Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Begijn Le Bleu verandert de wereld begint bij zichzelf

desc

Niels Bruwier

Begijn Le Bleu (Begijn Timothy) begon zijn carrière pas op zijn dertigste. Hij gaf zijn job als leerkracht op en kwam op de proppen met een eigen zaalshow. Hij bleef onbekend bij het grote publiek tot 2013 wanneer hij samen met drie vrienden het 2BE programma Foute Vrienden maakte. Vorig jaar volgde nog de apotheose met een langspeelfilm. Nu is Begijn terug in de zalen te zien met “Met Mij Gaat Alles Goed”. Op 28 januari 2016 is de première te zien in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Een gesprek over zijn show en over moraliteit.

Begijn Le Bleu verandert de wereld begint bij zichzelf

Popprijs 2015 verrassend naar New Wave

desc

Niels Bruwier

De popprijs 2015 gaat dit jaar naar New Wave. Het Hip Hop collectief met Lil’ Kleine en Ronnie Flex in de hoofdrol kreeg dit te horen op de uitreiking tijdens Noorderslag. De popprijs is een prijs  van Buma Cultuur dat de beste Nederlandse artiest van het afgelopen jaar beloont met een cheque van 10.000 euro. Het is de meest prestigieuze prijs binnen de Nederlandse popmuziek. Dit jaar kreeg de winnaar voor het eerst geen bierdouche, een traditie van twintig jaar die doorbroken werd.

Popprijs 2015 verrassend naar New Wave

Must see expo David Bowie in Groningen

desc

Niels Bruwier

Het nieuws over het overlijden van David Bowie op 10 januari 2016 ging als een schokgolf doorheen de hele wereld. In het Groninger Museum van Groningen loopt de tentoonstelling “David Bowie Is” nog tot 13 maart 2016, waar het na 5 andere steden aan te doen zijn laatste halte houdt. Die tentoonstelling is een carrière overzicht van The Tin White Duke. De dood van Bowie zorgt er alvast voor dat het museum vol loopt met fans die de man nog een laatste groet willen brengen.

Must see expo David Bowie in Groningen

80 procent line up van meeste festivals ligt in december al vast

desc

Niels Bruwier

Hoe staat het ervoor in ticketland? Dat is de algemene vraag die wordt gesteld aan Kim Bloem van Mojo Concerts, Phil Bowdery van Live Nation, Brij Gosai van Pollstar & Stephan Thanscheidt van FKP Scorpio, vier van de toonaangevende promotoren. Concertnews.be ging naar de conferentie The International Ticket Figures 2015 op het showcasefestival Eurosonic Noorderslag. 

80 procent line up van meeste festivals ligt in december al vast

Rutger Geerling wint Pop Media Prijs 2016

desc

Niels Bruwier

De Pop Media Prijs een award die ieder jaar wordt uitgereikt aan het journalistieke medium dat zich het best heeft ingezet voor de muziek. Atze De Vrieze van 3voor12 won hem vorig jaar. De eerste genomineerde, Noisey, is het muzikale broertje van het Amerikaanse Vice. Noisey neemt zichzelf niet altijd even serieus en probeert altijd een cynische ondertoon te hebben in hun artikels. De tweede genomineerde, Fernando Halman, is de man van urbanzender FunX. Op die zender presenteert hij al jaren de ochtendshow. Fernando heeft ook zijn eigen site: NandoLeaks, waarin hij de beste underground urban muziek voorstelt. Laatste genomineerde is fotograaf Rutger Geerling die het leven van DJ’s fotografeert. Hij stapt als het ware samen met de plaatjesdraaiers op hun privéjet om dan foto’s te nemen van hun show. Tot zijn beste vrienden behoren onder meer Dimitri Vegas & Like Mike en Armin Van Buuren.

Rutger Geerling wint Pop Media Prijs 2016

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter