Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie De Producers

desc

donderdag 16 februari 2012 Capitole GentBert Hertogs

Meermaals fronsten we onze wenkbrauwen tijdens de première van de Producers. Want hoe ver kan je gaan in het genre parodie? Wanneer je net het tegenovergestelde bereikt van wat oorspronkelijk het doel was – een lach opwekken bij het publiek – ben je er fameus over gegaan of is je humor net te flauw. Weerzinwekkend vonden we het in carrouseldansen van het ensemble en poppen in de vorm van een groot hakenkruis. Martin Michel mag dan nog – letterlijk - een spiegel voorhouden voor het genre musical en in deze scène verwijzen naar het werk van Busby Berkeley, toch zijn er grenzen, al was het maar uit respect voor de miljoenen mensen die stierven in de Tweede Wereldoorlog. 

Recensie: De Producers

Recensie Het Huis Anubis | Het geheim van de verloren ziel

desc

zondag 5 februari 2012 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Het Huis Anubis eindigt met zijn allerlaatste theatershow “Het geheim van de verloren ziel” even sterk als het 4 jaar geleden begonnen was. Een sterk ultiem en spannend verhaal, met bijzonder veel humor –  Marcel (Juliann Ubbergen) en de hyperactieve Appie (Kevin Wekker) in één voorstelling: dolletjes – , een best of van songs en vriendschap als centraal thema maken deze show áf. Iris Hesseling werd in Antwerpen wegens ziekte vervangen door Nathalie De Mey wat even voor ontgoocheling zorgde bij de kinderen. Maar Hesselings afwezigheid was al snel vergeten. 

Recensie: Het Huis Anubis | Het geheim van de verloren ziel

Recensie André Van Duin | Ja hoor… daar is ie weer!

desc

donderdag 5 januari 2012 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Niets dan blije gezichten en positieve commentaren bij het verlaten van de Stadsschouwburg. Het publiek had duidelijk genoten van de terugkeer van de grote André Van Duin. Aangever van dienst was de al minstens even legendarische Ron Brandsteder. De twee oude rotten lieten zich voor deze voorstelling bijstaan door Anne-Marie Jung die in Nederland haar strepen verdiende in de musicalwereld. Het werd een avondje ouderwets lachen met de typetjes van André in een revue die geheel volgens de regels van de kunst het midden hield tussen een lach en een traan, sketch en muziek. 

Recensie: André Van Duin | Ja hoor… daar is ie weer!

Recensie Samson en Gert Kerstshow

desc

maandag 26 december 2011 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Kleedden Samson en Gert tijdens hun kerstshow twee jaar geleden de eigen Studio 100-stal vakkundig uit met parodieën, dan waren het dit jaar de populaire tv formats die er aan mochten geloven. Van 10 om te zien, Teleshop, SOS Piet, Boer zoekt vrouw, Man bijt hond, FC de Kampioenen, het Mooiste Moment, het weerbericht tot het reclameblok. Het moest er allemaal aan geloven. “Een flopshow” zou het worden volgens Samson die “topshow” fout herhaalde. Nochtans zat de viervoeter er niet veel naast. Alles wat zowat mis kon gaan tijdens een eerste voorstelling op tweede kerstdag, ging mis. Maar zelden zagen we dat zo professioneel, met een geut humor en improvisatie gerelativeerd worden. Heerlijk.

Recensie: Samson en Gert Kerstshow

Recensie Fiddler on the roof

desc

zondag 18 december 2011 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Wie “Fiddler on the roof” hoort, denk spontaan aan het vrolijke “If I were a rich man”. Het is de arme melkboer Tevye uit Anatevka die er luidop van droomt om ooit eens rijk te worden.  Musical van Vlaanderen koos voor Lucas Van den Eynde om deze rol te vertolken en die bewees dat ze met die keuze overschot van gelijk hadden. Lucas droeg met zijn acteerprestatie de voorstelling en voorkwam zo dat het publiek zou inslapen bij de traagheid van de verhaallijn. 

Recensie: Fiddler on the roof

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter