Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Stijgers en dalers na bewogen Belgisch concertjaar 2016

desc

Bert Hertogs

De Belgische concertsector heeft er een bewogen jaar op zitten. Dat tonen de cijfers van Pollstar, het Amerikaanse vakblad voor de concertsector die deze industrie wereldwijd in kaart brengt. 2016 gaat de geschiedenis in als het jaar van de aanslagen in Zaventem en Brussel, annulaties van optredens en verhoogde veiligheidsmaatregelen. Dat laat zich wonderwel niét overal voelen in de cijfers. 

Stijgers en dalers na bewogen Belgisch concertjaar 2016

Requiem voor Night of the Proms

desc

Bert Hertogs

Met de toevoeging van Laura Tesoro aan de affiche van Night of the Proms in Antwerpen en Hasselt is de affiche nu compleet. Laura Tesoro, u leest het goed, een debutante. Een artieste die zowel VTM- als VRT-kijkers, straight als holebimuziekfans naar de arena’s straks moet halen. Staan nog op de affiche: The Subs, Chaka Khan, Natasha Bedingfield, Tom Chaplin (de frontman van Keane) en Gabriel Rios. Drie Belgische acts dus, en op Chaplin misschien na wegen ze allemaal wel erg licht door in het licht van de internationale muziekgeschiedenis.

Requiem voor Night of the Proms

Twee weekends Tomorrowland cruciaal voor voortbestaan

desc

Bert Hertogs

Tomorrowland wil vanaf 2017 elk jaar twee weekends organiseren in Boom. Wat helaas onderbelicht wordt in verschillende media is dat dit noodzakelijk is voor het voortbestaan van het festival zoals we het kennen en het zich al jaren positioneert. Immers, de artiestengages zijn de afgelopen jaren dermate door het plafond gegaan dat nog weinig organisatoren een rits topnamen kan presenteren. Concertnews.be wijst er fijntjes op dat onder andere Hardwell, Avicii, Calvin Harris en Kygo op de affiche ontbraken dit jaar wat een evenement dat zich graag het ‘beste dance festival’ laat noemen gewoon onwaardig is. Dat Tomorrowland dit jaar twee dagen na elkaar Dimitri Vegas and Like Mike liet opdraven, bleek eerder op bloedarmoede te wijzen dan wel een artistieke meesterzet.

Twee weekends Tomorrowland cruciaal voor voortbestaan

Terug naar de straat

desc

Bert Hertogs

Lollapalooza Berlin en Laundry Day. Op zich zijn het twee compleet verschillende festivals met een totaal andere focus. En toch hebben ze iets gemeen. De keuze om dit jaar de straat als ontmoetingsplaats centraal te stellen. Om het publiek daar met elkaar te mengen en het zo naar verschillende uithoeken te brengen, tot ontdekkingen te laten komen.

Terug naar de straat

Het rapport van Cactusfestival 2016

desc

Bert Hertogs

Cactusfestival is aan zijn vijfendertigste editie toe. Tijd voor Concertnews.be om een analyse te maken. Wat zijn de pro’s en cons van het festival in het Minnewaterpark van Brugge?

Het rapport van Cactusfestival 2016

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter