Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Waarom Tomorrowland (en de Vlaamse pers) een probleem heeft

desc

Bert Hertogs

Als alles goed gaat, hebt u het alweer overleefd. Die jaarlijkse overkill aan berichtgeving over het eerste weekend van Tomorrowland in volle komkommertijd. Mogen we u daar hartelijk voor feliciteren? Want ook dit jaar was het vooral de kwantiteit die kennelijk telde bij de Vlaamse massamedia en ging het op de verpakking na, zelden over de inhoud. Was u op zoek naar een kritische noot, dan was dat wellicht zoeken naar een naald in een hooiberg. Hebt u VRT NWS de bedenking horen maken dat zo veel waterpartijen verwerkt in het hoofdpodium toch wat wrang aanvoelt terwijl er zich een hittegolf aankondigt in ons land en we zuinig moeten omspringen met water? Waar was Tim Pauwels, de nieuwsombudsman van de VRT als je hem het meest van al nodig hebt? Hebt u ergens recensies (buiten het optreden van pakweg Dua Lipa) over de dj sets gelezen, welke platen het meest opgezet werden, kortom: wat er scoorde en wat de trends zijn in EDM-land? Wellicht niet en als u het al ergens vond, moest u er hard naar zoeken.

Waarom Tomorrowland (en de Vlaamse pers) een probleem heeft

Eerste editie van Elrow Town Antwerp meteen uitverkocht

desc

Bert Hertogs

Met 15.500 verkochte tickets mocht Elrow Town Antwerp meteen al het bordje sold out bovenhalen. Het crazy Spaanse partyconcept vond voor het eerst in ons land plaats op de Middenvijver op Linkeroever waar op zaterdag 1 september 2018 ook Laundry Day plaatsvindt, en bleek meteen een schot in de roos. Terwijl vroeger vooral tieners en jonge twintigers het einde van het schooljaar op het festivalterrein kwamen vieren tijdens Summerfestival, bereikte Elrow Town duidelijk een volwassener publiek, dat al een eind in de twintig was of ouder. De festivalgangers dompelden zich maar al te graag onder in de kleurrijke, wat psychedelische sfeer van het housefestival.

Eerste editie van Elrow Town Antwerp meteen uitverkocht

Live Nation Belgium en Muziekcentrum Trix onder vuur

desc

Bert Hertogs

Op de social media van Live Nation Belgium en Muziekcentrum Trix regent het negatieve reacties. Reden is de concertaankondiging van Boef die in de zaal in Borgerhout een optreden zal geven op 18 oktober a.s. De voornamelijk vrouwelijke reacties liegen er niet om. Zij zijn duidelijk de vrouwonvriendelijke uitspraken die de artiest deed toen enkele vrouwen hem uit de nood hielpen wanneer hij met autopech te kampen kreeg begin dit jaar nog niet vergeten. In een post noemde hij hen ‘kech‘, Arabisch voor ‘hoer‘ of ‘slet‘. Daarop schrapten heel wat festivals de rapper van hun affiche, ook omdat ze vreesden zelf geboycot te worden.

Live Nation Belgium en Muziekcentrum Trix onder vuur

Bezoek Anne Frank Huis

desc

Bert Hertogs

Het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam werkt al een tijdje met time slots en tickets die vooraf online aangekocht dienen te worden. De lange wachtrijen buiten verdwijnen daardoor én het komt het museumbezoek alleen maar ten goede. Het publiek krijgt een audiogids in de hand mee die beknopt het verhaal van Anne Frank vertelt. Van nazi Duitsland dat op 10 mei 1940 België, Frankrijk en Nederland aanvalt en de capitulatie van Nederland 5 dagen later. Het is in die context dat Franks jonge leven en dood bepaald wordt terwijl haar lichaam verandert van dat van een meisje in dat van een jongvolwassene. De eerste maanden verandert er weinig in het leven van de Nederlandse Joden. Begin 1941 moeten ze zich laten registreren. Op die manier kunnen de nazi’s op stedenplannen stippen zetten per tien Joden die er wonen. 3 mei 1942 is een kantelmoment. Vanaf dan dienen zij verplicht de Jodenster te dragen en wordt er een onderscheid gemaakt tussen Joden en niet-Joden. Op 12 juni 1942 wordt Anne 13. Ze krijgt als cadeau van haar ouders een dagboek. Vanaf dan begint ze erin te schrijven.

Bezoek Anne Frank Huis

Concertnews voor het eerst op Rock Am Ring

desc

Bert Hertogs

Een stevige onweersbui trok over de Eifel op donderdagnacht. Rock Am Ring 2018 start dan ook in de regen. Maar de volgende dagen zou het weer er stilaan op moeten verbeteren. Best wel uitdagende weersomstandigheden voor kampeerders is dat.

Concertnews voor het eerst op Rock Am Ring

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter