Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie The art of Banksy ★★★★

desc

donderdag 24 februari 2022 50 Earlham Street, LondenBert Hertogs

In Earlham Street, in de buurt van Covent Garden kan je naar een niet geautoriseerde expo met werk van Banksy. Daarin zijn originele werken van de spraakmakende straatkunstenaar te zien die allerhande privéverzamelaars (sommigen willen anoniem blijven waardoor de nummering van hun unieke werken overplakt werden) op legale manier in hun bezit kregen. Een van de sterkste werken die er te zien zijn, is met stip de houten replica van Peckham Rock. Met dat werk infiltreerde Banksy in musea zoals Tate Britain en daarna the National History Museum, het Louvre en The British Museum en stelde hij het er tentoon tussen de vaste collectie. In Peckham Rock zien we zogezegd een prehistorische figuur die een winkelkar voortduwt. In 2005 was het te zien in The British Museum samen met een beschrijving van het werk zodat het authentiek leek. Het duurde drie dagen eer iemand doorhad dat er iets niet in de haak was. Of hoe geniaal Banksy is.  

Recensie: The art of Banksy ★★★★

Recensie Rinus Van de Velde Inner Travels ★★★★

desc

zaterdag 19 februari 2022 Bozar BrusselBert Hertogs

Nog tot 15 mei 2022 kan je in 9 tentoonstellingszalen van Bozar terecht voor Rinus Van de Velde Inner Travels. Daarin zien we hoe Rinus een imaginaire wereld creëert, ook via zijn alter ego dat in zijn jongste film ‘La Ruta Natural’ te zien is die in première getoond wordt in de voorlaatste zaal. Enkele decorstukken en props die hij daarvoor ontwierp zoals een auto, een berg met een autoweg waarin hij een miniatuurmodel van die wagen liet rijden (net zoals bij een speelgoedracebaan) en een nutteloze machine vallen er onder andere te ontdekken. Het is overigens niet de enige film die te zien is. Zo kan je ook ‘Berkely’s Island’ van Guy Ben-Ner (1969) bekijken dat gebaseerd is op Robinson Crusoe van Daniel Defoe uit 1719 en gefilmd werd in de keuken van de videokunstenaar. Zijn dochter Elia en kat zijn er ook in te zien. Zowel als medespelers, maar ook als indringers uit het echte leven van de kunstenaar. Maar het meest in het oog springt het contrast tussen Van de Veldes werken die hij in dialoog laat gaan met andere kunstenaars die hem inspireerden. In totaal zijn er 85 werken te zien. Al is het bijzonder jammer dat er uiteindelijk behoorlijk wat dialogen niet (helemaal) gerealiseerd werden in Bozar.

Recensie: Rinus Van de Velde Inner Travels ★★★★

Recensie Dürers Journeys ★★★★

desc

zondag 23 januari 2022 National Gallery LondenBert Hertogs

Nog tot 17 februari 2022 kan je in the National Gallery in Londen naar Dürers Journeys, de expo die zich focust op deze Renaissancekunstenaar, die o.a. gekend is om zijn schilderwerk, gravures en houtsneden, en de reizen die hem onder andere naar de Lage Landen brachten, zoals Brussel en Antwerpen die een impact hadden op zijn werk.

Recensie: Dürers Journeys ★★★★

Recensie Amy Beyond the stage ★★★★

desc

woensdag 19 januari 2022 Design Museum LondenBert Hertogs

Nog tot 10 april 2022 kan je naar het Design Museum in Londen om daar de expo Amy beyond the stage te zien. De tentoonstelling neemt je onder andere mee naar de kindertijd en jeugdjaren van Amy Winehouse. Zo zie je bijvoorbeeld de brief die ze kreeg van de BRIT School in Croydon om er te auditeren voor de richting muziektheater. Daar werd ze toegelaten maar al snel zou ze beseffen dat het niks voor haar was.

Recensie: Amy Beyond the stage ★★★★

Recensie Expo da Vinci ★★★

desc

zaterdag 25 december 2021 Waagnatie AntwerpenBert Hertogs

Nog tot zondag 6 maart 2022 kan je in de Waagnatie in Antwerpen naar de expo da Vinci: kunstenaar, uitvinder, genie. Voor alle duidelijkheid: er is geen enkel écht kunstwerk of ontwerp te zien dat van zijn hand is en uit zijn tijd dateert. Heel eenvoudig omdat vele ontwerpen nooit uitgevoerd zijn en wat zijn kunstwerken betreft het onbetaalbaar zou zijn om dat te verzekeren.

Recensie: Expo da Vinci ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter