het voorbije weekend samen met de Studio 100 Rewind Party zo’n 100.000 toeschouwers naar het Antwerps Sportpaleis lokken. Maar deze commerciële activiteit kwam in het oog van een storm terecht toen bleek dat enkele ziekenhuizen meer plaats in hun intensive care voor coronapatiënten moesten voorbehouden waardoor andere geplande chirurgische ingrepen uitgesteld werden tijdens de vierde golf van de coronapandemie in ons land. Het Sportpaleis en Studio 100 kregen zo – terecht – de woede van de zorgsector op zich dat zij dit weekend zo veel mensen zouden mogen ontvangen terwijl de zorgsector mensen moet weigeren of annuleren. Dat in combinatie met stijgende besmettingscijfers en een internationaal oprukkende omikron-variant, zorgde ervoor dat de politiek – weliswaar aarzelend, uit schrik voor de publieke opinie, er zijn immers ook protesten wereldwijd aan de gang tegen de vrijheidsbeperkingen die overheden hun burgers opleggen – uiteindelijk dan toch dit massa-evenementenweekend dat een potentieel superverspreider evenementenweekend had kunnen worden, verbood. In die zin dat er enkel evenementen van maximum 4.000 toeschouwers mochten plaatsvinden in het weekend. Sinds 6 december mag dat in ons land nog voor maximum 200 man en dat ten minste tot 28 januari 2022. Studio 100 zag er niet anders op dan het ganse weekend, 4 shows van de Sinterklaasshow en 4 van de Studio 100 Rewind Party (die allebei met een zittend publiek hadden moeten doorgaan) te annuleren.

Recensie: De Grote Sinterklaasshow 2021 ★★

Recensie Rob de Nijs ★★★★★

desc

zondag 21 november 2021 Sportpaleis MerksemSascha Siereveld

Wanneer een artiest uit pure emotie de krop in de keel krijgt, niet meer verder kan zingen en het publiek reageert door als één man recht te veren om met een staande ovatie en een luid applaus hem een hart onder de riem te steken en waardering te tonen, dan weet je gewoon dat je op een uitzonderlijk optreden zit. Rob de Nijs wilde met dit concert in het Sportpaleis van Antwerpen afscheid nemen van zijn Vlaamse fans en hen een laatste keer trakteren op geweldige hits als: ‘Ritme van de regen’, ‘Het werd zomer’, ‘Bo’, ‘Foto van vroeger’, ‘Banger hart’ en ‘Malle Babbe’. En ja, soms wilde de stem niet helemaal meer mee en een enkele keer werd de tekst vergeten, maar wat wil je van een 78-jarige man die omwille van een pandemie twee jaar niet heeft kunnen optreden? ‘’t Is mooi geweest’ was in de eerste plaats een afscheid, een laatste geschenk van Rob aan zijn trouwe fans. En wat hebben we genoten van het optreden. Samen met 12.000 andere enthousiastelingen hebben we het cadeau dankbaar aanvaard en gingen we mee uit ons dak tijdens de heerlijke finale. Het concert werd een heus afscheidsfeest waar een laatste keer alle remmen los mochten terwijl Rob de Nijs zijn liedjes zong. En toen na ‘Niet voor het laatst‘ het doek uiteindelijk definitief viel over de live-concerten van Rob in Vlaanderen, bleven na het applaus alleen een eindeloos respect en geweldig mooie herinneringen aan een groots entertainer over.

Recensie: Rob de Nijs ★★★★★

Recensie Günther Neefs ★★★★1/2

desc

zondag 7 november 2021 CC SchotenBert Hertogs

30 jaar staat Günther Neefs ondertussen op de planken. Met stip stond zijn matineeconcert Günther Neefs 30 jaar onderweg hoog bovenaan onze agenda. In die zin dat we maanden op voorhand die middag gewoon geblokkeerd hadden in onze agenda zodat we er toch zeker bij konden zijn in Schoten. Dat zit zo. In 1992 lanceerde Neefs zijn allereerste plaat ‘Hier in dit land’ waarin Nederlandstalige pop, funk, jazz, bigband en ballads te horen zijn. Een mix die meer dan 15.000 muziekliefhebbers konden smaken. Het schijfje – dat met stip tot een van de beste Nederlandstalige debuutalbums gerekend kan worden – haalde goud. Het is ook een van de eerste cd’s die onze collectie haalde (naast twee Special Request albums en die fenomenale single ‘Bij Jou’ die hij rond de eeuwwisseling uitbracht en terecht een prijs won voor beste Nederlandstalige productie bij Zomerhit).

Recensie: Günther Neefs ★★★★1/2

Recensie Regi in het Sportpaleis ★★★★1/2

desc

zaterdag 30 oktober 2021 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Kippenvel van ontroering én een extatisch happy gevoel tegelijkertijd. Dat hadden we nog nooit eerder in onze 41 jaartjes dat we op deze planeet rondhossen, meegemaakt. Maar kijkt, Camilles versie van Loreens ‘Euphoria’, wekte het allemaal in ons los. Regi heeft gewoon gelijk dat we haar naar het Eurovisiesongfestival moeten sturen. En dat nummer was slechts één van de vele hoogtepunten van een fe-no-me-na-le eerste editie van Regi in het Sportpaleis. Wie er niet bij was, kan de show binnenkort zien (er waren tv opnames) of volgend jaar op zaterdag 22 oktober 2022 naar het Sportpaleis afzakken.

Recensie: Regi in het Sportpaleis ★★★★1/2

Recensie Sylver ★★★

desc

vrijdag 17 september 2021 Park Fort LiezeleBert Hertogs

Sylver bestaat 20 jaar. Dat betekent dat onze studententijd al weer twee decennia achter ons ligt. Op het gratis festival Pukema in Puurs brachten DJ Wout en Silvy hun live band mee om de feestelijkheden in het derde weekend van september op gang te trekken. Een behoorlijke uitdaging want een half uurtje voor ze eraan begonnen werden lokale vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nog op een B-podium geroepen om daar te praten wat ze tijdens dat anderhalf jaar corona gedaan hadden. Interviewer van dienst was een sportjournalist van de VRT die totaal inspiratieloos op zijn fiches keek en meermaals niet goed kon lezen wat daar nu precies op stond omdat de plek waar hij stond voor het podium niet al te best belicht was. Om kort te gaan, het was een ont-zet-tend saaie en veel te lange zit te meer ook omdat veel geïnterviewden niet veel te zeggen hadden. Wij onthouden vooral de geweldige vondst van de organisatie om die VRT-medewerker op een roze loper te zetten. Wie de actualiteit wat volgde en weet dat de VRT sportredactie momenteel door het stof gaat omdat het clubje macho’s niet al te vrouw- en bij uitbreiding lgbtqi+ vriendelijk voor de dag zou komen, vindt dit net als ons wellicht een goeie sanctie. Het was dan ook het enige leuke dat er te beleven viel voor tien na negen.

Recensie: Sylver ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter