Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Balthazar ★★★1/2

desc

vrijdag 20 augustus 2021 Leuven AirBert Hertogs

Balthazar bewees in Leuven wat het zingt in Entertainment terwijl we de bongo’s betokkeld horen worden: Entertainment is what the world needs. Hoe heerlijk was dat om vrij te kunnen bewegen op het festivalterrein aan de Hertogstraat. Het Depot had overigens voor een verrassing van formaat gezorgd. Nergens werd het gecommuniceerd, in tegenstelling tot bij Leuven Air, dat ook tijdens het extra concertweekend met Balthazar op vrijdag en dEUS op zaterdag er gratis shuttles zouden rijden tussen het station van Leuven en Heverlee. Een aangename verrassing werd dat dus en het maakt dat wat ons betreft Leuven Air het beste nieuwe festival van ons land is. Zo goed georganiseerd dat het is. Een festival dat wél rekening houdt met gebruikers van openbaar vervoer (eat that Herman Schueremans met je Werchter Parklife waar dat he-le-maal niét het geval was). Ook leuk is dat je in zo’n shuttlebus achteraf kan horen wat de concertgangers er zelf van vonden. En die zijn het meestal helemaal met ons eens.

Recensie: Balthazar ★★★1/2

Recensie Metejoor ★★★1/2

desc

dinsdag 17 augustus 2021 ParkiesBert Hertogs

‘Geweldig. We hebben gewoon de regen getrotseerd!’ klinkt het triomfantelijk uit de mond van Metejoor op het einde van zijn concert op Parkies in Sint-Niklaas. Nou, echt regenen deed het niet, tenzij je miezerregen toch als volwaardig beschouwt. Figuurlijk deed de zanger die met ‘Rendez-vous’ en ‘1 op een miljoen’ (radio)hits te pakken heeft, de regenwolken absoluut verdwijnen in het Romain De Vidtspark. Heerlijke congaritmes hoorden we Peter Schneider bijvoorbeeld spelen bij ‘Ideaal’, refererend naar ‘Conga’ van Gloria Estefan. Het publiek klapte dat dan al stevig mee in de handen in die mate dat de zanger vergat om even mee te trommelen op de percussie instrumenten van zijn muzikant. Iedereen had het duidelijk naar zijn zin. Met deze absolute publiekslieveling kon het evenement al wekenlang het bordje uitverkocht bovenhalen, alleen bleek zoals wel vaker bij artiesten de backing vocaal de sterkste. Lisa van Rossem heeft dus als je het ons vraagt betere zangkwaliteiten dan haar broer die soms zowel in het middenregister als in de hoge noten bij ‘Hoe kon ik zo dom zijn’ bijvoorbeeld niet altijd even toonvast klinkt. En Lisa is niet alleen een goeie zangeres, ze bleek ook nog eens een supervrouw te zijn, een stand in voor zowel Emma Heesters als Babet. Twee prachtige vrouwen in één kortom.

Recensie: Metejoor ★★★1/2

Recensie Zwangere Guy ★★★★★

desc

zaterdag 14 augustus 2021 Leuven AirBert Hertogs

Een wedstrijdje Antwerpen-Leuven-Brussel leek het wel te worden op de slotdag van Leuven Air met Zwangere Guy, Vinci en Freddie Konings op de affiche. Uiteindelijk bleek het gewoon een familiefeest van de Brusselaar te worden die zelfs Jazz van Stikstof bijhad om naar het einde van zijn set een stuk uit Guttergang mee te zingen. ‘Papa ZG’ noemen zijn collega’s hem. Wie de twee voorprogramma’s van de Brusselse rapper zag, zag ‘m zelf ook even opduiken. Met Freddie zong ie ‘Bipolair’ (wat ie nadien nog even dunnetjes overdeed in Zwangere Guy’s eigen set) en met Vinci werd dat ‘Life goes on’.

Recensie: Zwangere Guy ★★★★★

Recensie Clouseau ★★★★1/2

desc

vrijdag 13 augustus 2021 Leuven AirBert Hertogs

Met de honger van een stel jonge veulens dat dag op dag 34 jaar geleden voor het eerst van zich liet horen op een festival, op Marktrock in Leuven welbepaald, stond Clouseau te shaken en te grooven alsof hun leven ervan afhing. Zeker, de band rond de broers Wauters, heeft de afgelopen jaren binnen hun Nederlandstalige segment behoorlijk wat collega’s bijgekregen die al dan niet behoorlijk in hun vaarwater komen, maar op Leuven Air zette Clouseau even de puntjes op de ‘i’ dat zij al jaren tot een van de grootste live en beste Nederlandstalige bands van het moment horen. Een wiens live sound ook dicht aanleunt bij wat je effectief te zien krijgt op het podium.

Recensie: Clouseau ★★★★1/2

Recensie Tourist LeMC ★★★★1/2

desc

donderdag 12 augustus 2021 Leuven AirBert Hertogs

Je moet het m’ nageven Tourist LeMC, zonder bal aan de voet gewoon het ultieme doel vinden op Leuven Air. De handen in de lucht krijgen van de fans en laten meespringen op OLV dat in het refrein expliciet verwijst naar het geloof, met bezinnen en bidden. Straf, zeker als je weet dat we nog steeds in een seculiere maatschappij leven. Johannes Faes bracht in Leuven een set volgens het boekje, met een strakke start waarbij ie een nummer liet overgaan in het volgende zonder dus een pauze van stilte in te lassen. En hij maakte contact, massa’s contact met de fans.

Recensie: Tourist LeMC ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter