Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Milonga

desc

donderdag 20 juni 2013 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Met Milonga levert Sidi Larbi Cherkaoui opnieuw een juweeltje af van een dansvoorstelling. Na Dunas, waar de Marokkaanse Belg de flamenco centraal stelde, gaf hij zich drie jaar over aan de tango. Die danstaal kende hij nog niet dus deed ie beroep op een adviseur Nelida Rodriguez de Aure zodat de traditie van de tango bewaard bleef. Wat we te zien krijgen, is tango 2.0, enerzijds brengt Cherkaoui de dans naar de essentie, en plaatst het gevoel centraal, maakt ie komaf met de cliché’s én voegt die allerhande eigen elementen eraan toe zodat het benen- en armenspel (het verstrengeld zijn) en de dialoog (leiden en geleid worden)  extra tot haar recht komt. Fenomenaal is de mengeling van acro en tango die wonderwel als gegoten blenden.

Recensie: Milonga

Recensie A Louer | Peeping Tom

desc

donderdag 25 april 2013 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Kijken in de geest van mensen. Dat doet het collectief Peeping Tom in het ijzersterke A Louer. Wat speelt er zich af in werkelijkheid? Wat in de hoofden van de personages op de bühne? De combinatie van beide maakt plots van de omgeving, het decor een spookhuis. Op dramaturgisch vlak is het podium dus de motor van het werk. Escher on stage met optische illusies, parallelle (leef)werelden. Niets is wat het lijkt. En dus danst de voorstelling op de koord tussen realisme en surrealisme. Een fascinerende dansvoorstelling met theaterelementen, die slim gebruik maakt van fast en slow motions, geluid dat op de voorgrond of naar de achtergrond treedt. Want al kan je een gesprek voeren met iemand, soms hoor je die niet antwoorden omdat je gedachten ergens anders liggen.

Recensie: A Louer | Peeping Tom

Recensie Zombie Aporia | Daniel Linehan

desc

vrijdag 8 februari 2013 deSingel AntwerpenNathalie Charlier

Wie ooit een rockconcert bijwoonde, weet dat emoties hoog kunnen opstapelen. Het gedrag, de bewegingen en de gevoelens die de muziek bij het publiek oproept, zijn karakteristiek, herkenbaar en uitvergroot. Zombie Aporia, naar een choreografie van de Amerikaanse choreograaf Daniel Linehan, vertrekt vanuit dit basisidee.

Recensie: Zombie Aporia | Daniel Linehan

Recensie Vita Activa

desc

zaterdag 12 januari 2013 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Een week lang mochten een veertigtal werkzoekenden deelnemen aan een workshop van Daniel Linehan. De dansvoorstelling Vita Activa zou daar als resultaat uit voortvloeien. Zou, want het werd helemaal geen dansvoorstelling, hoewel de deelnemers wel dans op het menu hadden gekregen. “Enkele kennissen zijn hier en verwachten nu dat ik mijn eerste pirouette ga doen.” grapte een mannelijke deelnemer daar over. Toch moet gezegd dat Linehan op safe speelde, door hen te laten  vertellen wat ze afgelopen week als gave doorgaven aan een andere deelnemer en op hun beurt ontvingen. Zo werden ervaringen uitgewisseld, zagen we dat iedereen wel een talent heeft en alles draait rond sharing, evenwichten zoeken tussen geven en nemen.

Recensie: Vita Activa

Recensie The Heather Lang Show

desc

vrijdag 30 november 2012 deSingel AntwerpenSascha Siereveld

In hun uit huisvuil geknutselde kostuums brachten de actrices  Heather Lang en Eleanor Bauer hun parodie op de teleshop in de vorm van een spirituele infomercial. Ze brachten een absurd schouwspel waarbij ze de consumptiemaatschappij aardig op de korrel namen. Hun show combineerde twee extravagante typetjes, een assistente die niet meer was dan een barbiepop met een gsm op haar rug en elementen van improvisatietheater. Deze format vroeg echter om een erg assertief publiek dat bereid was om actief mee te werken aan de voorstelling en daar liep het behoorlijk mis. 

Recensie: The Heather Lang Show

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter