Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie 1985 ★★★★

desc

zondag 22 januari 2023 éénBert Hertogs

Ambitieus. Dat is het minste wat je kan zeggen over 1985, de nieuwe fictiereeks die Eyeworks maakte voor de VRT en La Une. Met een joekel van een disclaimer begint de serie om de kijker uit te leggen dat het om faction gaat, op waargebeurde feiten gebaseerde fictie. Dat het verhaal van bestaande personen gefictioneerd werd, lees: van wat bijkomstig drama voorzien werd, en dat er ook fictieve personages toegevoegd werden. Bedoeling is dat 1985 de kijker een goed tijdsbeeld biedt eerder dan dat het waarheidsgetrouw de zaak ronde de Bende van Nijvel die tot op heden niet werd opgelost uit de doeken wil doen.

Recensie: 1985 ★★★★

Recensie Het Gala van de Gouden K’s 2022 ★

desc

zaterdag 21 januari 2023 KetnetBert Hertogs

Voor de tiende keer organiseerde Ketnet het Gala van de Gouden K’s, een awardshow voor wie er het populairst was volgens de Ketnetters vorig jaar. 144 stuks zijn er de voorbije 10 jaar al uitgereikt blijkbaar. Deze editie leverde een bijzonder fletse show op vol met cringe bindteksten vol gelul dat de vaart – voor zover die er al was in de show – hopeloos uit het tv programma haalde. Tijd om te bezinnen en de zaak te herdenken, beste Ketnet. Want dit was geen goede televisie.

Recensie: Het Gala van de Gouden K’s 2022 ★

Recensie Season of sex ★★★★

desc

dinsdag 27 december 2022 VRT MAXBert Hertogs

Wie zoals ons dacht dat jonge Vlaamse actrices niet meer naakt durven gaan in series en films omdat ze schroom hebben dat fragmenten en stills op pornowebsites zouden kunnen belanden, heeft het kennelijk mis. Na Charlotte Timmers in Zillion en Laura De Geest in Roomies is het nu Maïmouna Badjie die zich als Lou blootgeeft in Season of sex, een korte serie van Hotel Hungaria voor VRT MAX die mikt op jongeren boven de zestien jaar.

Recensie: Season of sex ★★★★

Recensie Geldwolven ★★★

desc

zondag 4 december 2022 StreamzBert Hertogs

Geldwolven is een serie die moeilijk op gang komt. Dat kan je heus wel letterlijk nemen want de serie die Kristof Hoefkens, Gijs Polspoel, Maarten Goffin en Hasse Steenssens schreven, start eigenlijk opnieuw vanaf de vijfde aflevering. Fraude expert Frank De Jong (Tom Van Dyck) van LDV verzekeringen is namelijk ontslagen door zijn baas Rudy (Koen De Sutter), die nochtans zelf soms een oogje dichtknijpt als er onregelmatigheden opduiken in een dossier van een belangrijke klant. Reden waarom Frank ontslagen werd? Omdat ie zélf fraude pleegde bij de verzekeraar door met een pv af te komen dat er ingebroken was in zijn appartement en er zogezegd verschillende goederen gestolen waren. Die (voornamelijk waren het elektronicagoederen) had ie toevallig nog maar net gekocht, en de dag nadien op 1 toestel na teruggebracht naar de winkel. Zo kon ie het kasticket toevoegen aan het inbraakdossier en daarmee naar de verzekering stappen om dat geld terugbetaald te zien. Maar zijn collega Peggy (Marjan De Schutter) trapte daar niet in.

Recensie: Geldwolven ★★★

Recensie The Invitation ★

desc

vrijdag 4 november 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

The Invitation is een bijzonder doorzichtige vampierenfilm met een véél te lange expositie. De plot is wat voorspelbaar met slechts één personage van kleur in een voornamelijk witte mannenwereld. Uiteraard zie je het van kilometers aankomen wie er gaat winnen. The Invitation integreert zo niet alleen de Black lives matter-thematiek maar uiteraard resoneert het feminisme er ook in. Modern feminisme weliswaar waar een moderne vrouw komaf maakt met de keuzes die andere vrouwen wel maakten in het verleden, voor macht, prestige en een oneindig leven kiezen ten koste van anderen. Voor de moderne vrouw primeert ethiek boven al wat de paternalistische maatschappij vereenzelvigd.

Recensie: The Invitation ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter