Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie The Chapel ★★★★

desc

donderdag 9 februari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Dominique Deruddere levert met The Chapel een sterk psychologisch drama af. Een film waarin de 23-jarige Jennifer Rogiers (Taeke Nicolaï) het schopt tot finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano en net als de elf anderen op afzondering moet in de muziekkapel in Waterloo een week voor de finale plaatsvindt in Bozar. Daar kunnen ze o.a. het opgelegd werk instuderen. Jennifer die echter streng opgevoed is door haar moeder Sara (Ruth Becquart) komt zo voor het eerst op eigen benen te staan en wordt geconfronteerd met de demonen uit haar jeugd. De boodschap van deze film is dat de weg naar het resultaat minstens even belangrijk of zelfs belangrijker is dan het uiteindelijke eindresultaat.

Recensie: The Chapel ★★★★

Recensie Magic Mike’s Last Dance ★★

desc

woensdag 8 februari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Magic Mike‘s Last Dance is de film te veel uit de Magic Mike-serie. De eerste prent vonden we nog zeer goed qua scenario en spel, de XXL-versie die daarna volgde al een stuk minder. Veel heeft uiteraard dan ook te maken met de voorspelbaarheid van de prent. In deze laatste film zijn de acteerprestaties van een bedroevend niveau, en voelen de dialogen (o.a. tussen Channing Tatum en Salma Hayek Pinault) vooral bijzonder cringe aan. Je merkt gewoon ook dat het initieel niet de bedoeling was dat deze film zou uitkomen in de cinema, maar op een streamingplatform gezwierd zou worden. Dat hadden de makers beter ook gedaan.

Recensie: Magic Mike’s Last Dance ★★

Recensie Knock at the cabin ★

desc

maandag 6 februari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

4,1 op 10 geven de bezoekers van Kinepolis aan Knock at the cabin, de Amerikaanse psychologische mystery/horrorfilm van  M. Night Shyamalan. Die schreef niet alleen het script. Hij regisseerde de prent ook die de mosterd ging halen bij de roman The Cabin at the End of the World van Paul G. Tremblay.

Recensie: Knock at the cabin ★

Recensie Tár ★★

desc

zaterdag 28 januari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

6 nominaties voor de Oscars heeft Tár op zak. De film die Todd Field schreef en regisseerde over de fictieve lesbische componiste en dirigente Lydia Tár gaat over machtsmisbruik. Die komt uiteindelijk aan het licht (hoewel er ook een bewerkte video over haar viraal gaat zodat ook fake news een thema is dat deze prent aanboort) en zal de ondergang van de vrouw inluiden. Tár is onder andere genomineerd voor de Oscar voor beste film, beste regie, beste originele script, beste cinematografie, beste montage, en beste actrice (Cate Blanchett). Wat ons betreft is Cate Blanchett de gedoodverfde winnaar. Met een Golden Globe op zak en een Critics Choice Award die haar acteerprestatie in deze film terecht beloonden, heeft ze de beste kaarten in handen om de Oscar ook daadwerkelijk te winnen.

Recensie: Tár ★★

Recensie Operation Fortune ★★

desc

maandag 23 januari 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Operation Fortune van Guy Ritchie is een wat fletse voorspelbare en flauwe spionage actiekomedie geworden. Zo’n prent die je over je heen laat komen en uitzit maar verder niet zo bijzonder is.

Recensie: Operation Fortune ★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter