Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie The Subs Live in Concert ★★★★

desc

zondag 5 september 2021 Middenvijver LinkeroeverBert Hertogs

The Subs bestaan 15 jaar. Lang leve de Gentse electroband! Op Ampere Open Air herleidde deze fantastische headliner alle andere artiesten tot voorprogramma. Het verschil in niveau tussen The Subs Live in Concert en die van de anderen was dan ook groot tot zeer groot. CO2 jets, vlammen, gastoptredens, extravagante tot kinky kledij, boven de hoofden van het publiek performen … Je noemt het, de band deed het. Mocht u zich afvragen of ze klaar zijn voor hun feestje dat ze samen met Studio Brussel en de Schuer organiseren op 1 oktober in het Sportpaleis kunnen wij enkel volmondig JA antwoorden.

Recensie: The Subs Live in Concert ★★★★

Recensie Boef ★★★★

desc

zaterdag 4 september 2021 Park BrasschaatBert Hertogs

15.000 toeschouwers, dat is goed voor een vol Sportpaleis, kende de jongste editie van The day before tomorrow. Het mocht daarmee trots voor het eerst het bordje ‘uitverkocht’ bovenhalen aan het terrein rond het kasteel van Brasschaat. Een van de eerste namen van headliners die het festival loste op 1 juli was Boef. Wij gingen zijn set checken en zagen hoe de Nederlandstalige rapper met Algerijns-Franse roots er de show stal.

Recensie: Boef ★★★★

Recensie Billie Eilish ★★★★1/2

desc

maandag 30 augustus 2021 Disney+Bert Hertogs

Met de concertstream ‘Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles’ zet Billie Eilish dit najaar de standaard alvast zeer hoog. Eilish kiest samen met regisseurs Robert Rodriguez en Oscar-winnaar Patrick Osborne voor een combinatie van een concertregistratie en een live actionfilm (tijdens de overgangen) waarin ze als geanimeerd figuurtje te zien is in haar Los Angeles. Daar is ze opgegroeid, heeft ze haar kindertijd doorgemaakt, is ze als mens gegroeid en met het ouder worden weet ze de stad steeds meer te appreciëren. Ze maakte deel uit van het LA Children’s Choir, dat uiteraard niet mocht ontbreken tijdens deze live registratie. Refereren naar die tijd en haar lievelingsnummer doet ze dan ook samen met de kinderen in ‘Goldwing’ waar we verder ook de trombone en de strijkers hun accenten in horen leggen. Het nummer krijgen we te horen wanneer we de geanimeerde Billie in slaap hebben zien vallen op haar wagen en zien ontwaken als engel boven de wolken. David Campbell tekende voor de schitterende arrangementen voor orkest die Billie Eilish laat horen samen met het LA Philharmonic onder leiding van Gustavo Dudamel vanuit de ‘meest iconische venue van LA’ aldus de zangeres: de Hollywood Bowl.  Het levert haar en de kijker een magisch, mooi en geweldig concert op.

Recensie: Billie Eilish ★★★★1/2

Recensie Cleymans & Van Geel ★★★1/2

desc

zondag 29 augustus 2021 MaanrockBert Hertogs

Cleymans & Van Geel is een grap, maar wel een goeie. Dat bewees het olijke duo tijdens Maanrock in het park. Rode draad, slim bekeken hoor, door de show werd het feit dat Jelle een tijdje in Walem gewoond heeft en dus een maneblusser was. Sterker nog, hij heeft gestudeerd aan het lyceum van Mechelen. Als kind droomde hij er al van om eens op Maanrock te kunnen optreden. Als zestienjarige zag ie immers Cpex op de Grote Markt tijdens het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen zo herinnerde ie zich nog. Kennelijk is het hem nooit eerder gelukt om solo op de affiche te geraken, en ook niet met Spring (‘naast corona, de tweede pandemie’ aldus Jonas die ons echter geruststelde ‘ze zijn bezig met een vaccin’). Da’s om te rotten hé? Zeker, maar je legt zo ook de bal helemaal voor doel zodat Jonas Van Geel er verder hartelijk om mee kan lachen door bijvoorbeeld de Ketnetband te verwarren met Spring.

Recensie: Cleymans & Van Geel ★★★1/2

Recensie Emma Bale ★★

desc

vrijdag 27 augustus 2021 MaanrockBert Hertogs

Toegegeven, onhandige vrouwen daar hebben we altijd al een boontje voor gehad. Schattig en sexy vinden we ze. Neem nu Emma Bale. Enkele jaren geleden zagen we haar op het sectorfeestje van de Mia’s in haar eentje wat rondwandelen in de hoop herkend en aangesproken te worden. We vonden dat zo schattig dat we haar even wilden aanspreken om haar te vragen of ze dat net aan het zoeken was. Maar het kon ook zijn dat ze de uitgang van de Vlaamse showbusiness zocht. Op dat punt leek ze alvast te staan toen ze dit jaar deelnam aan Liefde voor Muziek, dat voor veel artiesten een laatste reddingsboei is om hun carrière uit het slop te halen. Bij Emma is dat tv format kiezen een wat onhandige beslissing vermits haar debuutalbum Retrospect toen nog moest uitkomen. Een album waar bijna niemand op scheen te wachten als je de verkoopcijfers bekijkt. Kortom: ze is erin geslaagd om de media exposure niet of onvoldoende vast te houden.

Recensie: Emma Bale ★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter