Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie West Side Story

desc

woensdag 20 november 2013 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Met West Side Story stond er weer een klassieker van formaat in Antwerpen. Weinig musicals hebben zoveel liedjes in het collectieve geheugen als dit troetelkindje van Jerome Robbins. “Maria”, “Tonight”, “Somewhere” en “America” zijn stuk voor stuk nummers die iedereen wel herkent. Het feit dat deze productie volledig in het Engels te horen was, was dan ook een stevige troef. Anthony Festa en Jessica Soza schitterden werkelijk in de rollen van Tony en Maria.  Hun vocale prestaties deden eer aan het werk van Leonard Bernstein en Steven Sondheim. En alsof dit nog niet genoeg was, had men ook nog eens de originele choreografie van Jerome Robbins behouden. Sierlijke componenten uit klassiek ballet combineerden feilloos met moderne dans. We zaten werkelijk te genieten van de manier waarop emotie en muziek op het podium werden uitgebeeld. Deze productie van West Side Story was er dan ook niet alleen voor de liefhebbers van de betere musicals, ze zal zeker ook al wie houdt van dansproducties kunnen behagen.

Recensie: West Side Story

Recensie The party is over

desc

zaterdag 14 september 2013 Fakkeltheater - Zwarte ZaalSascha Siereveld

Dat ook voor grote sterren het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, bewijst de jammerlijke dood van iconen als Whitney Houston en Amy Winehouse. Toch waren zij zeker niet de eersten die een tragische leven en een vroegtijdige dood kenden. In “The party is over” bracht Anne Mie Gils samen met pianist Pol Vanfleteren de verhalen en de muziek van grootheden als  Billy Holliday, Marilyn Monroe, Edith Piaf en Ann Christy. En hoewel we niet echt vrolijk werden van de verhalen die er te vertellen waren, was het puur genieten wanneer Anne Mie Gils nummers als “What a difference a day makes”, “Padam Padam”, “Pour ne pas vivre seul” en “De roos” bracht.

Recensie: The party is over

Recensie Cats

desc

zaterdag 3 augustus 2013 Kursaal OostendeConcertnews.be

In het mooie Kursaal van Oostende speelt de musical Cats. Een spetterend spektakel dat van begin tot eind tot de verbeelding spreekt. Een klassieker.

Recensie: Cats

Recensie 1789 | Les Amants De La Bastille

desc

zaterdag 27 april 2013 Vorst Nationaal BrusselBert Hertogs

Verboden liefde tussen het hof. Zowel opvoedster Olympe als Koningin Marie Antoinette van Oostentrijk die ongelukkig is met haar huwelijk met Louis XVI houden er een geliefde op na, die revolutionair is, in de context en tijdsgeest van de Franse Revolutie. Daarover gaat 1789: Les Amants de la Bastille, het Franse musicalspektakel  dat op 10 oktober vorig jaar in Parijs – waar anders – in première ging. Universal Music France bracht een album uit dat ook in het zuiden van ons land fel gesmaakt werd en in de top 10 van de albumlijst belandde. Resultaat: 5 voorstellingen op 3 dagen in Vorst Nationaal. Een groot succes dus. Goed nieuws trouwens voor de fans: volgend jaar komt de productie opnieuw naar Brussel, in april 2014.

Recensie: 1789 | Les Amants De La Bastille

Recensie Piet Piraatshow | Expeditie Noordpool

desc

zaterdag 13 april 2013 Zaal Elckerlyc AntwerpenBert Hertogs

Kapitein Ijsbaard (Marijn Devalck) woont op de Noordpool.  Piet Piraat (Peter Van de Velde), Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert) en Stien Struis (Anke Helsen) gaan er op zoek naar zijn schat. In de kist: de heerlijkste roomijs die er te vinden valt. Maar de kist zal pas open gaan wanneer Ijsbaard voor het eerst in zijn leven zal lachen. Een moeilijke klus voor Piet en zijn vrienden. Steven Stil (Dirk Van Vooren ) is er niet bij in Antwerpen, hij is op de Scheve Schuit gebleven.

Recensie: Piet Piraatshow | Expeditie Noordpool

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter