Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Elton John ★★★★1/2

desc

maandag 21 november 2022 Disney+Bert Hertogs

Met een magistraal concert nam Elton John afscheid van het Noord-Amerikaanse publiek. De Britse songsmid, mode-icoon, ambassadeur voor de lgbtqia+ gemeenschap en man die zich al jaren inzet in de strijd tegen aids via zijn Elton John AIDS Foundation, gaf in het Dodger Stadium in LA zijn laatste concert op Noord-Amerikaanse bodem. Daarmee riep ie het verleden terug op want in 1975 zette hij in datzelfde stadium een legendarisch concert neer. 47 jaar later zou hij opnieuw geschiedenis schrijven. Disney+ zou namelijk voor het eerst in het bestaan van deze streamingdienst een live stream, het afscheidsconcert van Elton John dat bijna drie uur duurde, uitzenden. Disney+ mocht dan wel het concert live uitzenden, maar net zoals tijdens zijn afscheidsconcert in Antwerpen in 2019 focuste Elton John op de hits die ie met Bernie Taupin schreef. Ook nu stak er dus géén Disneyklassieker als ‘Can you feel the love tonight’ of ‘The circle of life’ in de setlist.

Recensie: Elton John ★★★★1/2

Recensie Night of the proms 2022 ★★

desc

vrijdag 18 november 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Twee jaar later dan verwacht omwille van corona is de Night of the proms terug in het Antwerps Sportpaleis. Hoogtepunt én verrassing van de avond werd Lisa Van Rossem (de zus van Joris die we kennen van Metejoor) met een magistrale versie van Whitney Houstons ‘I have nothing’. Een waanzinnig luid applaus van het diverse publiek volgde dan ook niet meer dan terecht na deze topprestatie waarbij ze kennelijk moeiteloos haar hoge noten wist te halen. Met wat geluk wordt zij straks de headliner op 3 en 4 november 2023 in het Sportpaleis en Metejoor het voorprogramma of zo.

Recensie: Night of the proms 2022 ★★

Recensie Intergalactic Lovers ★★★★1/2

desc

donderdag 17 november 2022 Arenberg AntwerpenBert Hertogs

Een fenomenale Radio 1 sessie. Die gaven Intergalactic Lovers en hun gasten in een uitverkochte Arenberg in Antwerpen. Voor de gelegenheid had de band rond frontvrouw Lara Chedraoui enkele artiesten opgetrommeld. En dat waren niet van de minsten: Marble Sounds, Flip Kowlier, Lennert Coorevits en Helmut Lotti brachten een song uit hun eigen repertoire mee dat Intergalactic Lovers met hen in een ander jasje live brachten om vervolgens zelf een nummer van deze band waar de Radio 1 sessie in het teken van stond onder handen te nemen. Het resultaat was een verbluffende muzikale reis, zo’n avond waarbij je de artistieke kruisbestuiving tot in je loge op het balkon voelt. De Lovers en hun gasten hadden er enorm veel goesting in, of ze nu de nacht ervoor een oog dicht hadden gedaan of niet, én ook de fans bleken razend nieuwsgierig. Resultaat: we waren met z’n allen getuige van een van de beste concerten van dit najaar.

Recensie: Intergalactic Lovers ★★★★1/2

Recensie Zaz ★★★★1/2

desc

woensdag 9 november 2022 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Het is 7 jaar geleden dat we Zaz nog eens live aan het werk gezien hebben in ons land. Van Gent Jazz, dat we toen voor de gelegenheid in onze recensie omdoopten tot Gent Zaz, is dat geleden. Niet dat de ondertussen Franse 42-jarige artieste in die tijd niet langs gekomen is in ons land, integendeel. Maar die concertdata tussen 2015 en nu lukten ons op de een of andere manier niet. Groot was dan ook onze goesting om deze Française nog eens aan het werk te zien. Wat het helemaal leuk maakte, was dat ze bij wijze van spreken in onze achtertuin optrad, in de Lotto Arena. Maar vooral: Isabelle Veronique Geffroy bleek er ook bijzonder veel goesting in te hebben om er alweer een fenomenale avond van te maken.

Recensie: Zaz ★★★★1/2

Recensie Camille ★

desc

vrijdag 4 november 2022 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Verslikken deden we ons in onze koffie (wat we niet eens drinken) bij het ontbijt toen we deze week in de grootste krant van het land lazen dat de 21-jarige Camille 40.000 tickets verkocht had voor haar 5 shows in de Lotto Arena dit weekend. Dat is goed voor maar liefst 2 gevulde Sportpaleizen, schreef de journaliste in kwestie zelfzeker. De dame zit er slechts 15.000 tickets naast, Camille treedt namelijk ‘slechts’ voor 25.000 toeschouwers op vermits er stoeltjes op het middenplein staan. Da’s logisch ook, het is namelijk een gezinsshow waar ook kleine kindjes naartoe gaan. Nu bon, dat resultaat is nog steeds goed voor iets meer dan 1 gevuld Sportpaleis. Maar twee zijn het er he-le-maal niet.

Recensie: Camille ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be