Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Interview Harts

desc

Niels Bruwier

Harts is het pseudoniem van zanger en multi-instrumentalist Darren Hart. Hij maakt al zijn muziek, produceert het zelf en speelt alle instrumenten in. In 2014 werd hij uitgenodigd door Prince om bij hem in de studio te jammen. De funky invloed van Prince werd meteen duidelijk toen hij op 5 september 2014 zijn debuutplaat in Australië uitbracht. Een jaar later op 5 juni 2015 bracht hij zijn “Breakthrough” EP uit waarmee hij funk achterliet voor meer blues. Op 14 maart 2016 kwam zijn debuutplaat “Daydreamer” uit in de Benelux. Nu is hij volop aan het werken aan zijn nieuwe plaat.

www.musicnews.be had een gesprek met Harts.

Interview Harts

Interview Sophia

desc

Niels Bruwier

Sophia is het soloproject van Robin Proper-Sheppard. De man werd in de jaren ‘90 populair met The God Machine waarin zware gitaren niet geschuwd werden. In 1995 bracht hij de eerste plaat uit onder de naam Sophia. In de periode tot 2009 bracht Sophia zeven soloplaten uit. Toen werd het even stil maar op 15 april 2016 kwam zijn langverwachte achtste plaat “As We Make Our Way (Unknown Harbours)” uit. Op de plaat werd Robin Proper-Sheppard bijgestaan door bassist Sander Verstraete en drummer Jeff Townsin. Live komt daar Jesse Maes bij die Sophia live tot een viertal maakt. Op 26 april is Sophia te zien in de Botanique in Brussel. 

Musicnews.be had een gesprek met Robin Proper-Sheppard.

Interview Sophia

Interview Idiots

desc

Niels Bruwier

Id!ots is een Belgische rockband met Dick Descamps, Luc Dufourmont, Wouter Spaens & Tom Denolf. Dick en Luc speelden in het verleden nog bij Ugly Papas en Two Russian Cowboys. Luc Dufourmont werd onlangs bekend bij het grote publiek vanwege zijn rol als Roste Luc in Bevergem waar hij samen met David Galle en Gunter Lamoot De Bende van de Roste vormde. In 2014 kwam Id!ots met de naamloze debuutplaat op de proppen. Twee jaar later op 29 februari 2016 lag “II” in de rekken. Op 14 april 2016 speelt de band een clubhow in Het Depot in Leuven waarna er enkele festivaloptredens gepland staan. 

www.musicnews.be had een gesprek met Dick Descamps & Luc Dufourmont.

Interview Idiots

Interview Terry Lee Hale

desc

Niels Bruwier

Terry Lee Hale werd op 10 mei 1953 geboren in Texas. De man reisde rond door de Verenigde Staten en vestigde zich in 1984 in Seattle. Daar was hij één van de grondleggers van de muziekscene. Hij werd een booker en lanceerde bands als Soundgarden of  The Walkabouts. Zelf was hij een buitenbeentje die als enige singer-songwriter in 1988 op de Sub Pop 200 verzameling werd opgenomen samen met onder meer Nirvana. In 1992 tekende hij een platencontract met een label in Duitsland en hij bleef plakken in Europa. Nu woont de man in Marseille en bracht hij op 8 april 2016 zijn dertiende langspeler “Bound, Chained, Fettered” uit. 

Musicnews.be had een gesprek met Terry Lee Hale.

Interview Terry Lee Hale

Interview Admiral Freebee

desc

Caro Dralants

De admiraal is terug met een zesde plaat ‘Wake Up and Dream’ en voor het eerst bokste hij die zelf in elkaar want naast zijn eigen liedjes schrijven, producete Tom Van Laere nu ook zijn eigen album. In 2000 brak de hippie uit Brasschaat, of de klosjaar deluxe zoals hij zichzelf liever noemt, door met zijn tweede plaats in de Humo’s Rock Rally. Zijn eerste plaat ‘Admiral Freebee’ verscheen in 2003. Freebee bracht daarna nog vier andere albums uit waarvoor hij telkens naar Amerika trok, maar deze keer was het anders. Van Laere nam het heft in eigen handen.

Interview Admiral Freebee

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter