Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Tomorrowland Around the World ★★★

desc

zaterdag 17 juli 2021 PapilionemBert Hertogs

Voor de tweede keer tijdens de zomer konden liefhebbers van EDM afstemmen op de stream van Tomorrowland Around the World om ‘The Greatest Show on Earth’ aldus de off screen stem thuis te beleven, of onder vrienden in een horecazaak bijvoorbeeld. Terwijl het vorig jaar nog vernieuwend was om een digitaal festival mee te maken, was het deze editie vooral uitkijken of en in welke mate Tomorrowland het concept op een jaar tijd verfijnd had.

Recensie: Tomorrowland Around the World ★★★

Recensie Les Truttes ★★★★

desc

zaterdag 10 juli 2021 Leuven AirBert Hertogs

Oh My God boys and girls, Les Truttes bestaat een kwarteeuw. Dat je niet naar pakweg Llorret de Mar moet gaan om je te amuseren tijdens een stevig feestje bewezen Gerrit De Cock en co andermaal. Geen betere plek dan dé studentenstad bij uitstek: Leuven om hun jongste tour naar aanleiding van die verjaardag in première te laten gaan. En of het een feestje was!

Recensie: Les Truttes ★★★★

Recensie Bon Jovi ★1/2

desc

donderdag 24 juni 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

‘Bon Jovi is de titel headliner niet langer waard. Jon Bon Jovi haalt zijn noten niet, en zelfs als ie ze schreeuwt komt ie er niet. Verder zit er aarzeling, een golving in zijn stem op momenten dat die er niet mag zijn. En zijn stem blendt verder niet met die van zijn bandleden.’ Dat was ons verdict na zijn passage op TW Classic 2019. Of we het toen aan het rechte eind hadden, gingen we voor alle zekerheid eens checken – elk zichzelf respecterend journalist doet immers aan check en dubbelcheck - in Kinepolis waar Bon Jovi from Encore Nights te zien was. Wereldwijd werd deze exclusieve concertfilm in de bioscoop uitgezonden, ook bij de drive in cinema’s. Dat treft want Bon Jovi bracht net zoals in Werchter rock met de handrem op. Nergens voelde je de punch of de motor écht aanslaan. De reacties van het publiek logen er dan ook niet om. Alweer ging het, net als in Werchter ontgoocheld naar huis.

Recensie: Bon Jovi ★1/2

Recensie Stan Van Samang ★★★★★

desc

zaterdag 19 juni 2021 Handelsbeurs AntwerpenBert Hertogs

‘Stan zingt’, het concert van Stan Van Samang in de Handelsbeurs had even goed ook ‘Bert speelt’ kunnen heten, want de Leuvense zanger werd live enkel begeleid door Bert Gielen op toetsen, gaf ie aan het begin van het optreden mee. Immens groot is zijn respect voor zijn pianist die tevens ook de (backing) vocals voor zijn rekening nam. Dat zag je onder andere bevestigd toen de zanger even het podium af ging om op de grond in het midden van de zaal voor het podium plaats te nemen om zijn muzikant fantastische dingen te horen doen tijdens een instrumentaal stuk van ‘Goeiemorgend, goeiendag’. We hebben al vaker zangers hun muzikanten in de spotlights weten zetten, maar de manier waarop deze artiest dat doet, is toch next level. Het lijkt op een combinatie van een zekere bescheidenheid om zijn eigen kunnen en een grote bewondering (net als een kind dat kan hebben, dat nog erg authentiek en oprecht is) om het muzikale talent dat Gielen is.

Recensie: Stan Van Samang ★★★★★

Recensie Glastonbury Festival Live at Worthy Farm ★★★★1/2

desc

zaterdag 22 mei 2021 Glastonbury UKBert Hertogs

Voor het tweede opeenvolgende jaar kan Glastonbury Festival dat 50 jaar is niet doorgaan door de coronapandemie. Dit jaar organiseerde het festival een live stream – correctie: de zaak werd enkele dagen geleden op voorhand opgenomen - vanop Worthy Farm. Openen deed bezieler Michael Eavis, die hemel en aarde heeft moeten bewegen vooral in de beginjaren om van Glastonbury Festival uiteindelijk een van dé toonaangevende festivals wereldwijd te maken, met een korte tekst aan de legendarische Pyramid Stage. Restricties van lokale overheden, de buren die overtuigd moesten worden, de ordehandhavers die aanvankelijk moeilijk deden, niet betalende bezoekers die over de hekken klommen … Glastonbury Festival heeft al die zaken meegemaakt en overwonnen. Tijdens de live stream bevestigde het festival haar status. Het kon bijvoorbeeld enkele premières voorleggen, niet in het minst dat van The Smile met Radiohead-zanger Thom Yorke, gitarist Jonny Greenwood en jazzdrummer Tom Skinner.

Recensie: Glastonbury Festival Live at Worthy Farm ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter