Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Black Adam ★★1/2

desc

maandag 24 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Voor het eerst kruipt Dwayne Johnson (The Rock) in zijn carrière in de huid van een superheld. En wel eentje die het zich permitteert om mensen te doden als dat moet om zijn doel te bereiken. Een donkere held dus, met humor, maar dan van het zwarte niveau: sarcasme.

Recensie: Black Adam ★★1/2

Recensie Lyle, Lyle Crocodile ★★

desc

zaterdag 22 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Niets zo makkelijk als een recensie schrijven over een familiefilm. Neem nu Lyle, Lyle Crocodile. De Vlaamse versie ging vandaag in Kinepolis Antwerpen in première. Bij het verlaten van het bioscoopcomplex horen we buiten een vrouw aan haar man vragen wat hij ervan vond. Het antwoord moest ie even zoeken: ‘Bwah … onderhoudend.’ Iets verder rijden twee jongens op de fiets ons voorbij. Een van hen zingt stevig ‘Kijk eens waar we nu staan’, het themanummer van de prent. Ons oordeel: de songs zijn gewoon beter dan de film.

Recensie: Lyle, Lyle Crocodile ★★

Recensie Halloween ends ★★

desc

maandag 17 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

4,6 op tien geven de Kinepolisbezoekers aan Halloween Ends. Da’s gebuisd dus. Bij IMDB zijn ze iets milder, daar scoort deze laatste prent uit de 45-jarige horrorreeks een 5,1. Da’s er net door dus. Er rest dan ook maar 1 vraag die op ieders lippen brandt: wie overleeft het? Michael Myers (James Jude Courtney) of Laurie Strode (Jamie Lee Curtis)?

Recensie: Halloween ends ★★

Recensie The woman king ★★★★

desc

woensdag 12 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een sterke feministische black lives matter-film. Die leverde regisseuse Gina Prince-Bythewood af met The woman king. Een prent die gaat over wreedaardige maagdelijke vrouwenkrijgers in 1823 in het West-Afrikaanse koninkrijk Dahomey die een einde willen stellen aan de onderdrukking van hun eigen volk wat de slavendrijvers van het Oyo-rijk mee in stand houden.

Recensie: The woman king ★★★★

Recensie Rebel ★★★★

desc

maandag 10 oktober 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Rebel, de jongste film van Adil en Bilall, is een noodzakelijke film. Als twee moslimjongeren ons tijdens de aftiteling aanspreken dat ze hopen dat we hiermee inzien dat de Islam niet slecht is, iets wat wij overigens nooit beweerd hebben, dan voel je goed aan dat moslimfundamentalisten hun geloof wereldwijd in een slecht daglicht hebben gesteld. Iets wat hen duidelijk en terecht dwars zit. Het negatieve beeld rond de Islam dat ontstaan is, willen Adil en Bilall rechtzetten of op zijn minst nuanceren. Dat is meteen ook de grootste verdienste van Rebel.

Recensie: Rebel ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter