Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Kadanza Junior Musical

desc

zaterdag 14 maart 2015 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

We hadden het nooit verwacht, maar “Kadanza” van Studio 100 kon zelfs ons, de doorwinterde en kritische journalisten van Concertnews.be, emotioneel raken toen Emma Van Abbeneyen en Jérémie Vrielynck als Lisa en Jasper nog een laatste keer “Bouw een brug” zongen. Nooit eerder zagen we in Vlaanderen een musical waarin 28 jongeren de hoofdrollen speelden en zo een sterke prestatie wisten neer te zetten. Het is overduidelijk een productie voor en door de jeugd. Charlotte Leysen en Giovanni Kemper staan wel mee op de affiche, maar hadden eigenlijk een kleiner aandeel dan je zou verwachten. De enige echte hoofdrol voor een volwassene was voor Loes Van den Heuvel als kampleidster Cornelia Blok. Zij mocht zich uitleven in een karikatuur van een kampleidster en zong in die rol zelfs de enige parodie uit de voorstelling: “Zo verliefd”.

Recensie: Kadanza Junior Musical

Recensie Bumba gaat op reis

desc

zondag 15 februari 2015 Zaal Elckerlyc AntwerpenBert Hertogs

Je moet al een echte hipster zijn om bij een heerlijk lentezonnetje je Milamuts op te houden. Dan is een Bumbamuts veel gepaster voor de tijd van het jaar vonden de allerjongste peuters. En met hun neus al dan niet rood geverfd hadden ze voldoende accenten gelegd om het carnavalweekend gepast te eindigen met Bumba en Bumbalu, en nog veel meer personages. Met zo veel en zo’n moeilijke namen dat we ervan opkijken dat al die jonge fans die allemaal uit elkaar weten te houden.

Recensie: Bumba gaat op reis

Recensie Lelies

desc

donderdag 12 februari 2015 Fakkeltheater - Rode ZaalSascha Siereveld

We hadden er al een tijd naar uit gekeken en eindelijk stond hij weer op de planken: “Lelies”. Op een paar kleine aanpassingen na, was het vergelijkbaar met de productie die op 20/11/’11 in première ging. De rol van Lydie-Anne de Rozier werd nu gespeeld door Ivo Chundro, “Lachen als je liegt” was vervangen door “De leugen regeert” en de acteurs waren ondertussen vier jaar ouder. Maar we waren nog steeds onder de indruk van de acteer- en zangprestatie van Hans Peter Janssens en Door Van Boeckel, bleven lyrisch over de geweldige performance van Ara Halici als Gravin Marie Laure de Tilly, stonden in bewondering voor de zang van Leendert De Vis en waren nog steeds overtuigd van de gevarieerde muziek van Sam Verhoeven onder arrangement van Pol Vanfleteren. Timo Descamps was in vergelijking met de eerste run duidelijk gegroeid. Maar jammer genoeg waren we ook nog altijd niet onder de indruk van de vocale prestaties van Matthew Michel als Graaf Vallier de Tilly, alias Lelietje. En omringd door een sterke cast viel dit net te hard op.

Recensie: Lelies

Recensie Luc Caals | Eindejaarsrevue

desc

zaterdag 27 december 2014 De Roma BorgerhoutSascha Siereveld

Het is ondertussen al bijna een traditie geworden in de Roma: de eindejaarsrevue met Luc Caals, Sam Verhoeven en Ann De Winne. En zoals we konden verwachten, werd het een bonte mengeling van liedjes, moppen, sketches en showballet van de Ronald Lee White Dancers. Acteur Erik Goris mocht als speciale gast het publiek verrassen met een stukje uit een van de obscene fabels van Dario Fo. Het was een echt schijt-verhaal, maar het bewees eens te meer hoe boeiend Erik wel kan vertellen. Het leukste stuk uit de voorstelling was ongetwijfeld “Wij houden van musical” waarin Sam en Ann hun zangtalent konden etaleren en Luc ronduit schitterde als komiek.

Recensie: Luc Caals | Eindejaarsrevue

Recensie Samson en Gert Kerstshow 2014

desc

maandag 22 december 2014 Plopsa Theater De PanneBert Hertogs

Een donders ad remme Walter De Donder speelt dit jaar als de Burgemeester in de Samson en Gert Kerstshow. In die mate zelfs dat ie door te freewheelen zijn eigen baas, Verhulst, met de mond vol tanden laat staan. Gertje blijkt geen repliek te hebben en Koen Crucke krijgt verderop in de voorstelling zelfs de slappe lach als Alberto. Zo erg zelfs dat even zijn stuk uit “Vliegen” vervliegt in gegiechel. Of hoe de Samson en Gert Kerstshow 2014, de moeder aller Belgische familieshows, ons weer tot drie keer toe in een deuk van het lachen bracht. De voorstelling werd veruit een van de meest hilarische van het najaar.

Recensie: Samson en Gert Kerstshow 2014

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter