Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie The woman king ★★★★

desc

woensdag 12 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een sterke feministische black lives matter-film. Die leverde regisseuse Gina Prince-Bythewood af met The woman king. Een prent die gaat over wreedaardige maagdelijke vrouwenkrijgers in 1823 in het West-Afrikaanse koninkrijk Dahomey die een einde willen stellen aan de onderdrukking van hun eigen volk wat de slavendrijvers van het Oyo-rijk mee in stand houden.

Recensie: The woman king ★★★★

Recensie Rebel ★★★★

desc

maandag 10 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Rebel, de jongste film van Adil en Bilall, is een noodzakelijke film. Als twee moslimjongeren ons tijdens de aftiteling aanspreken dat ze hopen dat we hiermee inzien dat de Islam niet slecht is, iets wat wij overigens nooit beweerd hebben, dan voel je goed aan dat moslimfundamentalisten hun geloof wereldwijd in een slecht daglicht hebben gesteld. Iets wat hen duidelijk en terecht dwars zit. Het negatieve beeld rond de Islam dat ontstaan is, willen Adil en Bilall rechtzetten of op zijn minst nuanceren. Dat is meteen ook de grootste verdienste van Rebel.

Recensie: Rebel ★★★★

Recensie Wat is er mis met Misfit The Switch? ★★

desc

donderdag 6 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wie dacht dat de filmreeks en tv-serie Misfit er met Misfit de finale op zat, heeft het goed mis. Misfit The Switch heet namelijk de jongste film die op het jonge publiek wordt losgelaten. De plaats, het Hoogland College, is nog steeds dezelfde. Alleen is er nu een gloednieuwe cast – verjonging noemen ze dat – en zien we enkel Djamilla terug, hier met verschillende levenswijsheden voor het nieuwe hoofdpersonage Noah (Stefania Liberakis). Het komt allemaal wat femsplainingachtig over wanneer we Djamilla te zien krijgen.

Recensie: Wat is er mis met Misfit The Switch? ★★

Recensie Ticket to paradise ★★★1/2

desc

maandag 3 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een amusante romcom, dat is Ticket to paradise van regisseur Ol Parker (o.a. Mamma Mia! Here We Go Again) geworden. Samen met Daniel Pipski schreef ie ook het script. Zelfs al hou je niet van het genre, dan nog kan je niet ontkennen dat de cast het bijzonder goed naar zijn zin gehad heeft tijdens de opnames. En dat straalt ook gewoon af op het eindresultaat. Vooral George Clooney zit bijzonder goed in zijn rol als David. Vijf jaar is ie getrouwd geweest met Georgia (Julia Roberts). Maar voor hem voelt het aan alsof dat er 19 waren (inclusief de verwerking). Ze hebben een dochter: Lily (gespeeld door Kaitlyn Dever die je misschien kent van Dopesick,  Dear Evan Hansen en Booksmart). Zij gaat met haar beste vriendin Wren (Billie Lourd) op vakantie naar Bali net nadat ze haar rechtenstudies afgerond heeft. Maar daar wordt ze verliefd op Gede (Maxime Bouttier) die zeewier kweekt. Ze blijft er.

Recensie: Ticket to paradise ★★★1/2

Recensie Triangle of sadness ★★★★★

desc

woensdag 28 september 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De winnaar van de Gouden Palm dit jaar is eindelijk te zien in de bios: Triangle of sadness van de Zweedse regisseur Ruben Östlund. Een sublieme satirische prent die er op het juiste moment komt nu de inflatie de kloof tussen arm en rijk vergroot. Want daar gaat deze zwarte komedie voornamelijk over. Dat wat er ook gezegd mag worden op modeshows bijvoorbeeld het tegendeel waar is. ‘We are equal’ zien we bijvoorbeeld geprojecteerd. Yeah, right. Triangle of sadness geeft de kijker daarvoor al mee dat vrouwelijke modellen 30% meer verdienen dan hun mannelijke collega’s. Ook de klassieke rolpatronen moeten er trouwens aan geloven in deze bijna twee uur en een half durende film.

Recensie: Triangle of sadness ★★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter