Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Interview Pauw

desc

Niels Bruwier

Pauw is een psychedelische rockband uit Nederland die tapt uit hetzelfde vaatje van The Beatles en Pink Floyd 50 jaar geleden. De groep werd in 2015 tot de hype van het moment gebombardeerd door 3voor12 in Nederland. Dit verzilverden ze door een psychedelische debuutplaat af te leveren in de vorm van “Macrocosm Microcosm”. Het album van Pauw kon zo in de jaren ‘60 zijn gemaakt. Daarnaast komt Pauw in bepaalde nummers met een blokfluit of sitar op de proppen. Wie de band live aan het werk wil zien kan dat op 25 februari 2016 in Het Depot in Leuven, 26 februari in Nijdrop, Opwijk of op 5 maart in De Warande in Turnhout.

Concertnews.be had een gesprek met zanger/gitarist Brian Pots en drummer Rens Ottink.

Interview Pauw

Interview Verveine

desc

Niels Bruwier

Verveine (Joelle Nicolas) is een Zwitserse jongedame die zweeft op de grens tussen techno en pop. Met haar live-shows probeert ze vooral één grote trip te maken doorheen de donkerste en meest experimentele beats in techno. Haar epische, hypnotiserende stem zorgt ervoor dat de beats slechts achtergrond worden. Haar debuut-EP “Antony” kwam uit in 2015. Verveine wordt wel eens vergeleken met The Knife.

Interview Verveine

Interview Town Of Saints

desc

Niels Bruwier

De Nederlands-Finse indiefolkband Town of Saints brengt op één april 2016 hun nieuwste plaat “No Place Like This“ uit.  De band bestaat uit het koppel Harmen Ridderbos & Heta Salkolahti vervoegd door drie bandleden. Het wordt de opvolger van hun debuut uit 2013 dat goed was voor meer dan 130 live-shows in 11 Europese landen. Live probeert de band hun indiefolk explosiever en energieker naar buiten te brengen om zo een unieke concertervaring te hebben.

Interview Town Of Saints

Interview When Airy Met Fairy

desc

Niels Bruwier

When ‘Airy Met Fairy is een Luxemburg/IJslandse muziekgroep die wordt omschreven als een project, meer dan een band. De harde kern van de groep bestaat uit een vast trio bestaande uit singer-songwriter Thorunn Egilsdottir (zang en piano), die in 2013 deelnam aan The Voice Germany, Mike Koster (synthesizers) en Thomas Copier (drummer). De bedoeling van dit project is om muziek en beeld perfect te laten samenvallen. Het resultaat is “The Breach”, een plaat die aanleunt bij Moloko & Kate Bush.

Een gesprek met Mike Koster en Thorunn Egilsdottir.

Interview When Airy Met Fairy

Interview John Coffey

desc

Niels Bruwier

John Coffey is een Nederlandse hardrockband die afgelopen zomer de grote media bereikte dankzij een YouTube-filmpje waarin de zanger een bekertje bier vangt terwijl hij in het publiek staat. Sinds 2010 bestaat de band uit zijn huidige formatie met David Achter de Molen op de zang. John Coffey bracht in 2015 hun derde plaat “The Great News” uit, meteen een grote stap in de verovering van de wereld. Invloeden van Refused en Every Time I Die zijn duidelijk aanwezig. De band focuste zich nooit op België tot nu. Op 13, 18 en 19 februari 2016 speelt de band drie shows in België in Kortrijk, Opwijk en Luik. Wij spraken gitarist Christoffer van Teijlingen over het succes van de band in België, het bekertje bier en hun toekomst.

Interview John Coffey

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter