Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Coldplay ★★★★

desc

zaterdag 22 mei 2021 Glastonbury UKBert Hertogs

Coldplay zette op Glastonbury Festival Live at Worthy Farm een headlinerslot neer om ‘u’ tegen te zeggen. In tegenstelling tot de meeste artiesten die de band rond Chris Martin voorgingen, zat hun set wél vol hits met slechts een aantal nieuwe nummers ertussen. Coldplay stond op een rond podium voor de Pyramid stage. Rond het podium lagen in een grotere cirkel lichtjes. Met het recente ‘Higher Power’ dat naar de eighties refereert, opende de band groots, niet alleen met die sterke lichtshow die volledig dezelfde lijn trok als hun meest recente tours (lichtjes die verschillend opkleuren die een cirkel vormen net voor die piramide die ook opgelicht werd en een lijn van vuurwerk die naar de cirkel leidde). Het gaf ook een vergelijkbaar effect als wat de Sportpaleisgroep eerder deed met Lights for live.

Recensie: Coldplay ★★★★

Recensie Compact Disk Dummies ★★★★1/2

desc

zaterdag 15 mei 2021 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

‘Ongevaccineerd maar vree gemotiveerd’ stond een uitermate energiek Compact Disk Dummies in  de Ghelamco Arena. Het allereerste live concert van 2021 mochten de broers Coorevits in Gent spelen voor 300 eerstelijnsvrijwilligers die allemaal negatief testten op het coronavirus tijdens een sneltest die het concert vooraf ging. ‘De zon is er. We hebben allemaal geen corona. Wat wilde nog meer?’  klonk het bij Lennert uitgelaten naar het einde van ‘Holy love’. Die bindtekst vatte meteen de uitgelaten sfeer samen die er heerste. Lennert merkte al snel dat ie op een klein podium stond tijdens ‘Matter of time’: ‘dat podium is hier vree klein maar dat is kein Problem’ klonk het.

Recensie: Compact Disk Dummies ★★★★1/2

Recensie 24 uur live: Arm Vlaanderen ★★1/2

desc

zaterdag 13 maart 2021 HLNBert Hertogs

Het concept van Miguel Wiels en zijn band was al even eenvoudig als geniaal: 24 uur live muziek spelen in het Sportpaleis en verschillende Vlaamse artiesten uitnodigen. Er zou niet gerepeteerd worden met geen enkele band of artiest. Pas na de eerste artiesten aan het werk gezien te hebben op vrijdagavond tussen zes en zeven begon het ons te dagen dat die zangers deze keer zich niet zouden kunnen verschuilen achter meelopende tracks, achter live on tape (hoewel Regi en Camille bv. daar wel beroep op deden wat dan nog tot een van de grootste vocale fiasco’s van de stream leidde) of full playback. Met andere woorden: iedereen stond er zo goed als naakt en door de geluidsmix zouden de backings het nooit overnemen van de heren en dames die de leadzang voor hun rekening moesten nemen. Kortom: de artiesten moesten er staan zo niet zou Vlaanderen massaal (650.000 huishoudens) ontdekken hoe zwak zij op vocaal vlak eigenlijk zijn en dus een fikse imagoschade lijden. Tijdens dat etmaal zagen wij bevestigd wat we al 13 jaar weten: dat er behoorlijk wat Vlaamse artiesten boven hun gewicht boksen terwijl ze vocaal niet zo gek veel waard zijn. Hun gages mogen dan ook wat ons betreft behoorlijk zakken de volgende maanden. Kortom: er is ontzettend veel kaf tussen het koren, en het zijn lang niet zij die het meeste media exposure genieten in Vlaanderen, die ook het best zijn. Uiteindelijk hebben we zo’n 10 uur van de 24 uitgekeken terwijl we aanvankelijk van plan waren om maar een paar minuten te blijven hangen.

Recensie: 24 uur live: Arm Vlaanderen ★★1/2

Recensie Zara Larsson Live in Concert ★★★

desc

maandag 8 maart 2021 YoutubeBert Hertogs

Live Nation dat iets gratis weggeeft aan muziekfans. Daar heb je blijkbaar een jaar durende coronapandemie voor nodig eer zoiets na al die jaren werkelijkheid wordt. Op Internationale Vrouwendag koos de 23-jarige Zweedse popzangeres Zara Larsson ervoor om haar fans op Youtube een gratis concert te geven, niet alleen ter ere van die feestdag, maar vooral omdat ze een nieuw album uitheeft: ‘Poster Girl’. Yep, er schuilen plat commerciële redenen achter dat weggevertje. Over de nieuwe songs die ze tijdens het optreden voornamelijk door te lippen bracht, kunnen we kort zijn: ze kunnen niet op tegen haar grote hits die ze gelukkig ook in haar 50 minuten set stak.

Recensie: Zara Larsson Live in Concert ★★★

Recensie Tine en Pieter Embrechts ★★★★

desc

donderdag 28 januari 2021 CC MerksemBert Hertogs

Neen, crowded was het house niet van Cultuurcentrum Merksem van waaruit Tine en Pieter Embrechts hun concert live streamden. ‘Empty house. Full Facebook’ klonk het bij die twee nadat ze het prachtige ‘4 seasons in one day’ van Crowded House gezongen hadden en beider stemmen in kopstem wondermooi bij elkaar pasten zoals dat enkel kan bij broers en zussen. Pieter en Tine knipoogden daar ook naar, al bij de start van de stream toen we ze backstage van de ‘show’trap zagen komen, de gang van het Cultuurcentrum in om dan langs de foyer, even de handen te ontsmetten aan deur naar de concertzaal en zo uiteindelijk het podium opgingen met een cameraman in hun kielzog. Het typeert de ongedwongen, gemoedelijke, ja zelfs wat zelfrelativerende sfeer die het duo voor de vele kijkers thuis – live keek er meer dan 1.000 man (wat goed is voor 2 gevulde concertzalen in Merksem), 24 uur na uitzending was de stream al ruim 18.000 keer bekeken op Facebook – in petto hadden. Zeker, bij momenten was het soms wat druk en – dat wisten de twee ook wel – de bindteksten aan de lange kant, maar globaal genomen kunnen we wel stellen een zeer knap optreden gezien te hebben. Ook de kijkers thuis dachten er zo over, dat bewijzen de vele (extreem) positieve reacties op het sociaal medium. Na de John Lennon tribute, bevestigt CC Merksem dus ook dit jaar erg straf uit de muzikale livestreamhoek te komen.

Recensie: Tine en Pieter Embrechts ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter