Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Shawn Mendes Live in concert ★★★★

desc

donderdag 10 december 2020 NetflixBert Hertogs

Vorig jaar bracht zijn The Tour ‘m naar zijn geboortestad Toronto: Shawn Mendes. Nu 22, toen nog maar 21, zette hij zijn eerste eigen stadionconcertreeks neer. Zeggen dat het de afgelopen jaren hard ging voor de Canadese singer-songwriter is dan ook een understatement van jewelste. In 2018 zagen we ‘m een uitstekend optreden neerzetten op Sziget Festival waar hij moeiteloos de voornamelijk vrouwelijke fans op zijn hand kreeg. Ook in het anderhalf uur durend live concert dat nu op Netflix te zien is, trekt ie vanaf de start de kaart van de publieksinteractie. Met dus zijn micro al vanaf het begin gericht naar het publiek zodat die kunnen meekelen en hij ook even zijn stem kan sparen ook al blijkt hij goed bij stem en moeiteloos zijn kopstem hier en daar aan te spreken.

Recensie: Shawn Mendes Live in concert ★★★★

Recensie De Grote Sinterklaasshow 2020 ★★1/2

desc

zondag 6 december 2020 Plopsa Hotel De PanneBert Hertogs

Door de coronapandemie kon de Grote Sinterklaasshow - ofwel de grootste product placementshow van Vlaanderen waar gezinnen in normale omstandigheden gek genoeg zelfs bereid voor zijn om tickets voor te kopen – niet doorgaan in het Sportpaleis. Dus ging Studio 100 in zee met Pickx van Proximus. Een goede zet bleek het. Pickx heeft namelijk ervaring met live streams, denken we maar aan de concerten op zomerfestivals die ze online streamen. Technisch verliep dus alles, in tegenstelling tot de K3 cd release Dans van de Farao, bij ons deze keer wél gesmeerd. In die zin dat we toch ernstige twijfels hebben of de show wel live vanuit het gloednieuwe Plopsa Hotel in de Panne uitgezonden werd. De verschillende camerastandpunten, het gebruik van een kraancamera, de snelle decorwissels … doen ons meer dan vermoeden dat dit geen live registratie was maar vooraf opgenomen. Nog een groot verschil met de K3 albumpresentatie was dat geen enkel Studio 100-figuurtje live zong. Alles was full playback dus. Dat scheelt heel wat valse noten.

Recensie: De Grote Sinterklaasshow 2020 ★★1/2

Recensie Taylor Swift folklore: the long pond studio sessions ★★★1/2

desc

donderdag 26 november 2020 Disney+Bert Hertogs

Met ‘folklore: the long pond studio sessions’ laat Taylor Swift kijken hoe haar lockdown/coronaquarantaine album ‘folklore’ het levenslicht zag. Op 21 mei 2020 waren alle studio’s dicht. Swift en co-producenten Aaron Dessner (The National) en Jack Antonoff (Bleachers) moesten dus net als zo veel mensen plots thuiswerken. In hun geval dus apart elk in hun eigen studio partijen inspelen of inzingen. Ook voor Justin Vernon (Bon Iver) die in duet gaat met Swift op ‘exile’ was dat het geval. Op 24 juli kwam de plaat uit, de achtste voor Swift. Maar het duurde uiteindelijk tot september tot ze samen met haar co-producenten live samen in dezelfde ruimte kon spelen. In the Long Pond Studio waar de plaat ook is samengesteld.

Recensie: Taylor Swift folklore: the long pond studio sessions ★★★1/2

Recensie Liefde voor muziek de reünie ★★★★

desc

vrijdag 13 november 2020 VTMBert Hertogs

Speciaal voor Rode Neuzendag kwamen de artiesten van de jongste editie van Liefde voor muziek terug samen om deze keer geen liedjes van elkaar te zingen maar nummers die enkele jongeren graag horen. Jongeren die allemaal hun ‘rugzakje’ met zich dragen. Wat al meteen opviel, is hoe veel er geknuffeld werd tussen de artiesten en de jongeren, en de jongeren onderling. Iets wat ook de vtm-kijkers niet ontgaan was, en wat kon rekenen op – terecht – behoorlijk wat kritiek op social media. Ook al was dit programma op voorhand opgenomen, nooit zijn de maatregelen dermate versoepeld dat zo’n losse omgang met elkaar rechtvaardigde. Er is voor zover wij weten overigens geen enkele artiest die sinds de eerste lockdown en nu een meet and greet heeft gedaan met fans om de gekende redenen.

Recensie: Liefde voor muziek de reünie ★★★★

Recensie K3 Dans van de Farao ★

desc

vrijdag 13 november 2020 Studio 100Bert Hertogs

Wat een amateurisme en afgang voor Studio 100, de wereldspeler in kinderentertainment uit ons land. Hun allereerste live stream, rond de release van het jongste album Dans van de farao van K3 kampte bijna 40 minuten lang met technische problemen. Bij de start al zaten er vaak krakgeluiden op de micro’s en viel de verbinding meermaals uit. Zelfs op het einde was dat laatste nog steeds het geval. Kobe Van Herwegen die de cd-voorstelling aan elkaar praatte werd daarvan op de hoogte gebracht en zei na het vijfde nummer ‘Vriend of vriendin (S.O.S.)’: ‘Er is soms een beetje storing. Maar dat is geen probleem. Dat lost zichzelf op.’ Niet dus. De ganse uitzending verliep kortom niet vlekkeloos zodat je je afvraagt of dat technische aspect wel voldoende gerepeteerd was maar vooral of Studio 100 niet beter had gekozen voor een fake of semi live optreden om zo’n problemen niet mee te hoeven maken. We schreven het al eerder toen we Ghost Rockers en Campus 12 in Lokeren zagen vorig jaar: er wordt te weinig (technisch) gerepeteerd door Studio 100. Ook tijdens deze showcase kon je je niet van de indruk ontdoen dat de eerste nummers als een soundcheck voelden met dat verschil dat er wel mensen al aan het kijken waren ...

Recensie: K3 Dans van de Farao ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter