Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Interview Few Bits

desc

Niels Bruwier

Few Bits is een Belgische poprockband rond Karolien Van Ransbeeck. In 2013 kwam het zelf getiteld debuutalbum uit. Drie jaar later, op 25 maart 2016, is er “Big Sparks” waarin de band groter uitpakt. Het nieuwe album klinkt meer als een groepsplaat en werd met alle zes samen gemaakt. Few Bits speelde al in het voorprogramma van The War On Drugs, The Lemonheads en Vampire Weekend. Op 16 maart 2016 kan je de band zien op SXSW, het grootste showcasefestival ter wereld.   

Musicnews.be sprak met frontvrouw Karolien Van Ransbeeck en drummer Jules Lemmens.

Interview Few Bits

Interview Mantis

desc

Niels Bruwier

Mantis is een trio uit Maaseik dat pogojazz speelt. Pogojazz is een zelfverzonnen muziekstijl. Een samenraapsel van geluiden dat tegelijk onfatsoenlijk, vuil en verleidelijk klinkt. De band haalde de finale van het Limburgse rockconcours Limbomania en bracht op 3 maart 2016 hun debuut-EP “Mantis” uit. Voor het artwork van de EP werd de hulp ingeroepen van Katia Tkach, een studente aan KASK in Gent. De release is de eerste op het nieuwe Wervel Records dat kunst en muziek wil verbinden. 

Musicnews.be interviewde Filip Tyskens (bassist) & Ruben Vandael (drummer).

Interview Mantis

Interview Jacob Bellens

desc

Niels Bruwier

Jacob Bellens is een Deense singer-songwriter. Hij begon zijn carrière bij bands als Murder en I Got You On Tape. In 2013 bracht hij zijn eerste soloplaat “The Daisy Age” uit. Zijn derde album “Polyester Skin” (2016) werd  meteen internationaal uitgebracht. Hiervoor werkte hij samen met DJ Kasper Bjørke. Met een sterke elektronica-sound als resultaat. Op 12 maart 2016 stond hij in de Botanique in Brussel. 

Musicnews.be had een gesprek met Jacob Bellens over zijn plaat en zijn toekomstplannen.

Interview Jacob Bellens

Interview Lucius

desc

Niels Bruwier

Lucius is een vijftal uit Brooklyn dat zoete indie pop brengt met een knipoog naar de jaren ‘60. De groep startte dankzij Jess Wolfe & Holly Laessig die elkaar leerden kennen op school. Hun stemmen bleken perfect op elkaar afgestemd waardoor ze nu samen zingen. Het duo werd vervoegd door drie mannen Dan Molad, Peter Lalish en Andrew Burri waarna Lucius ontstond. Hun debuutplaat “Wildewoman” kwam uit in 2013 en opvolger “Good Grief” werd op 11 maart 2016 losgelaten. Terwijl het debuutalbum uitblonk in eenvoud heeft de band de nieuwe plaat op een volwassen manier aangepakt. 

Musicnews.be had een gesprek met Holly Laessig, de zangeres van de groep.

Interview Lucius

Interview Dan San

desc

Niels Bruwier

Dan San is een Belgische band uit Luik. De groep bracht in 2010 haar eerste EP “Pillow” uit. De debuutplaat “Domino” volgde twee jaar later. Het bracht de band op zo’n 120 verschillende podia in Europa. Uiteindelijk laste Dan San na die tournee een pauze in om zich op individuele projecten te focussen. Zo ontstond onder meer Pale Grey, The Feather & Yew. Na twee jaar stilte duikt de band opnieuw op met “Shelter”. Een plaat die werd geproducet door Yann Arnaud (Air, Phoenix). 

Musicnews.be had een gesprek met Jérome Magnee, zanger en gitarist van de groep.

Interview Dan San

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter