Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Interview The Rhythm Junks

desc

Niels Bruwier

The Rhythm Junks is een trio bestaande uit Steven De Bruyn, Jasper Hautekiet en Tony Gyselinck. Het zijn drie generaties die elk hun eigen stempel drukken op de sound van de groep. Dat geluid is niet in één hokje te stoppen en dat wil de groep niet. De band bracht twee albums uit met een volwaardig blazerskwartet en heeft net hun tweede zonder dit blazerskwartet uit. “It Takes a While” vertrekt waar het vorige album “Beaten Borders” eindigde. Enkele dagen voor hun release praatte concertnews met Steven en Jasper van The Rhythm Junks over hun passie voor reizen en hun liefde voor jazz.

Interview The Rhythm Junks

Interview Brzzvll

desc

Niels Bruwier

Brzzvll werd in 2006 opgericht door Vincent Brijs. Het genre wordt omschreven als geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion. Hun nieuwste plaat “First Let’s Dance” werd op 3 februari in De Centrale in Gent voorgesteld. Het is een ode aan de Nuff Said avonden waarin Brzzvll de huisband is. Nuff Said is een maandelijks concept van soul, funk, comedy en literatuur. Op de plaat werd samengewerkt met Amir Sulaiman. Live klinkt het album zeer funky en dansbaar. Wanneer de profetische woorden van Amir er bijkomen lijkt het alsof Brzzvll een geheel eigen religie heeft gemaakt. Net voor hun concert interviewde Concertnews.be Vincent Brijs, bezieler van Brzzvll.

Interview Brzzvll

Interview met Stef Bos een Vlaamse kaaskop in Kaapstad

desc

Niels Bruwier

In 2016 is het precies 25 jaar geleden dat Stef Bos zijn hit “Papa” op de wereld losliet. Omdat Stef zelf niet houdt van jubilees besloot hij om een nieuwe plaat te maken “Een Sprong Terug In De Tijd”. Samen met een boek is dit vooral een album dat terugkijkt op zijn debuut “Is Dit Nu Later”. Om dit allemaal nog extra in de verf te zetten gaat Stef in april op tournee langs de Vlaamse culturele podia. Op 29 januari stelde hij zijn show voor in de AB en daar hadden wij een gesprek met hem.

Interview met Stef Bos een Vlaamse kaaskop in Kaapstad

Mugwump heeft deluxe album Unspell uit

desc

Niels Bruwier

De carrière van Mugwump (Geoffroy Dewandeler) startte zo’n 20 jaar geleden als DJ in alle clubs van België. Zo’n tien jaar geleden begon de man aan eigen nummers met als resultaat zijn debuutplaat “Unspell” dat vorig jaar verscheen. Sinds 29 januari 2016 heft ie een deluxe editie uit van die plaat met live versies en nieuwe nummers. Concertnews.be sprak met Mugwump over de totstandkoming van die plaat en de lovende reacties die hij tot nu toe al kreeg.

Mugwump heeft deluxe album Unspell uit

Get Well Soon zoekt definitie liefde op nieuw album

desc

Niels Bruwier

Get Well Soon is een Duitse muziekgroep rond Konstantin Gropper. In 2008 kwam de debuutplaat “Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon” uit die wereldwijd op lovende kritieken kon rekenen. Onder meer zijn cynische lyrics werden door de pers als “geniaal” omschreven. Vandaag brengt Get Well Soon voor het eerst sinds 2012 weer een plaat uit genaamd “Love”. Het is de vierde plaat van het collectief en meteen ook de meest poppy cd. 

Wij spraken met Konstantin Gropper over zijn nieuwste werk “Love”.

Get Well Soon zoekt definitie liefde op nieuw album

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter