Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Kris Defoort - Dirk Roofthooft - Lod - ‘The Brodsky Concerts‘

desc

zaterdag 2 oktober 2010 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Vreemd, een voorstelling rond woordkunst, voorzien van eerder subtiele pianobegeleiding die we in de nagelnieuwe muziekstudio in de nieuwbouw van deSingel mogen meemaken. De voorstelling past beter onder de noemer “theater” dan wel “muziek”. In “De Brodsky concerts” graait acteur Dirk Roofthooft in het oeuvre van de in 1996 overleden Joseph Brodsky. In Amerika leefde de man in ballingschap, nadat ie uit zijn moederland Rusland uitgewezen werd in 1972.

Recensie: Kris Defoort - Dirk Roofthooft - Lod - ‘The Brodsky Concerts‘

Recensie L´amour de loin

desc

dinsdag 21 september 2010 Vlaamse Opera AntwerpenBert Hertogs

De hoofse, onbereikbare liefde. Daarover gaan heel wat Middeleeuwse ridderromans. Het was ook de inspiratie voor de hedendaagse opera L’amour de loin van de Finse componiste Kaija Saariaho geïnspireerd op de fictieve biografie van de 12de eeuwse troubadour  Jaufré Rudel. Van die man zijn 7 gedichten tot op heden bewaard gebleven, waarvan 4 op muziek.

Recensie: L´amour de loin

Recensie Yvonne, princesse de Bourgogne

desc

zondag 12 september 2010 De Munt BrusselBert Hertogs

Kan iemand ons vertellen waarom “Yvonne, prinses van Bourgogne” als tragische komedie beschouwd wordt? Enkele jaren geleden zagen we een theaterproductie in Het Paleis rond dit werk van Witold Gombrowicz. Toen, maar nu nog meer door de beklemmende omzetting naar partituur door componist Philippe Boesmans, gingen we naar huis met een zeer onbehaaglijk gevoel. “Yvonne” is een knap staaltje podiumkunst dat de maatschappij een spiegel voorhoudt en messcherp daarop kritiek weet te uiten. Op satirische wijze? Ja en neen. 

Recensie: Yvonne, princesse de Bourgogne

Recensie Peter Grimes

desc

zondag 13 juni 2010 Vlaamse Opera AntwerpenNathalie Charlier

Terwijl het publiek nog de laatste analyse maakt van het stemgedrag van de dag, nemen de inwoners van een klein Engels vissersdorp hun plaats in achteraan het podium. Een stil geroezemoes wordt luider en luider, de massa spreekt, de voorstelling is begonnen. Peter Grimes is Benjamin Britten’s eerste opera uit 1945. Hij baseerde zich op het gelijknamige gedicht van George Crabbe dat deel uitmaakte van een langer gedicht “The Borough”.

Recensie: Peter Grimes

Recensie Giasone

desc

woensdag 12 mei 2010 Vlaamse Opera AntwerpenBert Hertogs

Giasone – Jason voor de vrienden- is een womanizer. Een tweeling kreeg hij bij Isifile, een wat vrome moederkloek met stiekeme verlangens, die hij verliet om het Gulden Vlies te veroveren. Aangekomen in het land van Medea, deelt hij de lakens met haar, zonder het te beseffen dat zij de koningin is. Maar ook de koning van Athene, Aegeus ziet Medea wel zitten. Ze wordt Jason’s nieuwe vlam die een stuk dominanter, pittiger en vuriger uit de hoek komt. Isifile heeft Amor als beschermgod, de zon is die van Medea.

Recensie: Giasone

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter